CQ-PA oktober 2015 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het oktober nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 22-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

  • Elektromagnetische velden en gezondheid
  • Bericht van de Commissie Machtigingszaken
  • Repeater verbindingen op 23cm
  • Propagatie voorspelling november 2015

Beste VRZA’ers,

De meteorologische herfst is al een tijdje bezig, maar qua temperaturen was dat de afgelopen weken gelukkig weinig te merken. Ongetwijfeld zal de buitentemperatuur binnenkort gaan zakken, waarna menig soldeerbout en radio weer voor verwarming van de shack zal gaan zorgen. Persoonlijk moet ik nog even tijd maken voor het vervangen van een antenne, maar het werk gaat helaas gewoon door. Een amateur zal zich niet snel vervelen, de shack is nooit klaar…

De afgelopen weken waren er ook een aantal beurzen, zoals bijvoorbeeld de Lichtmis, waar men zich heeft kunnen vermaken. Op 7 november kunnen we ons opmaken voor de 55e Dag voor de Radio Amateur, in de Americahal te Apeldoorn. Een van de vele mogelijkheden om een Eyeball-QSO te voeren met vrienden van ver en dichtbij, of op zoek te gaan naar onderdelen.

Zoals u ziet is ook deze CQ-PA verschenen (met dank aan onze redactie), maar de redactie ziet ook uw tips en artikelen graag tegemoet. Of u nu een klein knutselwerkje, technisch experiment of een (radio)belevenis wilt delen met de lezers, stuur het op naar redactie@cq-pa.nl, zodat we ook de volgende CQ-PA’s kunnen vullen. Met een PDF hoeven we niet op papier of pagina’s te bezuinigen, dus er is altijd plaats voor interessante items!

Veel radioplezier en wie weet tot ziens op 7 november.

Namens het bestuur, 73,
Floris Wijnnobel PA1FW
Voorzitter VRZA

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.