CQ-PA als opgemaakte PDF beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is de eerste versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het NOVEMBER nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 20-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteedt aan:

 • Coversity (Cochanneling en Diversity) repeater PI2NON op 430,275 MHz
 • VRZA QSO Party en mededelingen Agentschap Telecom
 • Concept notulen van de BALV
 • Uitslag en tussenstand NLC
 • Uitslagen Afdelings Beker en de Marathon
 • Verslagen van diverse evenementen
 • Propagatie voorspellingen

CQ-PA_november_2014

7 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Zeer goede actie van de VRZA!
  Kom op VERON !
  Maak de Electron -ook voor niet-leden- online beschikbaar !

 2. PE2K
  PE2K zegt:

  Reken maar Rob dat dit een eenmalige actie is om leden terug te winnen. CQPA gaat gewoon weer opslot. En terecht. Waarom zou je niet betalende leden iets geven, waar de rest wel voor moet betalen?

 3. PD2H
  PD2H zegt:

  Leden bijvoorbeeld een week eerder toegang geven tot de digitale versie dan niet-leden is een prima alternatief. Zo is de kennis toch voor iedereen beschikbaar.

 4. PD0NMO
  PD0NMO zegt:

  Vroeger kregen we als afdeling een extra CQ-PA om uit te delen en de VRZA te promoten, sinds die digitale versie heeft nooit een buitenstaander nog iets van de VRZA gehoord heb ik nooit slim gevonden.

 5. Cavewalker
  Cavewalker zegt:

  De VRZA moet zich één ding realiseren:
  “Vertrouwen komt te voet en gaat te paard”
  De leden die door deze actie hun lidmaatschap hebben opgezegd
  krijgen ze echt niet meer terug.

  • Rob (een andere dan daarboven)
   Rob (een andere dan daarboven) zegt:

   Ik denk dat veel verenigingen er tegenwoordig minder mee zitten dat leden weglopen die het alleen voor het blad doen en “geen blad meer, dan zeg ik op!” argumenteren.
   Wat je nodig hebt zijn toch meer de leden die actief zijn zowel in de vereniging als in (in dit geval) het zendamateurisme. Liever 1 actief lid dan 10 bladlezers.
   Overigens vond ik meteen al toen men dat digitale blad ging maken dat men het zo had moeten doen als het nu is. Maar ik realiseerde me dat dit extra werk en/of kosten met zich mee bracht, dat men kennelijk in een keer weg wilde bezuinigen. Een blad maken bestaat uit een blad redigeren/layouten en een dan drukken/verzenden, en men heeft behalve de kosten van het drukken/verzenden ook die van het redigeren/layouten willen wegbezuinigen. En dat was uiteraard niet handig.
   Wat er overbleef was (zeker omdat de inhoud niet “frozen” was maar gedurende de maand nog best kon worden geupdate of aangevuld) helemaal geen “blad” meer maar meer een “nieuwssite”. En daar zijn er al zo veel van…

 6. Rob- wel de eerste! hi
  Rob- wel de eerste! hi zegt:

  Als je ziet dat Dkars magazine en ook de Razzies kosteloos als pdf kunnen worden gedownload zie ik niet waarom dat met de Veron/Vrza bladen niet zou kunnen..
  Desnoods paar weken later, maar als je wat extra amateurs/ nieuwe leden aanwas wilt creëren zou dat een aardige eerste stap zijn…

Reacties zijn gesloten.