Bunker als nieuw VRZA-clubhonk

bunkerhuisEen voormalige bunker in Den Helder wordt sinds kort niet meer bewoond. Omdat deze bunker zich binnen de geluid cirkel van vliegveld De Kooy bevindt, kan de gemeente nieuwe bewoning ook niet toestaan.

Slopen leek de optie die over was, totdat de VRZA afdeling Helderland (PI4ADH) van het verhaal hoorde. Zij zocht contact met de wethouder die mogelijkheden ziet om de club zendamateurs een clubhuis te gunnen. Dat schijft denhelderactueel.nl.

De woonbunker Doggersvaart heeft lange tijd dienst gedaan als uitvalsbasis voor de brandweer op vliegveld De Kooy en is van oorsprong gebouwd als Duitse Bunker van baksteen met betonnen dak. Omdat er na de oorlog woningnood was in Den Helder werd de bunker in 1050 omgebouwd tot woonhuis. Eind 2012 verlieten de laatste bewoners de woonbunker, waarna deze leeg kwam te staan.

Het is te hopen voor de VRZA-afdeling Helderland dat zij en de gemeente tot een akkoord kunnen komen. Op deze manier kan dit type bunker, de laatste van zijn soort in Nederland, behouden blijven. Voor zowel de gemeente als de club ontstaat er zo een win-win situatie. De gemeente heeft namelijk geen onderhoudskosten meer en de afdeling een nieuw clubhuis.

De afdelings voorzitter laat in de krant weten zo snel mogelijk met de gemeente in gesprek te willen.

4 antwoorden
 1. PD0MAR
  PD0MAR zegt:

  We gaan in gesprek met de gemeente.
  Hopend dat dit ons nieuwe clubhuis gaat worden.
  We hebben goede hoop…..
  Zodra ik nieuws heb kom ik uiteraard in de lucht.
  Bedankt voor het plaatsen van dit artikel.

  Groetjes,
  Marjan (PD0MAR)
  Secr VRZA afd Helderland

 2. Ruud
  Ruud zegt:

  Inmiddels is het 10 Mei 2015. Wij, Afdeling Helderland, van de VRZA zijn nog steeds niet de trotse huurder van het bovenstaande onderkomen. Gemeente Den Helder en andere partijen zijn zeer traag in het bewerkstelligen van diverse trajecten die doorlopen dienen te worden. In de tussentijd heeft de jeugd het leegstaande pand gevonden en is er regelmatig diverse schade als gevolg van vandalisme. Ons inziens is dit uiteraard zeer zonde. Zodra er weer nieuws te melden is zullen wij dat hier plaatsen.

  Met vriendelijke groet,
  Ruud (PD0RH)
  Secretaris VRZA afd Helderland

Reacties zijn gesloten.