DKARS magazine augustus 2015

dkars-logoIn de nacht van vrijdag op zaterdag geeft DKARS met de veertiende uitgave van haar magazine uit. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine reeds in de mailbox hebben ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 56 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de veertiende uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Het DKARS Radio-amateurpanel
 • Huge Windows bug ruining your receive performance on all digital modes, fix discovered
 • Delta loop antenna
 • De Easycap USB dongle
 • Een nieuwe bedreiging voor onze 13 cm band
 • EME nieuws en traffic
 • VHF/UHF/SHF nieuws en traffic
 • New hamgear and gadgets (4 pagina’s)

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de hoofdredacteur

En hier is dan het augustusnummer, in de maand dat de stichting DKARS alweer haar eenjarig bestaan kan vieren op 7 augustus. Ondanks dat ook bij ons ‘de tijd vliegt’ kunnen we in dat eerste jaar terugblikken op veel zaken die al gerealiseerd zijn. Het Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland heeft inmiddels al tientallen radioamateurs met succes aan een bouwvergunning geholpen, de werkzaamheden hiervoor van Jan PA3FXB blijken in de praktijk in bijna alle gevallen dus goed uit te werken. En al die inspanningen dan voor een donateurbijdrage van slechts € 25,00 per jaar en zeg nou zelf, voor dat geringe bedrag wil een jurist nog niet eens een envelop met daarin een vraag openen toch?

Ook heeft DKARS in het afgelopen jaar al de nodige voorbereidingen getroffen om beter te werken aan een schone ether, daar komt in het septembernummer het nodige nieuws over, onlangs heeft DKARS een zogenaamde ‘Notified body” (Dare!! uit Woerden) ingeschakeld om eens op een serieuze manier een eerste stukje uit deze problematiek aan een nader onderzoek te onderwerpen. Een verslag hierover en over onze vervolgacties dus meer in het komende nummer.

Er melden zich al meer en meer personen aan voor het DKARS Radioamateurpanel, maar hoe meer hoe beter natuurlijk, vandaar wederom de info hierover op de volgende pagina. Op dit moment wordt er gewerkt aan de ‘backoffice’ voor het radioamateurpanel, we creëren een platform waar de deelnemers echt objectief en anoniem naar hun opvattingen over een onderwerp gevraagd kan worden. En uiteraard zal de stichting DKARS de uitkomsten hiervan respecteren en de opvattingen van de achterban meenemen in overleg dat wij met verschillende instanties voeren!

Kortom DKARS zal het tweede jaar van haar bestaan zeker doorpakken op alle doelstellingen waar zij voor staat!

Naast de diverse vaste rubrieken die u van het Magazine gewend bent zijn er ook een paar rubrieken dit keer niet vertegenwoordigd(vakantie perikelen et cetera), maar toch nog 47 pagina’s met interessante informatie.

Een ding wil ik er graag even uitlichten, wij ontvingen een reactie van Hans, PAØEHG aangaande ‘een nieuwe bedreiging voor onze 13 cm band’ Het is een belangrijk stuk waar de Stichting DKARS inhoudelijk ook geheel achterstaat en waar wij als stichting zelf ook actie op ondernemen! Op pagina 23 leest u er alles over!

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: magazine@dkars.nl

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en hoofdredacteur.

39 antwoorden
 1. Eric
  Eric zegt:

  De amateur die zijn antenne moest verwijderen (zie verder op hamnieuws) heeft van het Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland van dkars het advies gekregen de VERON om hulp te vragen. Daar sta je dan als donateur. Dat er tientallen masten geplaatst zijn die er zonder dkars niet waren gekomen is onwaarschijnlijk.

  Het is jammer dat men te laat (op het moment dat rechtszaken verloren worden en de RvS in zicht komt) pas door heeft dat je bij de VERON moet zijn.

  Waarvan akte.

  • EEF
   EEF zegt:

   ERIC, ik vind dit niet verbazingwekkend na mijn persoonlijke ervaringen bij deze heren , en ja let wel >> ben donateur geweest for life van deze gasten …..je kunt als stichting geen kostenvrij plaatje maken , je stuurt ze dan gewoon naar de VERON die wel een echte jurist heeft………..
   EEF

 2. paul
  paul zegt:

  Waar slaat het nou op om van dit soort zaken weer zo’n competitieverhaal te maken?

  Als een zusterorganisatie een bepaalde expertise bezit dan verwijs je toch gewoon naar elkaar door?

  DKARS is niet zaligmakend.
  VERON evenmin.
  VRZA evenmin.
  Etc.

  Groei op! En schud elkaar nou eindelijk eens de hand zou ik zeggen!
  Het zijn niet de afzonderlijke verenigingen die verdeeldheid zaaien, het is de houding die men bezigt.
  Ga anders een politieke partij vertegenwoordigen, daar past dit.
  Niet bij hobbyclubs.

  Paul

  • EEF
   EEF zegt:

   Neen Paul dat kan niet als je 1- geen jurist gebruikt voor je zogenaamde hulp 2- er geen sprake is van competitie als je een stichting bent die alle ,,donateurs,, laten betalen en waarvan het stichtingsbestuur de honneurs en de pegels opstrijkt voor welke ,,kosten<??die van een echte jurist?? hoe dan , uitlkomst >>> VERON laten kontakten of ,,je wordt maar lid van de VERON pffft Elkaar de hand schudden doe je als je op een lijn zit met andere verenigingen en of stichtingen kontrakten hebt gesloten .
   gr EEF

 3. Eric
  Eric zegt:

  Een van de “speerpunten” van dkars is dat ze zich op negatieve wijze tegen de VERON afzetten op het gebied van antenneplaatsingsbeleid, zij dachten het veel beter te weten. Niet dus. Dit geldt eens te meer voor het EMC-EMF gebeuren, terwijl de VERON mensen een YASME award krijgen voor hun inspanningen en succesvolle projecten op dit gebeid. Als een dkars adviseur (vage functie) EMC problemen heeft gaat ie klagen bij de VERON ! De enige reden daarvoor is dat ze het zelf niet kunnen want direct daarna gaat dkars EMC expertise kopen bij een vaag bureautje. Wat dat kost weet alleen het bestuur. Donateursgeld verbranden, dat kunnen ze wel.

  dkars presenteert zich met veel bombarie als beter dan de VERON, ze zijn het op geen enkel gebied.

  Het slachtoffer heeft zich ondertussen als lid bij de VERON aangemeld. Kost weinig, heb je veel aan.

 4. paul
  paul zegt:

  Kun je laten zien waar Dkars zich met veel bombarie als “beter dan de Veron” presenteert?
  Ik zie dat nergens, ik zie alleen dat ze dingen óók of op een andere manier doen.

  Ik kan daarentegen wél heel veel voorbeelden vinden waarin Veron zich als “beter dan Dkars” presenteert 😉

  Paul

  • Rob
   Rob zegt:

   Ik lees zelf het DKARS blad niet maar ik weet wel dat er in het begin door de DKARS is geschermd met
   hun deskundigheid op het gebied van verkrijgen van toestemming voor antennes en dat hun werkmethode
   is omschreven als veel effectiever dan die van de verenigingen.
   Of ze dat nu nog steeds doen weet ik niet, ik houd dat niet zo bij.

