Diefstal stelt PI2FLD buiten werking

PI2FLDEnkele gebruikers van PI2FLD waren vanmorgen verrast toen het relais niet meer werkte. Toen de beheerder een kijkje ging nemen kwam hij tot de ontdekking dat de cavity filters en combiners gestolen waren. Mogelijk is dit het werk van een koperdief al zal verder onderzoek moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Omdat er geen nieuwe filters voorhanden zijn zal het relais tijdelijk uit de lucht blijven. De beheerder zal op zoek moeten gaan naar nieuwe filters.

Het is niet de eerste keer dat een koperdief toeslaat. Eerder al werd de FRAG enkele dagen voor de contest bezocht waarna alle coax gestolen werd.

7 antwoorden
 1. Douwe
  Douwe zegt:

  Bij de Friese Radio Amateur Groep speelt iets anders, geen diefstal maar nog erger, na een lang onderzoek vallen de puzzel stukjes in elkaar.
  Agentschap Telecom & Politie hebben al met de man gesproken, echter -dringende- medische en psychosociale begeleiding zou zeer gewenst zijn.
  http://www.antennebureau.nl/sites/default/files/leeuwarden_ceresweg_07042011_0.pdf
  En in het volgende linkje zoekt het slachtoffer, hulp bij de lokale politiek.
  http://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/3945/redir

  Het onderzoek is nog niet afgerond en nog in volle gang, daarom laat ik het hierbij..

  Beantwoorden
 2. Hans PD0AC
  Hans PD0AC zegt:

  Inmiddels hebben we de zaak weer aan de praat, zij het dat APRS op 70cm uitgeschakeld is en voorlopig ook blijft. APRS 2 meter functioneert wel. Ook is er aangifte gedaan en heeft de politie ter plekke e.e.a geïnspecteerd en gefotografreerd. Pas om 00:30 uur ondergetekende en Chris PE1NSL weer huiswaarts.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!