DKARS: ‘Aantijgingen ongefundeerd’

De diverse aantijgingen die het VERON hoofdbestuur richting DKARS gedaan hebben lijken ongefundeerd. Dat blijkt uit een schrijven van DKARS naar de VERON-afdelingen. Eerder sprak VERON-voorzitter Remy Denker (PA3AGF) dat “door een reeks incidenten (…) een grens is overschreden” en “bedreigingen aan VERON officials en bestuurders“. Toen DKARS opheldering vroeg over welke incidenten en bedreigingen dit zou zijn, gaf het VERON hoofdbestuur nul op het rekest. Secretaris Eric-Jan Wösten (PA0ERC) schrijft dat het een interne VERON-aangelegenheid is en noemt het nette schrijven van DKARS ‘intimiderend‘.  Daarmee lijken de beschuldigingen van het VERON bestuur zelf intimiderend, ongefundeerd en lasterlijk.

Met de VERON Verenigingsraad over drie weken is deze move van het HB onhandig. Leden van VERON zijn de uitspattingen van het (dagelijks) bestuur van VERON richting DKARS zat. Dat blijkt ook wel uit een drietal ingediende VR-voorstellen en amendementen, waarin afdelingen een deel van het hoofdbestuur naar huis willen sturen door een maximale zittingstermijn voor HB-leden in te stellen, te onderzoeken naar de mogelijkheden om het Dutch QSL Bureau (DQB) voor ‘derden’ open te stellen alsook een dwingend voorstel waarbij het VERON Hoofdbestuur in gesprek moet gaan met DKARS.

Bijlage: Communicatie tussen VERON en DKARS.

85 antwoorden
 1. Wim
  Wim zegt:

  De VERON graaft helaas haar eigen graf en dat is jammer voor de afdelingen waar veel mensen zitten met het verenigings hart op de goede plaats

 2. bernard
  bernard zegt:

  Dit is niet alleen naar de DKARS. Ook naar andere organisatie is de VERON op deze manier bezig. Metname de voorzitter meneer D. moet heel snel zijn spullen pakken en wegwezen. Ik schrik mede van de toezeggingen die bij het laatste amateuroverleg tegen Agentschap Telecom zijn gedaan. Dat de VERON ook voor niet leden open moet staan als het om zaken gaat richting AT. Men doet een toezegging om open te staan, echter als de VERON al jaren een gesloten toko is ‘je bent geen lid dus…’, dan kan ik mij niet voorstellen dat na die bewuste toezegging/uitspraak daarmee die deur geopend is voor mensen die geen lid zijn.

  Het HB dient echt op te stappen. Ik snap niet waarom de afdelingen slapen en niet gezamenlijk een procedure gaan opstarten via de rechter om van hele zooitje af te zijn. Als het HB niet functioneert, dan kunnen de afdelingen zeker niet goed functioneren.

   • PJ
    PJ zegt:

    Nee. Dit kan vrijwel niet. Vacatures die expliciet oproepen tot HB-leden worden niet op de website geplaatst. Aftredende bestuursleden zijn uitsluitend te lezen in de beschrijvingsbrief die op 10 maart jl. naar de afdelingen is verzonden. Kandidaatstelling diende met goedkeuring van de afdeling plaats te vinden voor 24 maart jl.
    Afdelingen hebben dus wel 14 dagen de tijd om leden op te roepen, bijeen te komen en nieuwe bestuursleden aan te dragen. Een onmogelijke opgave, dus daarmee worden zittende bestuurders automatisch ‘herkozen’. Daardoor zitten de meeste HB leden al te lang (46, 17, 17, 16, 15 en 10 jaar), om maar even in te haken op voorstel 12 – maximaal 3 termijnen van 3 jaar.

    Het huidige bestuur maakt er weinig werk van om nieuwe bestuurders te vinden. Er vind geen oproep plaats terwijl volgens het rooster van aftreden nu al duidelijk is wie de komende jaren ‘herkiesbaar’ is. Er is een vrijwel onmogelijke termijn om jezelf aan te melden als nieuw bestuurslid, dit jaar treden 2 bestuurders af en stelt het HB voor om hier geen nieuwe invulling in te geven – en dus vernieuwing of verjonging te dwarsbomen – en heeft de nieuwe VHF-voorzitter geen zitting meer in het HB, terwijl dit tot een zeer ongewenste situatie leidt gezien de druk op de hogere frequentiebanden.

    Dus nee Hans, je kunt jezelf niet ‘zomaar’ aanmelden.

    • Hans Remeeus PA0Q
     Hans Remeeus PA0Q zegt:

     Niets is onmogelijk. Waar een wil is, is een weg. Alleen willen de meeste mensen niet; die schreeuwen alleen maar dat mensen op moeten stappen. Dit lost niets op. De beste stuurlui staan weer aan de wal.

     • PJ
      PJ zegt:

      Zelfs binnen jullie eigen afdeling (A21) heeft de bijeenkomst niet plaatsgevonden in de termijn tussen bekend worden en uiterste aanmelddatum. Dus hoe was het mogelijk voor leden van je eigen afdeling?

      – Ben je het met mij oneens dat de termijn van wel 14 dagen niet absurd kort is, zeker in de wetenschap dat nu al bekend is wie volgend jaar aftredend is?

      – Ben je het met mij oneens dat er een meer expliciete oproep plaats moet vinden op website en/of Electron?

      – Ben je het met mij oneens dat het niet meer vand eze tijd is dat HB leden een zitting hebben van 46(!) jaar?

      – Ben je het met mij oneens dat door deze excessen, nieuwe leden niet geneigd zijn zichzelf aan te melden (zie reactie van Hans, PE0EHG)?

    • Hans Remeeus PA0Q
     Hans Remeeus PA0Q zegt:

     De VERON is gebaat bij een stabiel HB. Ik ben heel blij met de enthousiaste, serieuze en professionele wijze waarop de VERON momenteel geleid en bestuurd worden. Natuurlijk kan het altijd nóg beter, maar dat is met alles en iedereen. Niets en niemand is perfect.

     Het laatste dat ik zou willen is dat mensen van DKARS de VERON om zeep gaan helpen. Daar bedoel ik niet jou mee Hans EHG.

     Laat DKARS lekker doorgaan met het publiceren van hun PDF. En de rest overlaten aan VERON en VRZA. Een derde club in een kikkerlandje als Nederland, daar zit echt niemand op te wachten. Wij zijn in Nederland al versplinterd genoeg. Dat levert nix op.

     • Jack
      Jack zegt:

      Bedankt Hans voor je reactie dan weten de ander verenigingen buiten de twee geweldige die we hebben weer dat de 2 glazen kooitjes niet aangeraakt mogen worden .
      Grtjes Jack PA9RF

    • PJ
     PJ zegt:

     Dat is ook de enige vacature die, op een subwebsite, verstopt is. Alleen dit jaar treden er twee bestuurders af die niet herkiesbaar zijn. En nergens heb ik duidelijk een vacature “2x lid Hoofdbestuur” gezien.

