Dick Rollema (PA0SE) overleden

Dick Rollema (PA0SE) is gisteren op 86-jarige leeftijd overleden. Dat laat de secretaris van VERON aan Hamnieuws weten. Dick is bij veel zendamateurs bekend om zijn 331 artikelen “Reflecties van PA0SE” die in de Electron gepubliceerd werden. Dick was ongeveer 35 jaar lid van de redactie van het blad Electron, waaronder een behoorlijke tijd als hoofdredacteur.

De artikelen van Dick zijn later in boekvorm gebundeld. Het eerste boek bestreek de periode 1969 tot en met 1982, de ander de periode 1983 tot en met 1986. Na 1998 is deze rubriek opgevolgd door de rubriek “Technische notities van …”, waar Dick ook regelmatig een bijdrage aan leverde. Naast de Nederlandstalige uitgaven deed Dick ook regelmatig bijdragen aan Engelstalige uitgaven. Enkele daarvan zijn nog online te vinden.

6 antwoorden
 1. Hans
  Hans zegt:

  Dick was een bevlogen amateur die zijn kennis deelde om anderen in de hobby te helpen. Als hoofdredacteur van Electron maar ook met zijn maandelijkse reflecties heeft Dick een grote bijdrage geleverd aan de radio hobby en de VERON waarvoor ik hem zeer respecteer en dankbaar ben.

  Sterkte aan familie en vrienden.

  Beantwoorden
 2. Johan
  Johan zegt:

  Dick regisseerde in de jaren 80 het Techno Net. Hij was er dan op zaterdagmiddagen op 3600 kHz in LSB. De onderwerpen die aan bot kwamen waren altijd even boeiend. Zijn kennis, ervaring en enthousiasme met betrekking tot de hobby en aanverwante elektronica was indrukwekkend. Ook had hij het vermogen om zaken begrijpelijk uiteen te zetten. Een prachtige tijd.

  PA1AB

  Beantwoorden
 3. Math Pantus, PA3BUL
  Math Pantus, PA3BUL zegt:

  Ik refereer nog vaak aan de REFLECTIES zoals die ook in boekvorm zijn verschenen. Voor de echte amateur is dit 2 delig naslagwerk van PA0SE “een echte doe-het-zelf bijbel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!