 5. Hans
  Hans zegt:

  Het wordt tijd dat het hele VERON HB eens opstapt, de voorzitter van de VHF cie die ook al jarenlang niet functioneerde heeft dat al gedaan. Goed voorbeeld doet goed volgen.
  Met een nieuwe en vooral frisse wind aan het bestuur zou de VERON veel duidelijker naar haar leden kunnen maken wat ze allemaal doen en waar ze al dan niet beter in zijn. Communiceren naar de leden toe is niet de sterkste kant van de VERON, ook de communicatie naar officials laat veel te wensen over.
  Het zou tijd worden dat de VERON eens afstapt van haar verenigings statuut waarbij alleen verantwoording afgelegd wordt naar de verenigingsraad.
  Het grote merendeel van de actieve leden komt zelden of nooit naar een verenigingsavond en heeft dus geen inspraak in de aanpak bij de VERON. Ja Eric, natuurlijk is dat hun eigen keuze.
  Het is ook de keuze van de VERON als ze de huidige werkwijze blijft handhaven en niet meer openstaat voor de actieve amateurs die niks hebben met een verenigingsavond.
  Dat geeft dan alleen maar betere kansen voor nieuwe initiatieven zoals DKARS.

  Die nieuwe frisse wind waait er bij DKARS in ieder geval wel !!

  Tot slot: uit je hele betoog tav DKARS spreekt een vorm van disrespect door de toon waarop je schrijft en het bewust schrijven van DKARS met kleine letters en VERON met grote letters !!!!! Dat is niet netjes en siert je niet…….

  • EEF
   EEF zegt:

   Hans, er waait geen frisse wind bij DKARS Ik heb getracht alle medewerking te krijgen bij een probleem waarvan zelfs een bestuurslid van DKARS zich ,,ineens,, zich moest handhaven op de koffie bij Kamp….
   en zich negatief uitliet tegen economische zaken over ,,zekere,, amateurs pfffft frisse wind???
   Disrespect krijg je als een stichting zaken belooft die ze niet hardmaken , en niet KUNNEN hardmaken .
   Voorbeeld >> mijn brief aan een van de bestuursleden van DKARS werd niet opgepakt en afgedaan met
   eigenzinnige uitspraken bij de overheid,achter mijn rug om, , waarvan IK de bewijzen heb .
   gr EEF.

 6. Eric
  Eric zegt:

  @ Paul, dat hebben ze vanaf het begin geroepen, je moet niet vergeten dat dkars is gestart door lieden die de PACC contest niet zo konden ombouwen dat ze er zelf vanaf de andere kant van de wereld aan mee konden doen. Toen het uiteindelijk duidelijk werd dat de overgrote meerderheid van de leden van de VERON dit ook niet zagen zitten, nadat eerst de organiserende commissie al aangaf het niet te willen ging men een eigen dingetje doen. En om het maar meteen groots aan te pakken kwam er een stichting die feitelijk dezelfde doelen nastreeft als de VERON. Maar dan helemaal anders. Waar dat toe leidt komt nou langzaam aan de oppervlakte, afgezien van het blad dat leuk is, komt er niets nieuws uit. Maar het fragmenteert de amateurgemeenschap wat heel erg schadelijk is, sommigen geloven namelijk echt dat het volledig anders kan en zijn gevoelig voor dkars propaganda. De tijd zal het ongetwijfeld leren.

  En wat Hans betreft: bij de VHF Cie waait een nieuwe wind, dat weet jij best. De VERON vaart de koers van haar actieve participerende leden, er wordt voortdurend gestuurd, initiatieven worden ontwikkeld en uitgevoerd en als je het beter weet en kunt zijn er 2 opties: je overtuigt mensen binnen de VERON en doet mee of je loopt weg.

  Jouw keuze is duidelijk.

  • Hans
   Hans zegt:

   Binnen de VHF-cie waait een nieuwe wind, gelukkig maar want dat was al jaren nodig. Of de richting ervan helemaal goed is weet ik (nog) niet want daarvoor is het tekort. Er zijn wat nieuwe ideeen maar invulling ervan is nog niet concreet.

   Binnen het HB waait er zeker geen nieuwe wind en die zal er ook niet gaan waaien verwacht ik.
   Ik ben uit die VHF-cie gestapt omdat de oude VHF-cie voorzitter(al gedurende vele jaren) niet functioneerde en het HB, waarvan het overgrote deel nu nog steeds zit, niet acteerde op de overduidelijke signalen. Die kwamen niet alleen van mij. Doordat ik besloten heb eruit te stappen is de zaak in beweging gekomen en in ieder geval de VHF-cie ingrijpend verandert. Zoals gezegd er zijn wel nieuwe ideeen maar de concrete invulling ontbreekt nog. Deels ligt dat aan het HB en deels aan de vele vacatures die er nog zijn.

   Dat je niet reageert op signalen blijkt wel uit het feit dat je ook nu weer DKARS met kleine letters schrijft !!!!
   Je hebt gewoon onvoldoende respect voor meningen van anderen en vult daarmee de functie van secretaris uit op een manier die de VERON als geheel geen goed doet…..

  • EEF
   EEF zegt:

   Eric, ik kan er kort en krachtig over zijn, JE HEBT GELIJK
   Dkars is nog steeds een stichting die de zogenaamde belangen van de zendamateurs behartigt.
   Dit is in mijn optiek onjuist want ik heb de ervaring in het,,,in de steek laten van zendamateurs en het laten prevaleren bij een verschil van mening van de doelstellingen die negatief uitgevalen zijntav 12000 zendamateurs, er was niemand die de ballen had hiertegen te ageren.Opmerkingen bij Economische zaken .
   van een bestuurslid ,,harde woorden en ontegenzeggelijke onwaarheden verkondigen ,, tot het in de steek laten van juridische bijstand, en een mening die ertoe doet bij zendamateurs..
   Daarbij is dat bestuurslid ook nog bij Kamp op de koffie geweest en heeft mijn voorbeeld negatief gepropageerd tegen de overheids mensen zoals het AT, en Economische zaken.
   Daarbij zijn ze terecht tegen gehouden in het jaarlijks overleg in eerste instantie met de VERON en VRZA .
   Ze hadden de ballen niet eens een mening uit te dragen tav het ongegronde en uitermate anti sociale gedrag van de overheid ,wat de VERON WEL gedaan heeft ,
   Die had dan ook een ,,zetel ,, in het overleg zoals gebruikelijk, en ik blijf bij mijn juridische standpunt >>als stichting heb je geen leden dus ook geen stemrecht period., ook al leg je eea in statuten vast van een stichting Eigenbelang prevaleert daar en ik kan je zeggen dat ik me doodgeschrokken ben over die heren , die pretenderen de belangen van zendamateurs te behartigen , nu bij mij hebben ze dat als voorbeeld niet gedaan , welterusten DKARS.Zendamateur panel , daar kun je het niet mee creeren…..
   gr EEF
   , ,

  • Paul
   Paul zegt:

   “@ Paul, dat hebben ze vanaf het begin geroepen, je moet niet vergeten dat dkars is gestart door lieden die de PACC contest niet zo konden ombouwen dat ze er zelf vanaf de andere kant van de wereld aan mee konden doen. Toen het uiteindelijk duidelijk werd dat de overgrote meerderheid van de leden van de VERON dit ook niet zagen zitten, nadat eerst de organiserende commissie al aangaf het niet te willen ging men een eigen dingetje doen.”

