CQ-PA juli/augustus 2016 beschikbaar

Sinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het gecombineerde juli/augustus nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 32-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

  • 38e Landelijke Ballonvossenjacht
  • 48e DNAT 2016
  • Elders doorgebladerd
  • Uitslag 127e NLC , afdelings beker en WAP
  • Agenda, van Her en Der

Beste VRZA’ers,

De scholen hebben inmiddels zomervakantie en waarschijnlijk zullen ook vele amateurs er een tijdje tussenuit gaan. Ook de redactie heeft vakantieplannen, dus is er besloten om de gecombineerde editie van Juli/Augustus een weekje later te laten verschijnen. Ik moet zelf nog even wachten op mijn vakantie; het lange weekend van het Duits Nederlands Amateur Treffen (DNAT) in Bad Bentheim zal deze inluiden. Behalve de radiokampweek tijdens afgelopen Hemelvaart, wordt dit de eerste lange vakantie (>1 week) als gezin op reis. Zoals eigenlijk ieder jaar stel ik mezelf de vraag: “hobbyspullen mee?”. De caravan zal al aardig vol raken met de spullen voor de QRP (al lukte het vol krijgen vroeger ook moeiteloos), maar ‘papa’ zal vast iets proberen mee te smokkelen. Ongetwijfeld tot groot genoegen van ‘mama’…

Het is zomer, hopelijk zal het weer de komende weken daar aan meewerken. Onlangs ervaarde ik tijdens de ochtendrit op een mistig begin van een warme dag, dat de repeater van Alkmaar uitstekend te gebruiken was tot bijna Den Haag. Wellicht was dit een voorzichtige voorbode van mooie condities, of gewoon het resultaat van goed uitgevoerd onderhoud aan het relais… Hoe dan ook, ik hoop dat de zomer ons allemaal wat moois te bieden zal hebben.

De komende tijd is het rustig, maar er zijn altijd interessante activiteiten: Tijdens het weekend van 20 en 21 augustus vindt het International Lighthouse and Lightship Weekend (ILLW) plaats.
Van 25 t/m 28 augustus vindt in Bad Bentheim de eerdergenoemde 48e DNAT plaats: Vrijdag 26 augustus zal ik de officiële opening in de Katharinenkirche bijwonen. Zaterdag 27 augustus kunt u de bekende HAM-radiomarkt bezoeken, of de bekende internationale vlooienmarkt in het grote park van Bad Bentheim.
Op 7 september worden in Veldhoven zendexamens afgenomen.

Ik wens u allen een prettige vakantie en veel plezier met onze mooie hobby.

73, Floris PA1FW
Voorzitter VRZA

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!