     P.s. Is ‘Peetje’ de uurtje-factuurtje penningmeester die dit jaar mede-verantwoorddelijk is voor de toegenomen bestuurskosten van bijna 25% terwijl het bestuur met 20% af gaat nemen? ‘Peetje’ die inmiddels ook al 17(!) jaar zitting heeft in het hoofdbestuur?

    • Hans Remeeus PA0Q
     Hans Remeeus PA0Q zegt:

     In de reacties van ‘Peet’, wie dat ook moge zijn, kan ik mij helemaal vinden.

     Verder zie ik heel interessante initiatieven bij DKARS, zoals hun PDF, een contest en een ontmoeting waarbij technieken besproken worden. Ik zou zeggen: houdt het hierbij. Trek niet een te grote broek aan en doe geen pogingen om een andere vereniging over te nemen, of een derde vereniging te gaan worden. Doe waar je goed in bent (of denkt te zijn) en houdt het daarbij.

     Verder lees ik in hun Huishoudelijk Reglement: “De stichting streeft niet alleen algemeen nut beogende doelen na, maar spant zich ook in om de maatschappelijke voetafdruk tot het minimum te beperken.” Vooral dat laatste lijkt mij héél verstandig; probeer dan niet om via een achterdeur de maatschappelijke voetafdruk almaar te vergroten.

     Een van de peilers van het radiozendamateurisme is Ham Spirit. Ga vooral door met veel plezier te beleven, kennis en ervaring te delen, elkaar te respecteren en te waarderen. Ga gezellig verbindingen maken!

     73, Hans PA0Q.

   • paul
    paul zegt:

    @Hans: “Hamspirit. Ga vooral door met veel plezier te beleven, kennis en ervaring te delen, elkaar te respecteren en te waarderen”

    Tja… Daar gaat toch deze hele discussie over Hans? Er zijn bepaalde mensen binnen de 2 verenigingen die juist dát niet vatten.

    Samenwerken, dat is Hamspirit. Of het nou 1,3 of 18 stichtingen of verenigingen zijn.

    • Hans Remeeus PA0Q
     Hans Remeeus PA0Q zegt:

     Antwoorden op een reactie gaat soms heel moeilijk op deze site. En soms onmogelijk. Hopeloos.

     Paul (geen idee welke Paul, maar dat moet kunnen): samenwerken tussen de verenigingen gebeurt al héél veel jaren, op lokaal niveau. Op landelijk niveau heeft men daar blijkbaar geen behoefte aan. Hier kan ik alleen maar respect en begrip voor opbrengen.

     Samenwerken is heel goed, maar vijandige overnames niet. Daar kan ik geen begrip voor opbrengen.

     Laten wij het erop houden, dat ik iets meer achtergrond informatie heb…

     73, gewoon Hans Remeeus PA0Q.

     Kijken of het nu wel wil lukken…

    • paul
     paul zegt:

     @Hans. “Vijandige overnames”. Is dat niet nogal een krachtterm voor een hobbyclub?
     En daarvoor heb jij “iets meer achtergrondinformatie”?

     Zo lijken er overal in besturen en achterkamertjes beslissingen gemaakt te worden op basis van “iets meer achtergrondinformatie” en geruchten over “vijandige overnames”.
     Ik zie in die woorden in ieder geval geen enkele hamspirit, maar vooral stemmingmakerij.

     Waar blijven in dat verhaal de mensen die wél willen samenwerken in deze leuke hobby?
     Wórdt er voor ze beslist? Zelfs door een bestuur dat de nodige kritiek krijgt?
     Op basis van geheime “achtergrondinformatie”?

     Had juist van jou verwacht dat je daar boven stond.
     Sorry.

 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  hoop maar dat de zendende radio elite maar flink bang worden van de zendende radio piraten de kilowatt pitten worden in ieder geval flink opgestookt

  • Bert Schaap
   Bert Schaap zegt:

   Ik kom niet meer bij. Deze uitspraak is precies als Max Verstappen bang maken terwijl je zelf geen rijbewijs hebt.
   Ik ga even verder met onder de tafel liggen…

 4. Anoniem
  Anoniem zegt:

  zag van de week bij iemand van regio 41 jawel een brief met heus veron logo dat men het voortbestaan van de regio afdeling en of de werking van het bestuur wil bespreken ben zelf al lang geen lid meer en bij de persoon waar ik de brief las liggen de electrons stapels hoog on uitgepakt nou ja stapeltje want er staat niks meer in tegenwoordig tis duidelijk voor mij dat de coms tussen regios en db zwaar te wensen over laat ….

  • Alex, PA1SBM
   Alex, PA1SBM zegt:

   Beste Anoniem/ Arie-Jan van Essen (facebook naam)…..

   Het feit dat je de brief aankaart die wij gestuurd hebben aan onze leden (dus niet aan jouw want jij bent volgens eigen zeggen geen lid meer), over onze afdeling, waar het onderwerp van de brief niets te maken heeft met DKARS, en ook niet te maken heeft met het HB, en dus ook niets met het onderwerp van deze post op hamnieuws, bevreemd mij ten zeerste.

   De brief is een intern gesprek van onze afdeling hoe we de volgende 40 jaar (aangezien we dit jaar 40 jaar bestaan) gaan invullen. (ter voorkoming van discussie, Nee de brief is niet “geheim”)

   Als u zo nodig commentaar wilt leveren, kom dan a.u.b beslagen ten ijs en noem geen “voorbeelden” die niets met het onderwerp te maken hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Alex
   PA1SBM
   Secretaris A41 Flevoland

  • Anoniem
   Anoniem zegt:

   Beste Arie-Jan van Essen…..

   Het feit dat je de brief aankaart die wij gestuurd hebben aan onze leden (dus niet aan jouw want jij bent volgens eigen zeggen geen lid meer), over onze afdeling, waar het onderwerp van de brief niets te maken heeft met DKARS, en ook niet te maken heeft met het HB, en dus ook niets met het onderwerp van deze post op hamnieuws, bevreemd mij ten zeerste.

   De brief is een intern gesprek van onze afdeling hoe we de volgende 40 jaar (aangezien we dit jaar 40 jaar bestaan) gaan invullen. (ter voorkoming van discussie, Nee de brief is niet “geheim”)

   Als u zo nodig commentaar wilt leveren, kom dan a.u.b beslagen ten ijs en noem geen “voorbeelden” die niets met het onderwerp te maken hebben.
   Onze brief heeft NIETS met de discussie Veron/DKARS te maken.

   Met vriendelijke groet,

   Alex
   PA1SBM
   Secretaris A41 Veron Flevoland

   • Bert
    Bert zegt:

    Anoniems naam heeft er niets mee te maken. Het gaat niet om zijn naam maar om zijn boodschap… Mocht je die niet terzake doent vinden dan kun je je daar bij houden lijkt me en niet onbeleefd worden door ongevraagd iemands naam ergens bij te plaatsen. Je kunt dit ook als intimiderend beschouwen en dan zijn we toch weer terug bij dit topic.

    • Alex, PA1SBM
     Alex, PA1SBM zegt:

     Hallo Bert,

     Mijn antwoord was niet aan jouw gericht…..
     Anoniem is doordat hij op facebook gereageerd heeft, en dan komt de naam niet door de website.
     Daar hij gewoon niet annoniem gepost heeft of facebook is er niets intimiderends aan.