   Dingetje…. 🙂

   Wie overtuigt mij dat niet simpelweg weer eens een “kift” dingetje was?
   Leer mij de Nederlandsche Volksaard kennen, met name als men hierarchie ruikt.

   Ik dacht dat een contest een plezierig hobby evenement was, waar je het liefst zoveel mogelijk mensen aan laat mee doen. Toch moet er dan een clubje amateurs zijn die tegen een ander clubje amateurs het vingertje opheft?

   Jaloezie dingetje misschien? Een heel klein beetje maar?

 7. Eric
  Eric zegt:

  Hans, jij hebt geen ideeën, alleen kritiek. Dat is al heel lang zo. Je stukje in het dkars blaadje is ook in die zin hilarisch dat je daar beweert dat er door de verenigingen (jouw kleine letters) wellicht iets uitgeruild zou zijn ivm 13 cm en andere insinuerende teksten als ” die zullen mijn belang toch wel verdedigen”? Dat is een regelrechte giller en getuigt van ongezond wantrouwen, typisch dkars. Bovendien heb je er hier laten zien niet alles te hebben begrepen van de complexe stukken over dit onderwerp, dat moest je eerst uitgelegd krijgen door een VERON HB lid, die jij graag ziet verdwijnen terwijl die zo ongeveer de enige in het land is die WEL (hoofdletters) weet van de hoed en de rand.

  • Hans
   Hans zegt:

   Als onze overheid de stukken zo maakt dat er maar een man in het land is naast die overheid de stukken begrijpt dan is dat dus grote onzin om op zo’n stuk een openbare consultatie te gaan doen. Dat was de reden waarom dat ik er zo op reageerde. Daarnaast zou er in het concept stuk op zijn minst verwezen moeten worden naar de orginele NFP 2014 met de toelichting.
   Fijn dat er maar een man die dit soort stukken begrijpt, hopelijk knalt die dan niet tegen een boom want dan hebben we daar allemaal last van want dan is er niemand die weet van de hoed en de rand.
   Fijn ook dat de VERON dit al jarenlang zo in stand weet te houden en alles lekker onder haar eigen hoedje houdt !!

   Het uitruilen van banden voor andere banden is wel degelijk binnen de VERON over gesproken als beleid, of het in dit geval ook van toepassing is weet ik niet vandaar alleen de suggestie. Als ik het wel zeker geweten had was het niet alleen een suggestie geweest maar een regelrechte aanval !!
   Nu ik als individueel lid van de VERON mijn belangen niet verdedigd zie door die VERON en zelfs als ik om het beleid van die VERON vraag geen reactie krijg dan is het duidelijk dat die VERON helemaal mijn belangen en van die andere 13 cm amateurs behartigt. Vandaar dat we zelf begonnen zijn want de VERON heeft blijkbaar geen guts om haar beleid kenbaar te maken aan haar leden.
   Door acties mijnerzijds zijn er nu al een achttal amateurs die gereageerd hebben op de consultatie. Als we kijken naar de website van de VERON dan zien we daar geen enkele aandrang om te reageren op de consultatie.
   De enige VERON official die gereageerd heeft is de nieuwe voorzitter van de VHF-cie die op persoonlijke titel, dus niet namens de VERON , heeft gereageerd.
   Voor de goede orde ik ben nog steeds betalend lid van de VERON en heb dus het recht om te vragen naar het beleid en kritiek te hebben op het beleid als er geen antwoord komt.

   Blijft nog steeds staan dat je geen respect hebt, niet alleen naar DKARS maar ook niet naar leden van de VERON die kritiek hebben en die ook uiten.

 8. EEF
  EEF zegt:

  Eric,
  Ik weet dat het moeilijk is maaarre ……….niet hetzelfde doen als stichtingen die bij de overheid zelfs uitspraken doen , op persoonlijke noot .
  laat gaan een ieder heeft het recht maar ook de plicht elkaar bij te staan in voorspoed en tegenspoed>>>>
  dat laat wel eens de wensen over tegenwoordig, met het idee dat ze als bestuursleden ermee wegkomen en dat gebeurt echt niet heus.
  als is de leugen nog zo snel , de waarheid achterhaalt hem wel….
  gr EEF

 9. Eric
  Eric zegt:

  Hans, kritiek uiten doe je als betalend lid binnen de VERON terwijl je aanbied mee te helpen aan zaken die niet goed gaan, niet onzin schrijvend en insinuerend in een cut en paste blaadje van een stichting die evident niet competent is. Verder ben je al jaren bezig met tegen van alles aan te schoppen en daar kun je maar niet mee ophouden. Ook niet na duidelijke veranderingen.

 10. Hans
  Hans zegt:

  Volgens mij heb ik al lang genoeg geprobeerd om te helpen aan zaken die niet goed gaan. Ik heb de laatste jaren binnen de VERON als official gewerkt om te proberen zaken te regelen en waar ik geen taak had de zaken aanhangig te maken bij bestuurders.
  Het falende HB heeft de zaken die aanhangig gemaakt zijn niet opgepakt en voort laten slonsen gedurende vele jaren. Dat er uiteindelijk dan een conclusie getrokken wordt die het begin is van een grote verandering binnen de VHF-cie is de enige significante verandering die ik binnen de VERON de afgelopen jaren zie. Het VERON HB heeft daar echter nauwelijks enige invloed of sturing op gehad.
  Datzelfde zie je gebeuren met allerlei belangrijke vraagstukken richting AT waar het beleid van de VERON totaal duister is en als je erom vraagt je niet eens een antwoord krijgt.

  Als je het hebt over kritiek dan maak je jezelf daar ook aardig aan schuldig met je kritiek jegens DKARS. Daarnaast doe je dat zonder enig vorm van respect door moedwillig DKARS met kleine letters te blijven schrijven.
  Hoe een secretaris van een grote vereniging als de VERON zich kleinzielig kan gedragen wordt daarmee wel heel erg duidelijk, jammer maar het duidelijkste bewijs dat je je functie beter kan neerleggen.
  Ik heb altijd veel respect gehad voor een secrtetaris die erg veel tijd steekt om verenigingszaken te regelen maar de manier waarop jij dat doet, maakt dat je beter kan stoppen.

  Ik ben de discussie begonnen dat het hele HB wat mij betreft zou moeten aftreden en die mening blijf ik houden en door deze discussie word ik daar alleen maar in gesterkt.

  Het ontstaan van een stichting DKARS is het gevolg van het falende werk van het HB van de VERON die niet in staat is om actieve zendamateurs te boeien of te overtuigen dat de VERON de plaats is om te zijn.
  De veranderingen binnen de VERON gaan in mijn beleven de afgelopen jaren niet verder dan de nieuwe VHF-cie voorzitter die er nu eindelijk is en met wat nieuwe ideeen maar vrijwel helemaal alleen de kar moet trekken en dan ook nog eens moet opboksen tegen de ouderwetse opvattingen van het HB.
  Het opzetten van de nieuwe VERON website is een andere verandering maar dat heeft ook maar liefst een jaar of 5 geduurd en sinds de introductie van de nieuwe website is het weer bijna dezelfde statische onveranderde situatie als bij de vorige website. OK heel af en toe wordt er wat nieuwe informatie opgezet maar een bruisende website die een dynamische weerspiegeling vormt van de hobby is het nog lang niet.

