1e Interessedag Amateursatellieten

Arrow-antenneOver ruim een week, op zaterdag 28 september 2013, wordt de allereerste Interessedag Amateursatellieten georganiseerd. De bijeenkomst lift mee op de organisatie van de jaarlijkse VHF-dag van de VERON.

Deze vindt plaats bij cafe-restaurant ’t Binnenhof, in het kleine plaatsje Paasloo in de kop van Overijssel.

De locatie is gevestigd op 5 minuten afstand van de A32 en de A6 naar Lelystad/Almere en met de auto vanuit Amsterdam binnen 90 minuten te bereiken.

Inmiddels is het gehele programma bekend en het staat bomvol interessante lezingen en activiteiten. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om te komen. Voor zowel nieuwe als ervaren operators wordt het een leerzame dag.

Twee Nederlandse satelliet bouwers vertellen over hun nieuwste satellieten, die beide in november gelanceerd gaan worden: FUNCube-1 (Wouter Weggelaar) en Delfi-n3Xt (Jasper Bouwmeester). Van beide projecten zullen engineering modellen aanwezig zijn: dan kan je zien hoe klein en geavanceerd een cubesat er in het echt uitziet.

Verder staan er veel praktijk-sessies gepland: neem dus vooral ook je eigen draagbare (zend-)ontvanger en antennes mee, dan kunnen we je op weg helpen of kan je je eigen station vergelijken met dat van andere aanwezigen. Met de huidige planning van satellieten is een ontvanger met SSB een must.

Natuurlijk is dit een kans om elkaar eens in het echt te ontmoeten. We hebben daarom veel tijd gereserveerd voor de OSCAR-lunch. De hele dag is gratis, inclusief koffie en lunch. Na afloop is er ook nog een gezellige barbecue voor de liefhebbers, daarvoor wordt een bijdrage van 17,50 euro gevraagd.

Meer informatie is te vinden op de website van PA1IVO, waar je jezelf ook (verplicht) kunt aanmelden.