     Dit kan je ook zien omdat mijn reactie op facebook, ook als annoniem door komt.

     Ik neem aan dat als Arie-Jan dit wel vind hij mij er wel op aan spreekt, waarna ik hem dan ook deze uitleg geef, en als hij het dan nog intimiderend vind hem mijn excuses aanbied en vertel dat dit niet de intentie was…..

     Alex

     • Bert
      Bert zegt:

      Ik zie jouw bericht twee keer staan, de eerste met aanhef beste anoniem, dan zijn naam. Ik neem aan dat je dat hebt geschreven anders is het allemaal maar raar. Is dat een hamnieuwsgeintje? Als arie jan onder zijn eigen naam heeft gepost neem ik mijn woorden terug en mijn excuses…

    • Arie-Jan
     Arie-Jan zegt:

     hey Bert u hier tis toch bijzonder dat men mij anoniem noemt/arie-jan van essen je zou er bijna wat van denken en dan ook nog 2 keer 😉

  • Anoniem
   Anoniem zegt:

   nee hoor, maar onze brief heeft niets met deze discussie te maken. dat voorbeeld hoef je dus ook niet aan te snijden.
   Het gaat hier om een discussie tussen Veron HB en DKARS.

   Onze brief over een huishoudelijke vergadering heeft hier niets mee te maken

 5. Hans
  Hans zegt:

  Het lijkt goede tijden slechte tijden wel. Leuk voor de buitenwereld, amateurverenigingen die rollebollend de straat over gaan. Neem eens een voorbeeld aan de indonesische amateurvereniging Orari!! Maar goed ik zet mijn popcornmachine aan en geniet van het theaterstuk.

 6. Hans PA0EHG
  Hans PA0EHG zegt:

  Heb ik gedaan maar het HB in haar huidige samenstelling wil daar niet aan meewerken.
  Ik heb me kandidaat willen stellen voor algemeen voorzitter van de VERON maar onze huidige voorzitter wilde daar niet aan meewerken. Ook heb ik juridische vragen gesteld aan de juridisch adviseur van de VERON in verband met interpretatie van de statuten maar die wilde daar ook niet op ingaan. Sterker nog die vond het nodig om mijn plan als volgt af te schieten: in oprechtheid en met alle respect, is mijn advies: laat het rusten.
  Dat ik serieus was met mijn idee blijkt wel uit het feit dat ik opnieuw lid ben geworden van de VERON, iedereen kan dit zien in de net uitgekomen Electron.

  Ik heb daarop een tiental VERON afdelingen benaderd met vragen over hoe het conflict tussen VERON en DKARS leefde binnen hun afdeling. Conclusie er leeft wel iets maar lang niet genoeg dat de afdelingen er iets mee zullen gaan doen.
  Het stellen van een daad waarbij een niet aftredend bestuur naar huis gestuurd zou worden en een nieuw begin gemaakt zou kunnen worden is wel het laatste wat de afdelingen zullen doen.
  Kortom de VR vertegenwoordigers doen allemaal een pl-s en alles bleef zoals het was.

  Het huidige bestuur blijft allemaal zitten want geen van allen is aftredend, en degene die aftreden worden niet vervangen. Volgens mij waren diegene die nu aftreden het ook niet zo eens met het huidige beleid.
  De uitdaging die ik aan de huidige voorzitter heb gesteld, ga eens een verkiezingsstrijd aan heeft hij niet aangedurfd. Met een bewuste keuze om niet aftredend te zijn in plaats van aftredend herkiesbaar heeft hij de weg gekozen van geen weerstand mogelijk. De enige weg die mogelijk is zou zijn het huidige bestuur te ontslaan.

  Wat me het meest verwonderd aan alles is dat de VR net twee jaar geleden een visie heeft aangenomen die luidt: De VERON moet vernieuwen, verbinden, verbreden en verjongen om in een snel veranderende maatschappij haar leden te kunnen blijven faciliteren en inspireren.
  Als we dan kijken hoe het VERON HB daar invulling aan geeft, dan is dat toch wel allesbehalve vernieuwend, en al helemaal niet verbindend. Over de rest wil ik dan nog maar niet op ingaan.

  Als de VR echt haar werk zou doen, zou ze het zittende HB afrekenen op het niet uitvoeren van de in 2016 aangenomen visie en het HB met ontslag sturen.
  Als dat gebeurd wil ik opnieuw overwegen om me kandidaat te gaan stellen voor algemeen voorzitter van de VERON.

  Hans PA0EHG

  • Hans Remeeus PA0Q
   Hans Remeeus PA0Q zegt:

   De VERON is gebaat bij een stabiel HB. Ik ben heel blij met de enthousiaste, serieuze en professionele wijze waarop de VERON momenteel geleid en bestuurd worden. Natuurlijk kan het altijd nóg beter, maar dat is met alles en iedereen. Niets en niemand is perfect.

   Het laatste dat ik zou willen is dat mensen van DKARS de VERON om zeep gaan helpen. Daar bedoel ik niet jou mee Hans.

   Laat DKARS lekker doorgaan met het publiceren van hun PDF. En de rest overlaten aan VERON en VRZA. Een derde club in een kikkerlandje als Nederland, daar zit echt niemand op te wachten. Wij zijn in Nederland al versplinterd genoeg. Dat levert nix op.

   • Pd0hdf
    Pd0hdf zegt:

    Hans O.Q.

    Uw I.Q. heeft hinder van vergrijzing. U preekt tegen beter weten in en dat op Paasdag.

    In het universum weent de Almachtige… Deze.weent bitter ..Op aarde zijn het de betweters die graag een sneer poneren naar de goed willende
    Lik Uw wonden en kom genezen weer met beide voeten op de aardkloot.
    U bent en zo profileert U zich een openlijke tegenstander van verandering en verbetering van de problematiek der Radiozendgemachtigden.

    Verdiep U in wederzijds respect daarbij uw Status niet verloochenend.
    Het kan te zijner tijd nog van pas komen.

    De Hoekse en Kabeljauwse twisten duren voort ,het is de mensheid eigen,
    Daar helpt geen verbroedering tussen de groeperingen Radiofielen tegen.

   • Hans PA0EHG
    Hans PA0EHG zegt:

    Beste Hans, PA0Q, want er zijn hier een beetje veel Hanzen, Hi.

    Dan ben ik toch wel heel erg benieuwd hoe jij de verhouding ziet tussen de door de VR in 2016 aangenomen visie, en de vertaling door het HB in uitvoerend beleid.
    Waar zie jij vernieuwing en verbinding, en hoe moet ik dat zien in relatie tot je uitspraak met een stabiel HB. Als je stabiel bedoeld met vasthoudend aan beleid van voor 2016 en misschien wel van voor 2000 dan heb je gelijk. Dat past alleen niet in de opdracht die het HB heeft. Die zou namelijk de visie die de VR in 2016 heeft aangenomen moeten volgen.