  De laatste verandering die ik zie is het gegeven dat er in Electron allerlei oude meuk gepubliceerd wordt met pre-historische artikelen te herhalen en te schrijven hoe het in het verleden was.

  Als we dan naar DKARS kijken zien we een blad dat volop bruist en leuke artikelen heeft, veel meer dan Electron. Ook voor de Electron is de oudbolligheid van het HB bepalend voor de uiteindelijke samenstelling van het blad. Niks verkeerds overigens over de redactie van Electron waar ik groot respect voor heb en vele jaren heel goed mee heb samengewerkt.
  Niks vernieuwends is te proeven uit de Electron en daarmee graaft de VERON zijn eigen graf.

  DKARS is ontstaan door actieve amateurs die niet tevreden zijn met wat de amateurverenigingen doen om hen te interesseren. Daarom zijn ze het zelf gaan doen.
  DKARS is het product van het falende beleid van het VERON HB.

  Als het VERON HB op dezelfde weg blijft doorgaan dan voorspel ik je dat de VERON een groot aantal leden zal verliezen.

  Tot slot nog een laatste opmerking, ik ben geen bestuurslid van DKARS, zelfs niet eens donateur. Wel wil ik proberen activiteit te bevorderen en te staan voor de amateurs die interesse hebben in de VHF-UHF-SHF banden. Dat doe ik al ruim 40 jaar en dat zal ik waarschijnlijk blijven doen tot ik SK ben.
  Het maakt mij daarbij niet uit of ik me voor DKARS of voor VERON inzet, beiden kunnen mijn kritiek verwachten wanneer ik het nodig vind, en beiden kunnen mijn hulp krijgen. De VERON heeft echter via het HB geen enkele poging gedaan om in gesprek te gaan om mijn onvrede te bespreken.
  Hun keuze, maar dan moeten ze ook niet zitten te mekkeren dat ik kritiek geef zonder mee te willen werken, dat meewerken heb ik al een jaar of 20 binnen de VERON gedaan.

 11. paul
  paul zegt:

  Nou, deze pittige correspondentie geeft een aardig beeld van de “je bent vóór ons of je bent tegen ons” mentaliteit die in sommige kringen schijnbaar nog heerst.

  Als de Veron zich dit soort kritiek van “deserteurs” ter harte zou nemen en er ook nog iets mee zou doen, zou een alternatieve vereniging/stichting in NL per onmiddellijk overbodig zijn.

  Je kunt blijven roepen dat mensen met kritiek niets bijdragen, dat dit erg vervelend en onterecht is, dat je eerst maar eens lid moet worden. Of je kunt de oorzaak van dit gevoel proberen te gaan achterhalen en dáár iets mee gaan doen om je toekomst te bestendigen.

  Ik ben zelf bijvoorbeeld enorm benieuwd wat het Veron HB bij het komende Amateur Overleg met ledenvergadering 2015 verzoek nr.1 gaat doen:

  “leden geven het VERON hoofdbestuur opdracht bij het AT te gaat aandringen om betere handhaving van de geldende EMC-normering waarmee volgens ons een deel van de huidige storingsproblemen opgelost kan worden.”

  Verzoek is dus om een *Be-te-re* handhaving en om harder te gaan *Aan-dring-en* dan in het verleden.

  Blijft HB er (getuige de eerste wegwimpelende reactie) bij dat men het allang goed genoeg deed of wordt er inderdaad heel serieus naar dit uitdrukkelijke ledenverzoek gekeken? Is er al een plan hoe men dit “aandringen op een betere handhaving” naar AT kan vormgeven en onderbouwen? Wordt er onderzocht wat men hier met technische juridische argumentatie nog meer mee zou kunnen dan in het verleden? Wat gaat er veranderen?

  Zodra ik de indruk krijg dat dit soort ledenverzoeken écht fundamenteel en pro-actief serieus worden genomen, en er enige beweging waarneembaar is, word ik misschien ook wel weer eens lid van de vereniging die zich “Dé Nederlandse Radiozendamateurvertegewoordiger” noemt.

  Dit alles geheel observerend geroepen vanaf de zijlijn 😉

 12. Hans
  Hans zegt:

  Paul en Eef,

  De VERON kent geen ledenvergadering, wel kent de VERON een verenigingsraad waar de besturen van de diverse regionale afdelingen een vertegenwoordiger naartoe sturen. Individuele leden zijn niet welkom op de verenigingsraad en kunnen daar ook geen voorstellen indienen.
  Als je als actief lid geen binding hebt en ook geen enkele interesse in de activiteiten van je afdeling dan kan je dus ook je stem niet laten gelden. Je wordt dan door iemand vertegenwoordigd met een zogenaamd mandaat dat je hem niet hebt gegeven.
  Ik persoonlijk heb tegenwoordig helemaal niks meer met de afdeling waar ik ben ingedeeld en kom daar nooit. Dat is mijn eigen keuze maar wel ingegeven door hetgeen me op zo’n avond geboden wordt.

  De verenigingsraad is dus niet een reeele afspiegeling van de groep amateurs welke lid zijn van de VERON. Ik ken heel veel, echt actieve, amateurs die nooit maar dan ook nooit naar hun afdeling gaan laat staan dat ze naar een afdelingsvergadering gaan.
  De meeste leden die naar een afdelingsvergadering komen gaan daar naartoe omdat die avond er nog een andere activiteit is van een lezing tot aan een knutselavond of onderling QSO. De afdelingsvergadering waar gesproken wordt over verenigingszaken wordt veelal als niet interessant beschouwd.

  Dus een ledenvergadering heeft de VERON niet.
  Het huidige HB heeft als werkwijze dat kritiek of vragen van individuele leden vaak niet beantwoord worden en er dus ook niks mee gedaan wordt.

 13. Paul
  Paul zegt:

  Klinkt als een middenstandsvereniging uit de jaren ’50 😉

  Dus als je houdt van rokerige clubavonden, handig bent in veel “vrienden” binnen je afdeling optrommelen en jezelf graag lin het openbaar hoort spreken, krijg je echt wel iets voor elkaar.

  Klinkt ook als een constructie die bescheiden nieuwelingen en eigenzinnig brilliante ideeën per definitie ontmoedigt.

