CQ-PA mei 2017 beschikbaar

Sinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het meinummer dat voor leden te downloaden is, wordt in het 37-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen. Niet leden moeten twee weken wachten voordat de CQ-PA online komt te staan voor hen.

  • CJ2 Datatoren
  • Omroep Gelderland bezoekt PI4VRZ/A
  • B3Z 70cm stuurzender van PE5PVB
  • CQ World Wide DX Contest, Radio Kootwijk
  • De nieuwe contestmanager stelt zich voor
  • Examen Quickies door PA9JOO/P
  • Propagatie verwachting voor mei/juni
  • Hambeurs Friedrichshafen

Beste VRZA’ers,

Het kwik begint op te lopen en het blijft weer langer licht. Het is overduidelijk voorjaar met de eerste onweersbuien achter de rug. Bij het verschijnen van deze CQPA begint ook de 54e VRZA Radiokampweek op vakantiedorp De Jutberg in Laag Soeren. Op Hemelvaartsdag (25 mei) vindt hier ook de bekende radiomarkt plaats. De vroege weersverwachtingen zijn net als voorgaande jaren wat somber met regen op de meeste dagen, maar het lijkt de laatste paar jaar een traditie dat ze er flink naast blijken te zitten en dat de zon zich veelvuldig laat zien. Ik duim in ieder geval alvast voor alle bezoekers en deelnemers.

De VRZA-werkgroep “Her-ijking Novice” zit ook niet stil en werkt hard aan het antwoord op het verzoek van het Agentschap Telecom aan de verenigingen. Middels een enquête onder de leden wil men een representatief voorstel samenstellen, dat breed gedragen wordt door de amateurgemeenschap en voldoet aan de inhoud van de brief van het AT. Ik volg de ontwikkelingen met belangstelling en ben benieuwd naar de uitkomst van de enquête.

Behalve de markt op de Jutberg kunt u op 27 mei naar de 39e Friese Radio Markt in Beetsterzwaag. Op 24 mei vinden er examens plaats voor N en F in Vlaardingen. Alle kandidaten alvast veel succes! Op 17 juni is er wederom een radiomarkt in het Noorden, dit keer in Geesbrug nabij Hoogeveen. Graag tot ziens!

73, Floris PA1FW
Voorzitter VRZA