    Een derde club zit niemand op te wachten, dat mag kloppen maar als de eerste club nu eens daadwerkelijk werk gaat maken aan hetgeen de amateurs willen en nodig hebben, dan is die derde club binnen no time weg.

    Last but not least als we spreken over versplintering dan gaat dat heel veel verder dan drie clubjes. We hebben nog heel veel andere clubjes die ontstaan zijn in de afgelopen periode onder het huidige HB beleid. Even tellend denk ik dat we al gauw op een stuk of 10 komen en als we dan gaan kijken naar wat er op afdelingsnivo gebeurd komen er nog heel veel clubjes bij.
    Dat is allemaal een gevolg van een beleid wat de verenigingen de afgelopen 20 a 30 jaar gevoerd hebben.

    • Hans Remeeus PA0Q
     Hans Remeeus PA0Q zegt:

     Beste Hans,

     Ik kan alleen spreken over de onderdelen van de VERON waarin ik actief ben: 1. Afdeling A21 als voorzitter, 2. Traffic Bureau als redacteur van de HF-rubriek, 2. Traffic Bureau als lid van het PACC-team, 3. Evenementencommissie als mede-organisator van de Morse Challenge, 4. Electron als een van de medewerkers.

     Bij al deze activiteiten zie ik een zeer betrokken HB, dat constant bezig is met het zoeken naar vernieuwingen en verbeteringen. En helemaal naar verbindingen; mensen bij elkaar brengen en mensen ondersteunen. En vooral: mensen motiveren. Nou ben ik pas 49 jaar lid van de VERON; nog niet zo lang dus. Ik heb geen enkel klagen over het HB. Ik vind ze zeer bereikbaar. En het zijn doodgewone mensen zoals jij en ik. Niet autoritair, niet arrogant. Ik heb geen enkel probleem met ze. HULDE voor het vele goede werk dat zij voor onze vereniging doen, HULDE! Vindt maar eens mensen die het beter kunnen.

     En natuurlijk zijn er altijd nog meer verbeteringen en vernieuwingen denkbaar. Maar wil de meerderheid van de leden wel al die vernieuwingen? Never change a winning team! Vernieuwingen aanbrengen kan heel positief zijn, maar je moet het niet door de strot drukken of een ander opdringen. Je moet niet gaan vernieuwen omdat je wilt vernieuwen. Neem nu de PACC-contest. Al vele jaren een zeer goed lopende internationale contest. Natuurlijk kun je af en toe eens iets toevoegen en aanpassen, vernieuwen of verbeteren. Dit doen wij constant in ons team! Alleen is er soms ook een grens bij al dit vernieuwen. Vernieuwen kan ook schaden. Die afweging zul je altijd moeten maken en ook het HB doet niets anders dan dit.

     73, Hans PA0Q.

   • Jack
    Jack zegt:

    Dubbele berichten ok
    Bedankt Hans voor je reactie dan weten de andere verenigingen buiten de twee geweldige !! die we hebben weer dat de 2 glazen kooitjes niet aangeraakt mogen worden .
    Grtjes Jack PA9RF

    • Hans Remeeus PA0Q
     Hans Remeeus PA0Q zegt:

     Jack PA9RF: Die dubbele berichten komen vermoedelijk door de gebruikersonvriendelijkheid van deze site. Tegenwoordig zijn er veel slimmere en overzichtelijker oplossingen om met elkaar te communiceren. Deze user interface is hopeloos verouderd.

     In glazen kooien zamelen ze geld in voor goede doelen, heb ik altijd begrepen.

     Beide verenigingen zijn zeer goed bereikbaar en toegankelijk voor leden en niet-leden, althans; ik heb daar geen enkel probleem mee. Alleen staan beide verenigingen niet open voor vijandige overnames, zoals je elders weleens ziet gebeuren. Daar is niemand bij gebaat. Met geld kun je niet alles kopen…

     73, Hans PA0Q.

     • Jack
      Jack zegt:

      Beste Hans ik denk dat het zo langzamerhand er op uit komt te zien dat er niemand meer wil samenwerken met de Twee Verenigingen .
      En dat wil ik er mee zeggen , een gemiste kans om op een progressieve manier samen te gaan werken met een iedere vereniging zijn eigen identiteit te behouden .
      Niemand wil een vereniging overnemen maar wel samenwerking !!
      I rest my case. 73 Jack

     • Hans Remeeus PA0Q
      Hans Remeeus PA0Q zegt:

      Jack PA9RF:

      Samenwerking is goed; meer dan dat kun je niet afdwingen. Dan gaan mensen op de rem trappen. Hoeveel jaar wordt er al niet gesproken over verdergaande samenwerking tussen de twee verenigingen? Nu komt daar ineens een stichting bij. Who’s next?

      Mijn strategie is anders; lees Electron, dan weet je wat ik bedoel. Zet je energie in op zinvolle zaken; kennis en ervaring delen. En dat kan ieder op zijn eigen manier doen, met respect voor de ander.

      73! Hans PA0Q.

     • Rob
      Rob zegt:

      ” Die dubbele berichten komen vermoedelijk door de gebruikersonvriendelijkheid van deze site. Tegenwoordig zijn er veel slimmere en overzichtelijker oplossingen om met elkaar te communiceren. Deze user interface is hopeloos verouderd.”

      Dat vind ik toch wel een opmerkelijke uitspraak van de kant van een radiozendamateur!
      Als er IETS gebruikersonvriendelijk en verouderd is kwa manier van communiceren dan is het wel het radiozendamateurisme. Je zou toch verwachten dat de gemiddelde zendamateur bedreven is in het omgaan met een gebrekkig communicatiemiddel en ondanks dat toch nog een goed gesprek kan voeren. Problemen verwijten aan het medium of de mode dat is dan wel het laatste wat je verwacht… je gebruikt toch ook CW?

 7. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Het modder gooien moet eens stoppen.. Dat gezeik altijd onderling.
  Beter is samen werken dan elkaar tegen te werken.
  DKARS is ook niet ‘mijn’ ding, maar deze hetze naar elkaar toe moet eens afgelopen zijn.

 8. Cees
  Cees zegt:

  De veron heb ik al lang afgeschreven. ben er jaaaaren lid van geweest. VRZA geef ik nog een kans, ben er lid van op dit moment. Maar wat is er mis met een derde club. in de politiek zijn er zoveel meer

 9. Een verontrustende amateur
  Een verontrustende amateur zegt:

  Opdoeken dat hele DKARS. Stelletje oproerkraaiers, willen het liefst de hele boel overnemen en hun wil verkondigen. Waar heb ik dat meer gezien (85 jaar geleden)

  • Bert
   Bert zegt:

   Alle andere partijen verbieden zodat er één grote gemaakt kon worden? Laten we daar maar niet op doorgaan.

  • Rob
   Rob zegt:

   85 jaar geleden gezien ?!? U bent waarschijnlijk erelid van de OTC……
   En los daarvan: “verontrustende” amateur….. is dat niet juist een soort oproerkraaier ?

  • Wim
   Wim zegt:

   Door DKARS hiermee te vergelijken kom je aan een grens, pas op wat je zegt

 10. Rinse
  Rinse zegt:

  Mensen die hier niet onder eigen naam een reactie durven te plaatsen zouden zich van reageren moeten onthouden, gewoon slap/zwak en vaak bedoeld om opschudding te veroorzaken.