  Ik kan me dan voorstellen dat iemand zich op een tropisch eiland terugtrekt en op zijn gemak gaat nadenken hoe dit anders zou kunnen in de 21e eeuw 🙂

 14. EEF
  EEF zegt:

  Natuurlijk is het onzin om een consultatie aan te gaan , en te roepen dat dat later ,,een vorm van inspraak is,, want dat heb je niet en krijg je niet helaas, al wordt er wel mee geschermd , inderdaad.
  we kunnen discussieren over het verenigingsbeleid en een stichtingsbeleid , duidelijk is dat bij een stichting de werkelijkheid is dat er alleen zoals eerder gezegd donateurs zijn, en geen leden die inspraak hebben op een of andere wijze .
  Bij een vereniging dient de algemene ledenvergadering zich uit te spreken over beslissingen en om dat te omzeilen gebruiken ze tussenbesturen oftewel lokale besturen om de zaken te ontmoedigen .Begrijp ik wel als ik zo het anonieme geklaag hoor van zendamateurs die gewoon op een zeker moment gestopt moeten worden, daar ze de zaken veelal overdrijven.
  Echter , mijn ervaring met de VERON is goed en ik ben na 30 jaar trouw lidmaatschap (nu niet meer) geconfronteerd met een VERON die zich uitsprak tegen de overheid in het belang van de zendamateurs en wel door het hoofdbestuur wel te verstaan. De uitspraak was tegen de overheid ,,aanmatigend en ongegrond,,
  werd er door het hoofdbestuur vermeld in mijn persoonlijke en landelijke zendamateur casus, geescaleerd door een burger die het idee had om dit landelijk te verspreiden, en strafbare feiten plegen , niet gelukt dus.
  Casus is gesloten maar het gaat om een vereniging die de GUTS had om zaken te publiceren, ook in overleg met de VRZA.
  Stichting DKARS heeft met de voorgaande casus mijn persoon alswel landelijk de zaken dermate verkeerd geinterpreteerd, dat ik genoodzaakt was om mijn donatie terug te trekken for life aangezien een bestuurslid van die stichting , overigens autonoom -geen inspraak-zich dermate negatief en onbeschoft uitliet over deze casus en de verzonnen uitkomst van hemzelf-dat wij geconstateerd hebben na onderzoek dat ,,het zg stoffige oppoetsen van de verenigingen niet heeft geleid tot een oplossing voor de LEDEN zendamateurs, let wel de oplossing is natuurlijk geen stichting die zelf kan bepalen wat deze met al dat geld doet (onkosten notaatjes invullen van het bestuur van de stichting – dat is niet juist en voorziet niet , ondanks ,,panels,, in de behoefte van zendamateurs die oplossingen willen tav problemen die opgelost MOETEN worden).
  Daarbij komt een halsstarrige overheid die niet meer handhaaft , altans in ons geval de plank misslaat met de wet en zijn eigen regeltjes gaat toepassen helaas.
  Als dan een bestuurslid een bekende is van een minister en daarmee denkt zijn gelijk te halen , heeft ie precies hetgene bereikt -tegenovergestelde – van de doelstellingen van de overheid .
  Ik heb er al eerder over geschreven – kwaadspreken en verzinsels ophoesten persoonlijk van een persoon zendamateur is niet de bedoeling van een organisatie die zich dient te manifesteren ,- zoals ze zelf zeggen-
  voor de zendamateur , en daaromtrent. MAW als een bestuurslid zich al permitteert om zich negatief te uiten
  over zendamateurs , hoe kan dit dan verfrissend werken.??Daar komt nog bij dat ik persoonlijk heb getracht deze man aan te spreken en deze door zijn arrogantie weigert zijn overheidsverklaringen -in het geheim overigens- te herroepen voor de zendamateurs ………ongelooflijk aanmatigend en ongegrond en daarom wilde de VERON EN VRZA niet spreken met stichtingen die zich uitlaten in negatieve zin over zendamateurs
  Was ik maar de enige……neen nu wordt je als lifetimemember al verwezen naar de prullebak omdat het blijkbaar te moeilijk is om een jurist te vinden die aangesloten is bij deze stichting , neen je moet maar bij de VERON gaan klagen en een jurist vragen .Gekker kan het niet.
  Dit zijn dus de verschiillen , met die wetenschap dat wij beide belangen hebben kunnen doorgronden als basis van de vorige casus.
  Dat tropische eiland was een kwestie van de weigering van AT om de Caribe te laten integreren in de Nederlandse wet en reglementen.Dat is dus nu gebruikt als excuus om een stichting te beginnen.
  wordt vervolgd

  gr EEF .

  • Rob
   Rob zegt:

   Veel mensen snappen niet het het verschil tussen “inspraak hebben” en “bepalen wat er gebeurt” (beslissingen nemen). Als je je mening mag geven bij een consultatie dan betekent dat dat je inspraak hebt. Dat er wellicht niet beslist wordt wat jij gesuggereerd hebt dat is wat anders, inspraak wordt met een gewichtsfactor (die mogelijk voor bepaalde items nul of bijna nul is) meegenomen bij de beslissing.

   Dit geldt ook in een vereniging, en zelfs nog als er een getrapte vorm van stemming is zoals bij de VERON. Je kunt blijven jeremieren dat je als lid geen invloed hebt maar het is nou eenmaal zo dat wat je als individueel lid vindt niet noodzakelijkerwijs wordt overgenomen door de vereniging, dat kan ook niet bij duizenden leden met allemaal andere meningen.

   Wat dat betreft heb je het bij de VERON nog goed ten opzichte van de landelijke politiek. Jouw afdeling is gehouden om de resultaten van de lokaal gehouden stemming over de voorstellen over te nemen in de vergadering. Dus wat je samen met je afdelingsleden vindt word gerepresenteerd in de vergadering.
   Als je op een politieke partij stemt dan stem je op een verkiezingsprogramma en als jouw partij in de regering komt dan kunnen ze vervolgens een totaal ander beleid gaan voeren dan ze jou beloofd hebben, geheel tegen jouw belang dat je gedacht had terug te vinden in het programma. Dat moet je dan wel helemaal verschrikkelijk vinden…

 15. Eric
  Eric zegt:

  Laat ik volstaan met vast te stellen dat de kritiek op de VERON hier afkomstig is van 2 personen, waarvan er een geen lid en geen vergunning heeft en de 2e jaren ruzie heeft lopen maken met een contestmanager tot zeer grote ergernis van velen die ongewild op zijn mailinglijstje stonden. Overigens kan ik mij de aanwezigheid van beide personen op een VR totaal niet herinneren. Kortom men veinst betrokkenheid maar ondertussen doet men niet zo veel, in het geval van Paul helemaal niets.

  De recent internationaal bekroonde door de VERON gerealiseerde nog lopende onderzoeken op EMC-EMF gebied waar de Paul (bekend PLC klager) leiden tot geen enkele positieve opmerking van Paul. Nee hij heeft het nu over een middenstandsvereniging. Paul heeft zich daarmee definitief gekwalificeerd als een niet serieus te nemen VERON basher die altijd in welke situatie dan ook kritiek zal blijven uiten. Dat is voor hem een gemakkelijke positie, zelf heeft deze man nog nooit een vinger uitgestoken, hij is geen radioamateur meer en heeft hier niets te zoeken.

