Beveiligde verbinding met Hamnieuws.nl

hamnieuwsVanaf vandaag worden verbindingen met de server van Hamnieuws.nl versleuteld met het SSL protocol. Dit in het kader van informatiebescherming. Persoonsgegevens, e-mail adressen en wachtwoorden worden hiermee versleuteld naar de server verzonden.

Het bezoeken van deze website vanaf publieke netwerken en/of bedrijfsnetweken wordt daarmee een stuk veiliger. De keerzijde: Windows XP wordt niet meer ondersteund. Bezoekers die dit verouderde en niet door Microsoft ondersteunde systeem alsnog online gebruiken op internet waren toch al niet goed bezig.

Andere websites die op deze server draaien zoals hamnet.nl, ballonvossenjacht.nl en hobbyscoop.nl zullen de komende dagen ook van een beveiligde verbinding worden voorzien.

Er wordt gebruik gemaakt van certificaten uitgegeven door Let’s Encrypt, een initiatief van enkele grote Internet bedrijven zoals Cisco en Mozilla dat gratis SSL-certificaten verstrekt.

8 antwoorden
  1. Bas Lev
    Bas Lev zegt:

    Leuk, kan niks meer lezen. Gebruik XP op al mijn computers…maar dat mag blijkbaar niet meer. Ik ben nog geen enkele andere site tegengekomen die zo moeilijk doet.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!