  Wat is er gemakkelijker dan vanachter je toetsenbord proberen onheil te veroorzaken, gewoon domme toetsenbord ridders die aan géén enkele discussie iets bijdragen.

  Terug naar het onderwerp:

  DKARS treft in deze géén enkele blaam, sterker nog DKARS doet wel voor de amateurs wat de andere verenigingen compleet laten zitten, DKARS wil géén positie overnemen, DKARS wil komen tot één overkoepelende landelijke vereniging/organisatie, met een verfrissend, verjongend en doortastend bestuur, en daar is niets mis mee, sterker nog dit zou voor alle zendamateurs binnen Nederland en de Nederlandse gebieden overzees, stukken beter zijn.
  Dat, in ieder geval, de VERON hier niets inziet en met antwoorden komt op vragen van diverse kanten, die totaal nergens op slaan zegt al genoeg en maakt wel duidelijk dat dit een vereniging (die eigenlijk al niet eens meer zou mogen bestaan) is die er alleen maar is voor de bestuursleden en wel om maar zolang mogelijk aan het bestuur deel te kunnen nemen, hoe noemen ze zoiets ook weer…… kwam een jaar of 78 terug ook eens voor, het resultaat moge duidelijk zijn.

  Laat DKARS gewoon zijn ding doen zonder nu eens met modder te gooien (doet DKARS ook niet) als het beoogde resultaat behaald wordt heeft een ieder daar bijzonder veel voordeel van.

  73, pd2rf, Rinse

  • Rinse
   Rinse zegt:

   Lijkt mij dat je niet goed/volledig bent ingelezen, ja schrijven is een vak maar begrijpend lezen ook Peet….
   B.T.W. nog een fijne avond, 73.

 11. Anne Mak
  Anne Mak zegt:

  De VERON werkt keihard aan zijn eigen pndergang. je kunt je zelfs afvragen in hoeverre de VERON nog positief bijdraagd aan de amateurdienst,

 12. THEO
  THEO zegt:

  Ik vraag me af ik me nog wel thuis voel bij de Veron.
  Ruzie makende verenigingen, denk eens na waar gaat het om?
  We hebben allemaal de zelfde hobby ook al twijfel ik hier nu over, het lijkt wel een spelletje stratego met bittere smaak.
  Doe toch eens volwassen.

 13. Ge.
  Ge. zegt:

  Bedankt voor de bijlagen in het artikel. Helder: Dkars vraagt op hoge poten opheldering aan de VERON over volgens Dkars ongegronde en ongefundeerde bewering dat afdelingsbestuurdes en officials door personen namens Dkars worden benaderd.

  Is de brief die Dkars naar de afdelingsbestuurders nu niet precies het bewijs dat Dkars afdelingsbestuurders ongevraagd benaderd? Wie is Dkars dat zij zich meent te moeten bemoeien hoe afdelingen zich in de verenigingsraad van hun eigen vereniging moeten opstellen?

  Daarbij is de toon die Dkars aanneemt in de brief nogal aggressief, zeker ook naar mensen die helemaal geen onderdeel zijn van een onderlinge bestuurs-fittie: “Wij menen het recht te hebben op uitleg”, “Het VERON bestuur profileert zich niet als een serieuze en respectvolle gesprekspartner”, “Wij willen een inhoudelijke reactie ontvangen”, “Wij rekenen op de actie(s) van de afdelingen” en “Wij behouden alle rechten voor”.

  Ik snap heel goed dat je met deze toonzetting berichten terug ontvangt in eenzelfde toonzetting. Wat ik niet snap is waarom deze brief verzonden is: kort geleden las ik nog dat de nieuwe voorzitter van Dkars, de heer Van Dijken, om de lucht te klaren eens een keer op de koffie zou gaan bij OM Denker en OM Wijnnobel c.s. Zolang je dan dit soort brieven vanuit je organisatie blijft sturen heeft dat weinig zin: dan ben je alleen maar bezig met opruiing. En door dit te (blijven) doen, ben je (wederom) niet bezig in het belang van radiozendamateurs!

 14. Cor van Soelen PG9HF
  Cor van Soelen PG9HF zegt:

  Balen, altijd reuring altijd ongenoegen vandaag dit, morgen weer wat anders.
  Hier wordt je toch moedeloos van.
  Bedreigingen zonder bedreiging, bewijslast..openbaarheid van bestuur ??

  Eigenlijk waarom zo ik nog langer van een vereniging willen zijn?
  QSL kaarten?? van wegen mijn handicap kan ik s’ avonds niet naar bijeenkomsten, neemt iemand mijn QSL kaarten mee naar mijn home QTH?
  Welnee, daarom LoTW . geen gezeur nette afhandeling van QSO’s en AWARDS.

  Laten de heersers maar strijden, onder het mom wij doen wat het beste is voor onze leden, lachen van ellende dus.
  Doe mij maar een brei clubje, een steek laten vallen, en ach, daar wordt je niet op afgerekend.

  • Rinse
   Rinse zegt:

   Het huidige VERON bestuur heeft de afgelopen periode meermaals aangetoond, niet capabel te zijn voor de functie die zij vervullen, de briefwisselingen slaan inhoudelijk nergens op en alles wordt onderling bekokstoofd (intern)
   Als er géén DQB was geweest was de VERON een inmiddels opgedoekt en gepasseerd station geweest!!!!

   in 1 ding zijn ze wel goed, dat is in het bestuur blijven plakken om dat felbegeerde speldje te kunnen ontvangen.

 15. sdr user
  sdr user zegt:

  Nou ik moet er wel om lachen. Al die negatieve reacties over de Veron. Vooralsnog heeft de Veron veruit de meeste leden en het mooiste en beste clubblad van allemaal en niet een pdf van knip en plakwerk. Dkars heeft zelfs niet eens leden. Totaal niet democratisch. Hoeveel donateurs zijn er eigenlijk? Waar is de openheid van zaken? Ik krijg de indruk dat het slechts enkele tientallen donateurs zijn die met name op deze site een heleboel bla bla verkondigen en zelf geen enkele zinvolle bijdrage geven aan amateur radio in Nederland.
  En dan een maximale zittingstermijn willen instellen bij de Veron terwijl ze er zelf alleen maar negatief over zijn en zelf wel jarenlang blijven zitten als dkars bestuurder. hahahaha
  Mensen van de dkars, jullie hebben jullie eigen clubje, nou veel plezier samen. Snap niet zo goed dat jullie toch maar bezig blijven over de Veron. Of is het misschien toch zo dat het bij de Veron toch allemaal beter is, moeilijk he iets toegeven, hahaha

  • Cor van Soelen PG9HF
   Cor van Soelen PG9HF zegt:

   sdr user,

   Zijn dat niet die audio,radio amateurs, die het graag, over te veel hoog , te veel laag, te zwaar, te licht hebben., ( maar geen verstand van de software en pc ?)
   Terwijl het tegen station in kwestie maar met een gewone analoge TX zit te werken met een hand mic:-)

   Democratie is een hoog goed, vrije bijdrage voor een goed product werkt stimulerend.
   bepalen welke vereniging er wel of niet toegelaten mag worden in dit kikkerland, werkt demotiverend voor de bedoelde doelgroep, immers het gevoel wij en wij , en de rest is bijzaak.leidt tot zelfmoord

   Langzamerhand zijn er zware buien opkomst in radio amateurland. De heersende clubs VERON en in zeer mindere mate de VRZA. willen hun autonomie handhaven.