  De tweede klager die zichzelf presenteert als al 40 jaren actief publiceert een voor de VERON beledigend stukje waarin hij in een groot aantal paragrafen suggereert dat het onnodig is nieuwe HF banden te ontsluiten (5 MHz) en opmerkt dat dit mogelijk ten koste gaat van zijn eigen persoonlijke belang de 13 cm band. Bovendien tracht hij onhandig de indruk te wekken dat er handjeklap plaatsvindt hetgeen niet wordt aangetoond en natuurlijk elke grond mist. Wel vind Hans dat dkars met grote letters geschreven moet worden terwijl hij in zijn artikel het woord VERON ostentatief omzeilt. Nee Hans, dat is echt respect! Opmerkelijk is dat in dkars publicaties vrij consequent vermeden wordt om de VERON te noemen als initiator/organisator van allerlei activiteiten. We lezen niets over dkars activiteiten want behalve een kleine contest zijn die er niet. De stichting dkars is opgericht door bij de VERON gefrustreerd geraakte lieden, de VERON deed namelijk niet wat deze heren hadden bedacht. In het eerste jaar waarin men getracht heeft iedereen wijs te maken dat het anders kan heeft men niets belangwekkends bereikt, dit geldt met name voor het antennebureau terwijl gesteld wordt dat men tientallen vergunningen heeft geregeld. Flauwekul natuurlijk. De op een hand te tellen initiatiefnemers hebben tenslotte domicilie aan de andere kant van de wereld, IARU-R2 en niet R1 waar wij in NL bij horen.

  Hans, die in zijn vroegere positie in de VHF Cie meewerkte aan het ondersteunen van de gezamenlijke doelen heeft al jaren geleden ervoor gekozen dat niet meer te doen en gaat nu van alles roepen over de ontwikkelingen op 13 cm, zijn belang, waarvan hij helaas de crux pas begrijpt nadat hij van een VERON HB lid enige bijscholing heeft mogen ontvangen, dat was wel amusant eerlijk gezegd. Tevens toont hij veel respect voor die mensen die vrijwel elke dag bezig zijn voor het algemeen radioamateurbelang door te melden dat het VERON HB moet aftreden. Dat laatste zou jammer zijn, want dan kan niemand Hans meer uitleggen hoe het nu echt zit.

  • Hans
   Hans zegt:

   Fijn Eric dat je het vermakelijk vind dat het stuk van onze overheid niet duidelijk was en dat er uitleg nodig was van Bram, blijkbaar een van de weinigen die het wel weet hoe je in het AT doolhof zaken kan vinden.
   In een publieke consultatie hoort mijn inziens een verwijzing naar documenten die noodzakelijk zijn om het stuk van de consultatie te kunnen begrijpen. Omdat die verwijzing er niet was heb ik geprobeerd dat duidelijk te krijgen.
   Prima dat Bram daarop reageerde, zou je ook mogen verwachten, en uitleg gaf.
   Als je dat vermakelijk vindt dan hierbij: ga gerust je gang”geniet er lekker van”. Een mens is nooit te oud om te leren, ik ook niet !!! (trouwens jij ook niet …….. alhoewel je wel erg hardleers lijkt te zijn !!!)

   Ik heb niet al jaren geleden gekozen om niet meer mee te werken aan de VERON, tot op het moment van mijn aftreden heb ik maandelijks een bijdrage geleverd aan de VHF rubriek in Electron en verder met regelmaat artikelen geschreven over diverse andere zaken, technisch, operationeel en 1 april grappen.
   Dat je verhaal dat ik al jaren geen bijdrage meer leverde onzin is blijkt ondermeer uit een verzoek jouwerzijds waaruit ik maar even citeer ” Je bent op eigen verzoek uit de VHF Commissie getreden. Het HB betreurt dit maar heeft uiteraard respect voor deze keuze. Het HB spreekt de hoop uit dat de redactie van de VHF rubriek nog gebruik kan maken van je expertise.” Ter aanvulling voor de lezer ik heb daarvoor bedankt.

   Dat ik in het verhaal over de 13 cm band bedreigingen, wat ik geschreven heb voor het DKARS magazine, geen VERON genoemd heb heeft meer te maken met respect dan disrespect. Wellicht dat je dat niet begrijpt, misschien kan je er nog iets van leren.
   Last but not least, over je opmerking “mijn hele actie is voortgekomen uit persoonlijk belang”, dat kan jij natuurlijk niet weten maar ik ben zelf al vele jaren niet meer actief op de 13 cm band en heb dus geen persoonlijk belang in deze. Ik zie wel dat de ontwikkeling een grote dreiging is voor deze band waar ikzelf wel interesse in heb maar door mijn vele andere activiteiten door mij persoonlijk de afgelopen pakweg 10 jaar niet gebruikt wordt. Mijn actie is dus meer gericht op het gegeven dat de landelijke vereniging die zelf zegt onze belangen te verdedigen (ogenschijnlijk) niets doet en ook geen uitleg geeft.

   Ondanks de felle discussie die we hier hebben heeft de veron nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag wat het beleid is van de veron in deze (tja ik kan ook kleine letters gebruiken)….
   Ik zal hier de komende dagen zeker nog op terug komen.

  • paul
   paul zegt:

   En tot slot nog een kleine kanttekening bij de eendimensionale wijze waarop Eric sommigen meent te moeten wegzetten:

   Sinds 2009 maak ik mij inderdaad zeer druk om PLC en andere EMC overtreders op de Nederlandse markt.
   Zoals ik al vaak aangaf is een bruikbaar spectrum de grondstof voor deze mooie hobby.
   Voor het uiterst kwetsbare HF spectrum heb ik daarbij een zwak; een door de natuur gegeven medium waarmee je over grote afstanden communicatie kunt onderhouden met andere landen en culturen. Dat klinkt erg lyrisch en dat is het ook.

   Door velen -ook binnen de Veron- is enorm goed veldwerk verricht om de groeiende problematiek van man made noise door non-/semi- of fake-compliant apparatuur in kaart te brengen. De Yasme award voor Koos PA0KDF is natuurlijk volledig op zijn plaats. Ook anderen binnen de EMC commissie en leden uit andere verenigingen die zich hiervoor inzetten verdienen een enorme pluim. Maar is hun werk wel voldoende benut en gewaardeerd met een praktische inzet ervan?

   Men wist door de jaren heen van de verregaande “neoliberalisering” van regelgeving en handhaving, men wist van de dubbele pet van AT onder Economische Zaken.
   Men wist van de urgentie doordat apparatuur eenmaal op de markt niet of nauwelijks meer te weren is. Men wist van de precedentwerking van “gedoog”-achtige constructies.

   Toen ik mijn PLC tirades begon in -ik meen- 2010 was er bij de Veron vrijwel geen enkele informatie over PLC te vinden. Amateurs spraken er nauwelijks over op de band. Men had wel eens gehoord van een BPL test van Nuon, maar daar bleef het zo’n beetje bij. Het probleem leek een ver-van-mijn-bed-show. In het Verenigd Koninkrijk waren op dat moment al een groot aantal problemen bekend met PLC, met name ook in de draaierige handhaving van EMC normen voor deze apparatuur. Later bleek dat het Engelse Ofcom (AT) zich in allerlei dubieuze bochten had gewrongen om deze apparatuur toch te kunnen faciliteren op de markt, zelfs bij grote EMC overschrijdingen. Een parallel met de Nederlandse geschiedenis is in grote lijnen te trekken.

