Datum Ballonvossenjacht 2015

logo-ballonvossenjachtDe organisatie van de Ballonvossenjacht heeft vandaag de datum voor 2015 bekend gemaakt. Dit jaar zal de ballonvos, uiteraard weer voorzien van FM-transponder, ATV zender en baken, op zondag 13 september 2015 de lucht in gaan, zo maakt de organisatie bekend.

Tijdens de jaarlijkse ballonvossenjacht wordt met medewerking van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, het K.N.M.I., een met helium gevulde stratosfeerballon opgelaten. Deze ballon zal een radiosonde omhoog brengen welke door radiozendamateurs gebouwd is. De ballon wordt opgelaten vanaf het terrein van het K.N.M.I. in De Bilt.

De vluchtleiding is ook in 2015 te gast bij Radio Club ’t Gooi, gevestigd te Hilversum. Vanuit dit commando centrum zullen de landelijke 2 meter repeater PI3UTR en 70 cm repeater PI2NOS worden aangestuurd. Daarnaast zal de informatievoorziening verlopen via via de kortegolf, ATV en Internet. Dit zogenaamde commando centrum zal dienen om de jagers te voorzien van informatie waarmee zij de ballon kunnen vinden.

Meer informatie is te vinden op de website ballonvossenjacht.nl

4 antwoorden
 1. fre0n
  fre0n zegt:

  > Meer informatie is te vinden op de website ballonvossenjacht.nl

  Wel mooi die newspost van 27 mei 2015 daar :p Als categorie heeft die ‘ballonvossenjacht 2013’
  En de inhoud van het artikel is ‘Datum Ballonvossenjacht 2015 fb.me/6phzhlYwY’ wat vervolgens weer zonder verdere uitleg (alleen een link) naar deze website (hamnieuws.nl) verwijst 🙂

 2. Mischa
  Mischa zegt:

  Ik weet het niet hoor, maar ik heb uitsluitend het hele artikel gezien, wat overigens ook daar op ballonvossenjacht.nl gepost is, niets link. Dat de categorie niet bijgewerkt is is een kleinigheidje (inmiddels opgelost), maar een kniesoor die daar op let.

Reacties zijn gesloten.