Denk aan de zomertijd

zomertijdBij enkele transceivers moet de zomertijd handmatig gecontroleerd worden. Dit is met name het geval bij digitale D-star en DMR transceivers die een GPS-ontvanger hebben, waaronder de Icom IC-2820 en ID-31, ID-51 en IC-7100, maar ook de Hytera MD785G, X1p en de PD785G dienen gecontroleerd te worden.

De instelling dient op GMT+2 gezet te worden om ervoor te zorgen dat (GPS) data die verzonden wordt weer goed weergegeven kan worden op de verschillende dashboards.

4 antwoorden
 1. Walter
  Walter zegt:

  Wel apart dat al die hightech apparatuur geen automatische daylight-saving functie heeft. Alle zaken om dit te kunnen herkennen zijn aanwezig maar geen fabrikant die dit toepast.

  Beantwoorden
  • Rob
   Rob zegt:

   Nou nee dat klopt niet helemaal, een GPS klok weet wel precies hoe laat het is in UTC maar niet in lokale tijd.
   Als je automatische zomertijd omschakeling wilt hebben dan moet je een database hebben van zomertijd conventies per land (lokatie), en die moet ook geupdate kunnen worden want er worden steeds weer wijzigingen aan die regels aangebracht in bepaalde landen.
   Ik kan me wel voorstellen dat voor zo iets als een transceiver de fabrikant niet zo ver gaat om dat in te bouwen.
   Immers dan zijn ze ook weer verantwoordelijk om ieder jaar (of 2 keer per jaar) een update uit te brengen, zoals operating system fabrikanten ook moeten doen.
   Wel zou het handig zijn als je als gebruiker kon kiezen uit enkele van de meest gebruikelijke regels, met name degene die niet zo vaak veranderen. (USA, EU e.d.)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!