   De orde is verstoord door een uitstekend en opbloeiende andere partij de DKARS.
   Dat veroorzaakt wrevel, roddel en achterklap, elke toenadering wordt als bedreigend ervaren.

   DKARS veroordeeld tot het schrijven en publiceren van PDF files?
   Waarom, hieruit blijk dat men wil behouden wat men heeft en alle vernieuwing in eigen ( lees onder de deken) kring wil houden, zeggen wat je niet denk, en denken wat je niet zegt.Is politiek bedrijven.

   Waar geen enkele radio amateur mee gediend wordt of wil gediend worden,
   degene die denkt de touwtjes in handen toe moeten houden en er ook toe gerechtigd is , is het Agentschap Telecom, die bepaald uiteindelijk hoe het spel gepeeld mag worden

   Radio Amateurs hebben geen enkele status, al zijn er, die dat wel denken, en er naar handelen.

 16. pd0hdf
  pd0hdf zegt:

  Door enkele welbekwame Radiozendamateurs wordt gesteld dat via dit medium aan Riooljournalistiek wordt gedaan.”
  Aldus de mutaties binnen Zendamateur.com
  Laten wij waken voor copieer gedrag. Zij weten niet beter en geven duidelijk blijk van onkunde.
  Ga positief te werk en schaar u onder de “nieuwe Donateurs van DKARS.
  Hoe meer positieve zielen hoe meer vreugd……

  • ludovicus
   ludovicus zegt:

   inmiddels is het draadje waar de mutaties van de Z.A. in het aangegeven forum totaal weggepoetst door of vanwege interne commentaren.
   Slagvaardigheid ten top door de moderatie???
   De veron werd zeker in het kwade daglicht gesteld ..

   • Cor van Soelen PG9HF
    Cor van Soelen PG9HF zegt:

    Dat valt ook wel mee, De VERON, VRZA, DKARS als Radio Amateur Club’s treffen geen enkele blaam.
    Wij benoemen gemakshalve, wel de VERON, of VRZA of DKARS maar dat is niet juist.
    , LET OP!
    het zijn juist de ( verkozen ???) bestuursleden van de betreffende clubs, die de koers bepalen.
    En de reuring veroorzaken.

    • ludovicus
     ludovicus zegt:

     Vooral als je alleen op de wereld zijnde in de vorm van de Hoofdrolspeler, die wereld naar je hand wilt zetten.Dat personage genoemd Remy adoreert gouden glitters en stelt zich vergezeld van andere bobo’s op een voetstuk.
     Een laakbare handeling die zeker geen schoonheidsprijs verdient.
     Er zijn divacetteerse leden van die verenigingen die door een afgesproken lidmaatschap nu als tegenprestatie de pootjes laten hangen en spijt genereren van die genomen stap.
     Aan de rand van de afgrond is een stap naar voren geen vooruitgang.
     De Hobby heeft vele facetten voor elk wat wils….
     Echter de wil om gezamenlijk tot een compromis te komen gaat een ruime tijd in beslag nemen.

  • Pieter
   Pieter zegt:

   Ik ken de schreeuwerd uit Emmen. De beste man is al jaren ‘werkloos’ dus heeft toch al geen recht van spreken.

 17. Hans-PEoVMT
  Hans-PEoVMT zegt:

  De gedachtenwisseling (als je het zo noemen wilt) over de structuur en bemensing van het VERON-hoofdbestuur begint langzamerhand weer eens uit de hand te lopen. Als je kritiek hebt op de manier waarop het bestuur van je vereniging zaken behandelt, dan heb je als volwaardig lid van die vereniging alle recht van spreken. Maar als je alleen maar van achter je digidoos bezig bent om de vereniging waarvan je GEEN lid (meer) bent of het bestuur daarvan zwart te maken dan klopt er iets niet. Dan acht je het belang van radiozendamateurs kennelijk ondergeschikt aan je eigen ideeën, of die nu gebaseerd zijn op afgunst, minachting of een mengsel van deze twee, doet er niet toe. Het meest vervelende van al dit gedoe: onnodige ergernis, zinloze discussies, nutteloze verdachtmakingen, en vaak nog erger. Hou er eens mee op, er zijn tenslotte veel belangrijker dingen dan je eigen kokervisie… Overigen heeft iedereen recht op een eigen mening, op een eigen zienswijze, zéker als het om doelstellingen gaat, waar slechts een kleine groep achter staat. Maar het geeft géén pas om lukraak verdachtmakingen rond te strooien, beschuldigingen te uiten, andersdenkenden te kleineren of uit te maken voor arrogant en autoritair. Als je zò je gelijk wilt halen ben je uit precies hetzelfde hout gesneden als degene(n) die je bekritiseert! Eén advies: ophouden met dat gekissebis!

  • Cor van Soelen PG9HF
   Cor van Soelen PG9HF zegt:

   Hans PE0VMT
   Als je het zo schrijft, en meent wat je schrijft.
   Dan heeft het publiceren van open brieven ook geen enkele zin.
   Want dat is dan OOK een vorm van reuring veroorzaken, zeker in dit geval.
   Dan kunnen we het er over eens zijn, dat ‘ Hamnieuws.nl ‘,
   deze treat + Brieven van DKARS en VERON, niet had moeten publiceren en moeten opstarten.
   Overigens ben ik lid van verschillende Radio Amateurs Clubs, binnen Ned. en er buiten.
   .-.-.

 18. Fred PA1FJ
  Fred PA1FJ zegt:

  Laat een ding duidelijk zijn, aan de oprichting van de DKARS is de VERON zelf debet aan, door hun rechtlijnig en bekrompen denken. De VERON is de afgelopen jaren een lomp orgaan geworden! Het lijkt in vele opzichten wel op onze overheid! Het is helemaal niet zo gek om tegenwoordig een Stichting op te richten i.p.v. Vereniging, veel minder gezeur en een goede slagvaardigheid. Kijk maar weer eens wat een enorm gezeur en gediscussieer er weer is over de komende VR van de VERON, lang leve de democratie!

  • Hans PA0EHG
   Hans PA0EHG zegt:

   Wat nog veel erger is dat de VR besluiten moet gaan nemen over vraagstukken die spelen op landelijk nivo maar vaak in veel mindere mate op het nivo van de diverse afdelingen. De afdelingsbesturen hebben hun handen vol om hun eigen toko overeind te houden (ook begrijpelijk) en een leuke activiteit te ontplooien. Ik krijg de indruk dat ze dat best goed lukt.
   Wat jammer is, of beter gezegd killing is, is het feit dat veel afdelingsbesturen zich nauwelijks druk maken over de dingen die landelijk spelen.
   In mijn rondvraag aan de diverse afdelingen krijg ik antwoorden waaruit blijkt dat sommige zaken door de afdelingen niet of nauwelijks beleefd worden. Of er wordt gesteld dat is de verantwoordelijkheid van het HB en daarom hebben ze geen eigen mening.