   De afgelopen jaren is met name Nederland een van de meest succesvolle afzetgebieden gebleken voor PLC en afgeleide apparatuur. Sinds 2009 is de markt hier overstelpt en zijn miljoenen van dit soort kastjes in gebruik genomen. De meeste hiervan in de tijd dat er nog geen norm was en de techniek dus niet voldeed aan de geldende eisen. Er heeste hier blijkbaar een zeer vrij klimaat en er was relatief weinig verzet van andere spectrum belanghebbenden.

   Ik heb mij daardoor al die jaren afgevraagd of de Veron niet een minder amicale opstelling had moeten nastreven in haar overleg met AT. Dit heb ik niet onder stoelen of banken gestoken. Men had de expertise in huis om overtredingen aan te tonen, men had de contacten om hier urgent realistisch mee aan de slag te gaan. Ik heb dat onder luid gehoon -of juist complete negering- van diverse Veron mensen proberen te agenderen.

   Inmiddels is Nederland waarschijnlijk het land met de grootste PLC dichtheid op aarde. Dit komt door de jarenlange neoliberale wind in normering en handhavingsland, de loophole bureaucratie, maar misschien ook door een gebrek aan krachtig,realistisch,urgent en legitiem verzet dat bestand is tegen een verregaand lobbyistisch beleidsklimaat.

   In Eric’s jargon heet zo’n opinie van een buitenstaander Veron-bashing.
   Zelfs als leden uit de vereniging zélf nu -eindelijk- een krachtig gelijkluidend verzoek tot meer aandacht en strengere handhaving van EMC handhaving indienen in de ledenraad.

  • Hans
   Hans zegt:

   Nog even een extra vraag Eric, sinds wanneer mogen individuele leden naar een VR komen om daar inspraak te krijgen ?
   Je schrijft: “Overigens kan ik mij de aanwezigheid van beide personen op een VR totaal niet herinneren.” waarmee je suggereert dat individuele leden naar de VR kunnen komen. Volgens mij is dat niet correct en kan je alleen naar de VR komen als afgevaardigde van een afdeling of als HB lid of als lid van verdienste.

   Alle overige leden zijn niet uitgenodigd en volgens mij ook niet welkom. Ik zal de vereniging statuten er dadelijk nog eens even op nakijken.
   Als ik wel naar de VR kan komen dan wordt de komende VR wel een heel interessante !! daarbij verwacht ik dat ik met heel veel extra individuele leden zal gaan komen.
   Ga maar vast beginnen met het inruimen van extra tijd en een extra grote zaal !!

   • Hans
    Hans zegt:

    Even nagekeken maar een individueel lid is niet welkom op de VR tenzij hij erelid is of lid van verdienste, tja dat ben ik niet. Dus waarom dat je suggereert dat je me nooit op de VR hebt gezien weet ik niet en zie ik daarom meer als een bewuste misleiding van de lezers van deze discussie.
    Wederom waar een secretaris van de grootste landelijke vereniging van zendamateurs klein in is.

    Een stuk terug melde je dat ik alleen kritiek heb en geen ideeen, nou volgens mij is het toelaten van individuele leden tijdens een VR of een ledenvergadering wel degelijk een vernieuwend idee. Ik ben alleen bang dat het HB dat niet aandurft.

 16. Paul
  Paul zegt:

  “Paul heeft zich daarmee definitief gekwalificeerd als een niet serieus te nemen VERON basher, hij is geen radioamateur meer en heeft hier niets te zoeken.”

  Dat was mij vooral binnen de Veron al geheel duidelijk 😉

  Het woord “basher” getuigt -na je massale anti DKARS tirades- wel weer van een sterk gevoel voor humor.

  Over mijn herhaaldelijke suggestie tot het begraven van de strijdbijl tussen alle RZA clubs heb je in alle opwinding vast heengelezen, of dit behoort tot het afgebakend denkgebied.

  Succes met je strijd!

 17. EEF
  EEF zegt:

  Mannen , heren van het goede leven en de leukste hobby op aarde……..wordt niet persoonlijk en laat je niet verleiden tot uitspraken van persoonlijke aard ook al wil je dat nog zo graag!!!
  ik begrijp de commotie , en de ,,strijd,, tussen de verenigingen en stichtingen die heersen en de ellende en pijn in je hoofd stichting die inderdaad niets te zoeken heeft en niets doet dan alleen maar een paneltje , ik heb er duidelijk over gesproken en dat is de gehele waarheid.-uit eigen ervaring helaas
  Zoals bond als zei >>> (niet james bond)het maakt niet uit of je een bloedband hebt , familie is pas echt goed >>als er respect is en het leven tot een plezier gemaakt wordt.(enjoying life)
  Zendamateurs behoren als een familie te zijn , waarbij respect op zijn plaats is , en tevens door ons van het leven genoten wordt , dat is waar het om draait .
  En natuurlijk mag je elkaar de waarheid vertellen en je mening uitdragen alleen doe dat dan persoonlijk onder vier ogen.het loopt uit de hand en het is een kunst om objectief te blijven daarom schrijf ik zelf altijd over de ellendelingen persoonlijk (aan hen) die misbruik maken van de zendamateur.
  Overigens moet me van het hart dat ik toch wel een mentaliteit proef die achteruitgegaan is.
  bij de zendamateurs wel te verstaan , consultatie ??hoeveel reakties ?? van de 12000 zendamateurs , ??
  Zeg ik dan , niet klagen maar dragen als de overheid iets doet wat je niet bevalt , edoch zeuren en niet kleuren leidt niet tot anarchisme e/o doelstellingen (jaja Anarchisme kan ook vredelievend zijn)die positief zouden kunnen bijdragen aan de beslissingen van dubbele tongen en politieke leugenaars.

  Gr EEF

 18. Eric
  Eric zegt:

  @ Hans,

  Dat je niet door mij op de VR bent gezien is het gevolg van het feit dat je geen VR relevante bestuursfuncties hebt vervuld, op Cie of op afdelingsniveau en ook en vooral omdat je jezelf in jouw eigen afdeling nooit als vertegenwoordiger voor de VR hebt aangemeld. Je wekt met je verhaaltje de suggestie dat je niet mocht komen, maar het komt er op neer dat je niet WILDE.

  Je suggestie om individuele leden toe te laten impliceert dat de getrapte democratie niet meer bestaat en dat een klein groepje de meerderheid zijn “ideeën” kan opleggen terwijl ze geen mandaat hebben. Zie daar de crux van het dkars verhaal, de huidige dkars secretaris kreeg ondanks veel gemachineer niet voor elkaar dat de VERON ging doen wat hij voor zichzelf goed achtte en de voorstellen m.b.t. deelname PACC door de mannen op Curaçao werden door de VR vertegenwoordigers en dus nadrukkelijk NIET door het HB volledig afgefakkeld. Dat frustreert kennelijk nogal.

