40e Ballonvossenjacht breekt records

Gisteren vond de 40e Landelijke Ballonvossenjacht plaats. Een evenement dat de laatste jaren steeds meer deelnemers aan zich weet te binden. Ook dit jaar werden de records weer verbroken. Liefst 53 volgteams hebben zich gemeld op de landingsplaats. Onder hen ook Duitse en Vlaamse deelnemers.

De ballon is wederom in Duitsland geland en wel in Emsbüren, circa 22 kilometer over de grens bij de A1 Oldenzaal. En wel in een boom op circa 10 meter hoogte. Gelukkig had Wil (PA8W), die als eerste de landingsplaats wist te bereiken, een portable mast bij zich om de sonde uit de boom te halen.

Vanuit het commandocentrum in de Radiokelder zijn ruim 700 verbindingen gemaakt op HF en de repeaters PI3UTR en PI2NOS. QSL kaarten worden komende week nog naar de inmelders verzonden.  Alle deelnemers die op de landingsplek kwamen hebben inmiddels een aandenken ontvangen.

De complete uitslag is op de website van de Ballonvossenjacht te vinden.

3 antwoorden
 1. Ray
  Ray zegt:

  Ik heb gister genoten van dit event. Complimenten aan de crew welke dit elk jaar weer mogelijk maken. Een verrijking voor onze mooie hobby! Ga zo door!

  Beantwoorden
 2. Wilko
  Wilko zegt:

  We konden de ATV beelden van de ballon volgen vanuit de achtertuin hier in Arnhem, tot een tijdje na het ploffen van de ballon. Prachrig weer, een mooi event, een nog even snel gebouwde Yagi die t keurig deed, een experimentele pre-amp die ook al goed werkte. wat wil een mens nog meer?

  dank voor al het werk van de organisarie!

  Wilko PA1WBU
  Robert PE1MJA

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!