   Als je dan ziet dat de afdelingen de besluiten moeten goedkeuren die een HB voorstelt of die andere afdelingen voorstellen, dan is het toch duidelijk dat er wel heel ernstige zaken aan de hand moeten zijn willen de afdelingen op de zogenoemde democratische manier tot een besluit komen wat eindelijk in een groot deel van die afdelingen niet eens leeft.

   Je kan dus best wel grote vraagtekens stellen bij het democratisch proces van de VERON VR.

   Hoe kan je in hemelsnaam verwachten dat in zo’n systeem er wezenlijke besluiten genomen gaan worden die afwijkend zijn van wat het zittende HB wil. Dat gaat dus niet lukken, want daarvoor leeft het huidige probleem en de wensen van individuele amateurs veel te weinig binnen de afdelingen.

   Het hele democratisch besluitvormingsproces kan alleen werken als alle vertegenwoordigers die er een stem hebben ook daadwerkelijk betrokken zijn bij de problematiek die speelt op landelijk nivo.
   Aangezien er best veel vertegenwoordigers naartoe gaan die niet betrokken zijn of vinden dat het een verantwoordelijkheid is van het HB is er in mijn beleven wellicht een democratisch proces wat op papier zou moeten werken. In de praktijk is het een gedrocht waar een HB vrij spel heeft en jaren lang door kan gaan op een wijze die door heel veel individuele leden niet gewaardeerd wordt.

   Voer ter overdenking voor onze afgevaardigden aan de VR, ik wens jullie succes en wijsheid toe.

   • Hans Remeeus PA0Q
    Hans Remeeus PA0Q zegt:

    Hans PA0EHG,

    Je zult het nooit iedereen naar zijn zin kunnen maken, maar ik denk dat de meerderheid van de leden (en de afdelingsbesturen) van de VERON gebaat is bij een stabiele vereniging, met een stabiel HB en mede daarom tevreden zijn met de wijze zoals het nu gaat. Na bijna 50 jaar VERON-lid kan ik zeggen dat ik mij altijd serieus genomen gevoeld heb. Ik heb kunnen zeggen wat ik wil en daar wordt (meestal) ook nog naar geluisterd. Ik heb mij nooit beperkt gevoeld. Was dit niet zo geweest, dan had ik allang een andere keuze gemaakt. Daarom dat ik na al die jaren nog steeds gemotiveerd ben om op een enthousiaste wijze veel werk voor de VERON te verrichten.

    Alles is beter dan een stichting, waarbij slechts een paar mensen het voor het zeggen hebben. Een stichting kent geen leden. Dus is het bestuur geen enkele verantwoording schuldig, aan niemand. Dit is een groot voordeel voor het bestuur, maar een groot nadeel voor anderen omdat het principieel uitermate ondemocratisch is.

    73, Hans PA0Q.

    • Hans PA0EHG
     Hans PA0EHG zegt:

     @Hans PA0Q

     Het blijft lastig hier discussiëren en moeten afwachten of de moderator de opmerkingen weer vrijgeeft. Dat heeft als resultaat dat sommige opmerkingen wel erg vreemd in de reeks geplaatst worden waardoor het overzicht wel zoek raakt.

     Tuurlijk is het niet makkelijk, waarschijnlijk zelfs onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Daarvoor zijn zendamateurs veelal te eigenwijs van karakter en verder heeft de hobby zoveel aparte interesse takken dat de ideeën vaak ook best verschillen.

     Als je kijkt naar het HB gaat er best wel wat goed, het grootste probleem van het HB is dat ze heeeeel erg lange tenen hebben en absoluut niet tegen enige vorm van kritiek kunnen.
     Ik kan diverse voorbeelden geven waar het HB forse steken heeft laten vallen, kijk alleen al naar de ondergang van de VHF-cie. Doordat het HB niet tegen kritiek kan, gaan ze niet in gesprek met lieden die kritiek hebben maar gaan ze er tegen strijden.
     Dat is ook ongeveer vergelijkbaar met wat het HB doet met DKARS. Daarnaast kent het HB ook nog een medewerker die niet tegen kritiek kan maar daarnaast ook iedere vorm van normaal respect verliest.

     Fijn dat jij tevreden bent, maar je kan toch niet ontkennen dat er heel veel amateurs minder tevreden zijn. Het ledental is de afgelopen jaren niet voor niks teruggelopen van ca 11000 in 1994 naar ca 6000 leden in 2017. Het is natuurlijk niet duidelijk hoeveel van dat leden verlies veroorzaakt is door het vertrek van ontevreden leden. Wat me nog meer opvalt is dat ik de laatste tijd opvallend vaak hoor van actieve amateurs die geen lid meer zijn van VERON. Dat zet me nog meer aan het denken dan het verlies van 11000 of de ruim 13000 op de piek naar 6000 leden.

     Als je stelt dat een stichting slechter is dan een vereniging die bestuurd wordt tijdens een VR door gedelegeerden die niet betrokken zijn of denken dat het een taak is van het HB, kan je toch niet zelf geloven dat het bezwaar wat je aangeeft tegen de stichting niet hetzelfde is voor een vereniging met vertegenwoordigers die niet of minder betrokken zijn bij vraagstukken op landelijk nivo.

     Daarnaast moet de stichting jaarlijks opnieuw de donateurs overtuigen dat ze het goed doen anders dan zal een donateur het volgende jaar niet meer doneren.
     Ik weet niet of je het DKARS bulletin leest, anders had je kunnen zien dat het aantal donateurs van DKARS nog steeds stijgende is, dat is heel wat anders dan de dalende tendens van de VERON gedurende de afgelopen 30 jaar.

     Een HB dat verantwoording aflegt aan gedelegeerden die geen betrokkenheid hebben bij landelijke vraagstukken zullen die verantwoording voor zoete koek slikken. Dat is dan echt niet beter dan een stichting waar de bestuurders geen verantwoording afleggen maar wel uitleg geven aan alle donateurs. Het VERON HB legt alleen verantwoording af aan de gedelegeerden en niet aan de leden.
     Dus of die stichting nou echt zoveel slechter is dan een vereniging als de VERON ??

     Of je op dit moment mag spreken dat VERON een stabiele vereniging is heb ik zo ook mijn twijfels over. Kijk alleen eens naar het aantal essentiële vacatures die nu al jaren lang niet vervuld worden. Kijk ook eens naar het feit dat het HB maar voorstelt om de omvang van het HB met twee leden te verminderen omdat er niemand te vinden is die erin wil gaan zitten.
     Het enige wat stabiel is is de samenstelling van het DB, zoals het er naar uitziet zal dat waarschijnlijk nog wel een tijd zo blijven. Dus wat dat betreft hoef je niet ongerust te zijn.
     Wat dat uiteindelijk voor het Nederlands zendamateurisme gaat betekenen of voor het ledental van de VERON moeten we afwachten maar ik verwacht dat de dalende lijn in ledental zeker de komende jaren zo door zal gaan.
     Er is maar een ding wat kan helpen en dat is verandering, maar dat wil het HB en zo te lezen jij ook niet.

