Beveiligde verbinding met Hamnieuws.nl

hamnieuwsVanaf vandaag worden verbindingen met de server van Hamnieuws.nl versleuteld met het SSL protocol. Dit in het kader van informatiebescherming. Persoonsgegevens, e-mail adressen en wachtwoorden worden hiermee versleuteld naar de server verzonden.

Het bezoeken van deze website vanaf publieke netwerken en/of bedrijfsnetweken wordt daarmee een stuk veiliger. De keerzijde: Windows XP wordt niet meer ondersteund. Bezoekers die dit verouderde en niet door Microsoft ondersteunde systeem alsnog online gebruiken op internet waren toch al niet goed bezig.

Andere websites die op deze server draaien zoals hamnet.nl, ballonvossenjacht.nl en hobbyscoop.nl zullen de komende dagen ook van een beveiligde verbinding worden voorzien.

Er wordt gebruik gemaakt van certificaten uitgegeven door Let’s Encrypt, een initiatief van enkele grote Internet bedrijven zoals Cisco en Mozilla dat gratis SSL-certificaten verstrekt.

8 antwoorden
 1. fre0n
  fre0n zegt:

  met Let’s Encrypt ( http://letsencrypt.org ) komt ssl voor iedere website een stuk dichterbij. Het is wel jammer dat er slechts 1 zo’n initiatief bestaat, de database van die authority zal wel erg waardevol worden op deze manier.

 2. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Zelfs gemeenten betalen nog fors om XP te kunnen gebruiken, simpeler kan het niet.

 3. Frank
  Frank zegt:

  Hier WinXP (ver. 5.1.2600) met PaleMoon webbrowser en HTTPS op Hamnieuws gaat prima overigens! Met een P4-520 (Prescott)

 4. Bas Lev
  Bas Lev zegt:

  Leuk, kan niks meer lezen. Gebruik XP op al mijn computers…maar dat mag blijkbaar niet meer. Ik ben nog geen enkele andere site tegengekomen die zo moeilijk doet.

Reacties zijn gesloten.