Denk aan de zomertijd

Bij enkele transceivers moet de zomertijd handmatig gecontroleerd worden. Dit is met name het geval bij digitale D-star en DMR transceivers die een GPS-ontvanger hebben, waaronder de Icom IC-2820 en ID-31, ID-51 en IC-7100, maar ook de Hytera MD785G, X1p en de PD785G dienen gecontroleerd te worden. Ook de nieuwe IC-7300 moet handmatig aangepast worden en daarbij moet het verschil met UTC niet worden vergeten.

De instelling dient op GMT+2 gezet te worden om ervoor te zorgen dat (GPS) data die verzonden wordt weer goed weergegeven kan worden op de verschillende dashboards.

3 antwoorden
 1. PAØTVI
  PAØTVI zegt:

  Voordeel van nog oudere transceivers is dat er geen tijdsaanduiding op zit en je die exercitie dus kunt overslaan, gelukkig alleen het halfjaarsrondje in huis langs alle klokken, vaste telefoon, magnetron en andere gadgets waar een tijdsaanduiding in zit. 🙁

  Beantwoorden
 2. Meindert, PE1GRV
  Meindert, PE1GRV zegt:

  Ik snap het probleem niet helemaal. Mijn transceiver heeft ook een klok en die staat op GMT/UTC. En die tijd verandert niet bij zomertijd. En bij mijn weten loggen we alles en geven we alle events ook aan in GMT/UTC.

  Beantwoorden
  • Frank
   Frank zegt:

   Inderdaad, alle amateurspul staat sowiso op utc, alleen een paar klokken in huis die je 2x per jaar juist moet zetten op local time. Het gaat bij mij zover dat ik te lui ben om het klokje in mijn auto te verzetten en deze dus ook op utc staat…

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!