ATOF PI3YSS weer bij PA0JAZ

repeaterDe ATOF voor de Zutphense VHF-repeater is weer in handen van PA0JAZ. De historie van deze repeater kent een lange geschiedenis.

In het verleden hebben de lokale VERON-afdeling en de huidige ATOF-houder gedurende lange tijd lijnrecht tegenover elkaar gestaan omtrent deze repeater.

Onduidelijk is wie de vergunning had, met als gevolg dat er twee repeaters op dezelfde frequentie stonden in Zutphen.

De nieuwe vergunning is 3 jaar geldig. Het is te hopen voor zendamateurs in Zutphen en omgeving dat zij de beschikking houden over een goed werkend repeater-systeem.

12 antwoorden
 1. PA3RD
  PA3RD zegt:

  Mij was al opgavallen dat na het verlopen van de ATOF van PI3ZUT de repeater PI3YSS (De nieuwe ATOF) nog niet direct in de lucht was, is deze wel netjes in de lucht merk ik.

  Beantwoorden
  • PA0JAZ-PI2YSS-PI3YSS-PI7YSS
   PA0JAZ-PI2YSS-PI3YSS-PI7YSS zegt:

   Ik was nog wel eventjes op vakantie naar het ZRT in Gemert met de pinksterdagen en dat liep wat langer uit vanwege het mooie weer. De repeater staat op 1200 meter van het centrum van Zutphen, dus ook voor portofoons in het centrum van de stad te bereiken.

   Beantwoorden
 2. Repelsteeltje
  Repelsteeltje zegt:

  De beide repeaters PI3YSS en PI2YSS en het baken PI7YSS zijn volledig volgens de ATOF vergunning actief. (Stadsrepeaters!) Wat is er dan fout aan?
  De vorige beheerder van PI3ZUT heeft de vergunning zelf bewust niet verlengd en was verlopen en is dus rechtmatig door anderen overgenomen en het 70 cm relais is er bij PI2ZUT nooit geweest. Dus alles daarover is grote onzin. Verplichte frequentiewisselingen hebben wel eens verwarring gegeven.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!