Apeldoorns relais PI3APD krijgt CTCSS

pi3apd_locatieHet Apeldoornse VHF relais, PI3APD, wordt per 1 juni a.s. van CTCSS voorzien. Dat laat beheerder Leo Duursma (PA0LMD) weten aan Hamnieuws.nl. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij de landelijke CTCSS regio’s en dus zal de toon 77.0 Hz gebruikt worden. Om verwarring bij gebruikers te voorkomen zal in de eerste weken na de omzetting de 1750 Hz piep ook nog ondersteund worden om het relais te activeren. Momenteel werkt de relaiscommissie druk aan de ombouw van de besturing.

PI3APD is gevestigd op een 16 verdiepingen tellende flat in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn Oost, nabij de A50. De antennes staan ruim 60 meter boven de grond (72 meter boven NAP). Meer informatie over de opbouw van de repeater is te vinden op de website van PI3APD.

Een overzicht van de CTCSS regios in Nederland

Een overzicht van de CTCSS regios in Nederland

3 antwoorden
 1. Henry Bolster
  Henry Bolster zegt:

  Perfect Leo.. wij zijn er ook aan begonnen bij pi3twe. Succes met de ombouw. Ons relais gast waarschijnlijk volgende week weer in de lucht. We hadden een klein probleempje met de audio.

  Beantwoorden
 2. PD2LB
  PD2LB zegt:

  Volgens mij is gisteren PI3APD uitvoerig getest door diverse ham’s en algemeen goed bevonden. Ook vanuit hier prima te bedienen(JO32HI) . Wat mij op viel (kan het mis hebben) is dat het lichte fluit toontje wat ik normaal waarneem nu weg is. Vanavond nog even met CTCSS invoeren in de porto en ook die even proberen.

  PI3TWE, succes. zal de frequentie monitoren 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!