DKARS magazine april 2017

DKARS heeft vandaag de april-uitgave van haar magazine uitgebracht. Donateurs hebben deze reeds ontvangen. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat maar liefst 65 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Red Pitaya –Hamlab
 • Zelfbouw FH-2 – Remote control voor YAESU
 • en FUN-stukje door PA9JOO/P
 • De nieuwe ‘Syncsmurf 2’!
 • En nog heel veel meer, totaal 65 pagina’s

Van de hoofdredacteur

Nog net voor Koningsdag waar ook weer veel radioamateurs de vrijmarkten zullen afstruinen verschijnen we weer met een nieuwe editie van het Magazine. Deze maand een extra dik nummer (65 pagina’s), dit om bepaalde artikelen toch in zijn geheel te kunnen plaatsen. Ook hebben we nog een andere aanpassing verwerkt, waar we normaal met een twee kolommen structuur werkten zijn we nu bij de meeste artikelen naar één brede pagina overgeschakeld. Lay-out technisch wordt het ook wat gemakkelijker en uit eerdere reacties bleek ook al dat men dit meer op prijs stelt. Een goed gevuld nummer dus met ook veel actueel nieuws in de bekende vaste rubrieken.

Afgelopen week nam mede radioamateur en astronaut Andre Kuipers ons op de nationale televisie al mee naar zijn Search For Extra Terestial Intelligence( SETI) in dit nummer publiceert Harry, PE1CHQ in zijn VUSHF rubriek nog wat aanvullende informatie over de Murchison Widefield Array in Australië. Harry interesseert zich ook voor SETI en is daar met name vanaf Dwingeloo ook mee bezig. Voor de ATV-ers onder ons nog een interessante bouwbeschrijving van de ‘SyncSmurf 2.0’. Een schakeling waarmee je onder andere amateur TV signalen van zwakkere stations weer goed herkenbaar in beeld kan krijgen.

Het DKARS bestuur zit gelukkig ook niet stil, de drie nieuwe bestuursleden hebben hun draai al goed gevonden en in de volgende uitgave hopen we weer met wat interessant nieuws te komen omtrent onze activiteiten.

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur

1 antwoord
 1. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Erg leuke afwisselende editie dit keer, een aanrader om te lezen.
  Ook DKARS wordt bedankt voor het plaatsen van reclame voor de “The Orange Radio Round” die op woensdag zal plaatsvinden op PI6TEN (zie website PI4RCG voor info)

  http://www.pi4rcg.nl

Reacties zijn gesloten.