     • Hans Remeeus PA0Q
      Hans Remeeus PA0Q zegt:

      Hans PA0EHG:

      Dat is inderdaad een van de nadelen van deze site; alles staat kris-kras door elkaar en hierdoor is er geen enkele samenhang. Wanneer meerdere mensen tegelijkertijd reageren, dan gaat je reactie verloren! Heel onduidelijk en gebruiksonvriendelijk allemaal. Van een ICT’er had ik beter verwacht 😉

      Het dalend ledental heeft weinig tot niets te maken met het functioneren van het HB. Dalende ledentallen zie je overal om je heen, kijk maar eens naar de KNLTB en vele andere bonden/clubs/verenigingen. Vroeger zat een Jaarbeurshal vol met mensen die examen deden voor N en F, nu is dat een zaaltje.

      Ook onvrede zie je overal in de maatschappij, waardoor ook in het politiek landschap sprake is van een lachwekkende versplintering. Zoiets moeten wij bij onze radiohobby niet hebben; daar is écht niemand bij gebaat! Nederland is een van de beste landen ter wereld om in te wonen en toch hoor ik iedereen klagen; ga lekker naar Rusland denk ik dan, dan piep je wel anders.

      Ik ken de mensen van het HB niet als mensen die niet tegen kritiek kunnen en ik ken ze allemaal, sommigen heel goed. Mits het opbouwende kritiek is, waar je wat mee kunt. Alleen maar afkraken; daar kan niemand wat mee.

      Een stichting als “radioclub” is het laatste dat je wilt. Dit geeft alleen het bestuur de absolute macht, zonder tegenspraak, en zegt in dit geval veel over het bestuur en hun adviseur. Dit houdt niet lang stand. Dat zie je ook gebeuren; een aantal mensen houdt het na minder dan een jaar al voor gezien en dat is niet zonder reden…

      Nogmaals: laat ze lekker doen waar ze denken goed in te zijn: het publiceren van een pdf en nog wat activiteiten. Laat het hierbij.

      73!, Hans PA0Q.

    • Cor van Soelen PG9HF
     Cor van Soelen PG9HF zegt:

     Hans PA0Q,
     Of het nu zinvol is of niet ,dat het nu iets toegevoegd heeft, of niets toevoeg aan deze treat.
     Er is een scheve schaats gereden blijken de gepubliceerde brieven door wie..ik denk beide clubs ahu stichting .
     Stichting of niet, zo kan je blijven draaien en keren.

     De klestpraat is nu eenmaal gepubliceerd, en de veroorzakers hiervan zwijgen in alle stilte, voorals nog..
     Zij zullen hun verantwoording moeten nemen , wie het ook is, en daar gaat het om.
     Wij ( de lezer ) worden uitgenodigd om op deze treat te reageren.
     Zo werkt het nu eenmaal …anders had Hamnieuws.nl dit onderwerp niet moeten openbaar maken.
     En om met jou slagzin te spreken/schrijven.
     Houden we het zo gezellig 🙂

  • Hans MolemaHans - PEoVMT
   Hans MolemaHans - PEoVMT zegt:

   Helemaal mee eens Fred! Maar een stichting hoeft zich niet op een onprettige manier met de gang van zaken binnen een reeds lang bestaande vereniging (met een fors aantal leden) te bemoeien. En als dat wel gebeurt dan heeft die vereniging het volste recht om wijsneuzen, die het altijd beter weten, van repliek te dienen.

   • Rinse
    Rinse zegt:

    @Hans, als jij je beter had ingelezen in deze zaak of je beter had laten informeren had je de onzin die je nu neerschrijft voor je gehouden.

    • pd0hdf
     pd0hdf zegt:

     Rinse, zij die vragen weten niet. zij die weten vragen niet, doch doen net of hun neus bloed.Het oog kijkt altijd van zich af.
     Veelal een omstandigheid van de splinter en de balk…..
     Openheid in al haar gradaties maakt ook het leven van een Radio zendamateur een stuk behaaglijker.
     Niet wegkruipen in de coulissen maar in de spotlights de tegenstellingen die zich voordoen gespiegeld aan wederzijds respect wegen en daar hamspirit uit destilleren geeft een positief resultaat.
     Vechten tegen de windmolens zijnde de annonimus die hun bekendheid schuwen is verloren moeite om de zaak positief te stroomlijnen.
     Dus wat is wijsheid u mag het wel zeggen.
     Als novice gemachtigde sinds de jaren 70 veel ervaring opgedaan binnen deze toch fijne hobby
     Edoch vaak een ervaring rijker en een illusie armer door de ziens en handelswijze van de zich hoger getalenteerden voordoende Old mans.
     Om over de toonzetting maar te zwijgen…!

     prettige avond pas op uw antennes tijdens de grote ontladingen tijdens de regenperiode. hi hi

     Roelof.
     pd0hdf

     de enige echte…………

  • Hans
   Hans zegt:

   Je weet toch wat democratie is toch? Dat is de terreur van de meerderheid

 19. Henk PA2S
  Henk PA2S zegt:

  Een wat late reactie, ook omdat ik wilde nadenken of ik wel zou reageren.

  Ik beperk me tot het volgende:

  De kritiek op het verenigings’beleid’ is niet uniek. In Australië was er veel ontevredenheid en was de WIA reform group opgericht. In de VS is er de groep myARRLvoice.

  De rode draad is dat besturen steeds meer intern gericht raken en transparantie afneemt. In plaats van openheid wordt alles minder zichtbaar.

  Minder dan een kwart van de amateurs in de VS is lid van de ARRL. Het ledental is gedaald terwijl het aantal licenties is gestegen. Wil je als vereniging relevant blijven, dan zul je moeten luisteren naar de leden. Politici praten veel maar luisteren slecht. Nadat een bolletje rood is gekleurd, is jouw zeggenschap weer een jaar of wat op slot en gaat men zijn eigen gang. Dat beeld ontstaat ook wanneer ik de situatie in de VS en Australië beschouw en ook in Nederland doemt dat beeld op.

  Ik begrijp dat het HB wordt ingekrompen en dat in de toekomst commissievoorzitters (nu in elk geval de VHF commissie) niet meer welkom zijn. Voor mij zijn dit alarmerende signalen. In het verleden hadden we een aantal toegewijde en zeer actieve VHF commissies, die als geen ander wisten wat er leefde en speelde. Men bracht de amateurs bij elkaar en onderlinge stimulans en steun was de norm. Waarom wordt deze inbreng afgekapt? Juist deze groep amateurs was bij uitstek bezig met Experimenteel Radio ONderzoek en precies dat wordt nu vervallen verklaard.

  Het verdient aanbeveling om even de zoekmachine te gebruiken en de genoemde voorbeelden uit Australië en de VS eens te raadplegen.

  Ik wens de afdelingen en het HB veel wijsheid op 21 april.

  73, Henk PA2S

Reacties zijn gesloten.