  Het is niet zo dat de VERON tegen dkars is, wat ze op die eilanden doen moeten ze zelf weten, maar dkars is van begin af aan tegen de VERON. De VERON ziet fragmentering van de radioamateurvertegenwoordiging in Nederland als een probleem. De stichting trekt nu een internet poll-konijn uit de hoed, maar dat is een schaamlap, men vertegenwoordigt nog steeds uitsluitend het oncontroleerbare bestuur, niet-bestuursleden krijgen geen inzicht in financiële zaken. De VERON is buitengewoon transparant in haar bestuur en legt al 70 jaar elk jaar opnieuw op afdelings-/commissie- en HB-niveau verantwoording af aan haar leden. Dat doet dkars niet. De VERON organiseert vele activiteiten waarbij duizenden Nederlandse radioamateurs aanwezig zijn, dkars doet dat niet. De VERON is vertegenwoordigd in de IARU, dkars niet. De VERON heeft 40 jaar ervaring in antenneplaatsingsproblematiek, dkars niet. De VERON heeft vele jaren ervaring met EMC etc. doet alles op nationaal en internationaal niveau om voor de Nederlandse radioamateur de belangen zo goed mogelijk te behartigen en krijgt daar zelfs een prijs voor. Geen prijs voor dkars, die geven donateursgeld uit bij een EMC-bedrijf omdat ze, je verwacht het niet, zelf de expertise niet hebben.

  Wat dkars wel doet is mensen aanzetten om grote bijdragen te betalen zonder enige waarborg op waar-voor-je-geld. Dat je die niet krijgt is iets waar sommigen nu al, maar toch nog te laat achter komen.

  Het is noodzakelijk om te ageren tegen jouw stukje met een enorm tendentieuze en zeer onjuiste inhoud, zoiets kan niet onweersproken blijven.

  • paul
   paul zegt:

   “De VERON heeft vele jaren ervaring met EMC etc. doet alles op nationaal en internationaal niveau om voor de Nederlandse radioamateur de belangen zo goed mogelijk te behartigen en krijgt daar zelfs een prijs voor.”

   Prachtig maar natuurlijk onzin.

   Koos PA0KDF krijgt daar een prijs voor, niet de Veron.
   Met zo’n man mogen jullie als Veron – in alle bescheidenheid- in je handjes knijpen.

   • paul
    paul zegt:

    Ik haak overigens af.
    Deze hele discussie krijgt een megalomaan karakter en leidt nergens toe.
    Niet voor de Veron, niet voor Dkars, niet voor de radiozendamateur.

    Gegroet.

 19. EEF
  EEF zegt:

  Beste Eric,
  Wederom; heel juist ben je , niets meer en niets minder , lees mijn eigen ervaringen , dus ik hoefde niet lang te wachten met een oplossing die gesteld is uit een probleemoplossend vermogen ..
  je kunt mensen niet tevreden stellen met een internet blaadje ,, onder het mom ,, van gratis.
  Het is zelfs simpel om een internetblaadje te starten en daarvoor mensen te ronselen die enig inzicht hebben in materie, het kost ook niets .
  zie de internet hype om websites en prachtige verhalen te creeeren, ook al gezien dat er dus geen intrinsieke
  inhoud is die te maken heeft met besluitvorming inzake overheidszaken , de man die dit behandeld denkt dat hij bij de minister op de koffie moet om materie te bewerkstelligen, hoe dom kun je zijn.Er is nog zoiets als een 2e kamer lobby haha .Het is alleen AT in de gaten houden mbt het direct veranderen van wetten door verkeerde invloed van DKARS. ze hebben geen rechten , en dat heeft de VERON EN VRZA in de gaten gelukkig,.het is om je rot te lachen want er komt niets uit .
  Humor is dat er iemand heeft gecheckt of ik nog steeds bij de VERON hoor zoals vroeger, neen ik ben slechts 30 jaar lid geweest en in 2000 opgezegd door het verdwijnen uit Nederland.Feit dat mensen dit doen is al op zichzelf erg afhankelijk van een primitieve geest.
  Overall heb je het prachtig beschreven , en ben ik het GEHEEL met je eens , ook uit eigen ervaringen ,zie mijn schrijven hierover, triest dat mensen daar in stinken , zoals ikzelf eerder , maar dat duurde niet lang,
  Het grappige is dat ze de brutaliteit hebben gehad om mensen af te wijzen ,als schrijvend geheel .
  In plaats daarvan lees je weer bestuursleden die graag in de belangstelling staan, zonder oplossingen die bijdragen aan het helpen en verdedigen met een echte jurist tbv de zendamateurs, en het prio behandelen ervan.
  Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat de VERON zaligmakend is ,maar zij hebben mij wel belangeloos geholpen met hun reaktie tav AT ,,aanmatigend en ongegrond,,verklaring, terwijl de heren stichting het redigeren belangrijker vonden, kakkers of niet , status is afhankelijk van prestaties mijne heren en dat kunnen jullie als stichting NIET.
  Gr EEF

 20. Hans
  Hans zegt:

  Eric,

  Niet alleen hardleers, geen respect maar ook nog eens niet in staat om in te schatten wanneer je beter met een discussie kan stoppen.
  Je hebt de VERON met deze hele discussie al meer schade toegebracht dan je zelf graag zou willen. Je kan zo nog een tijdje doorgaan maar als je dat blijft doen zonder respect en op een manier waar je de VERON alleen maar op de borst blijft kloppen zonder te willen zien dat er ook veel niet goed gaat, dat de VERON helemaal niet sprankelend en vernieuwend is, dat de Electron de laatste maanden meer op een museum lijkt dan op een modern blad, en vooral dat het VERON HB niet communiceert naar leden en eigen officials die zich inzetten om er wat moois van te maken, dan zal dat nog veel meer schade toebrengen als wat je nu al bereikt hebt.

  Dat je aggeert tegen een suggestie dat de VERON mogelijk ruilhandel doet van amateurbanden mag, maar je kan niet ontkennen en hebt dat tot nu toe ook nog niet gedaan, dat er over gesproken wordt binnen de VERON. De achterkamertjes politiek die ook niet aan het daglicht vrijgegeven wordt, waar de VERON met AT zaken doet en nauwelijks verantwoording over aflegt ligt daaraan ten grondslag.
  Verder communiceert het VERON HB niet en reageert niet op vragen van leden die toelichting willen wat de VERON gaat doen tegen actuele bedreigingen van de banden. Vindt je het dan raar dat er een tendensieus bericht gepubliceerd wordt wat zijn achtergrond heeft uit de discussie of er in de toekomst mogelijk een ruil gedaan moet worden van banden.

  Ik heb het al een aantal keer geschreven en zal het waarschijnlijk nog wel een paar keer moeten voordat de boodschap aankomt. Laat het VERON HB eens beginnen met op een open en fatsoenlijke manier te communiceren en informatie te verspreiden over wat ze doet. Dit zowel intern naar officials van de commissies en afdelingen als ook extern naar individuele leden die daarom vragen. Als je niet tegen kritische vragen kan dan ben je ook niet geschikt als bestuurder van een vereniging van zendamateurs.

  Pas als de VERON dat op orde heeft is er een kans dat VERON een volwaardige vereniging wordt waar weer een frisse wind waait met vernieuwende aanpak en zelfs een uitstraling naar nieuwe potentiele leden.
  Als jij met jouw manier van communiceren, het niet hebben van respect, maatgevend bent voor de manier waarop het hele HB in elkaar zit kan ik niets anders dan herhalen dat het hele HB beter kan aftreden.

 21. EEF
  EEF zegt:

  Hans Paul Eric,
  Natuurlijk zijn er zaken die irriteren en op persoonlijk vlak uitgevochten willen worden .
  Echter , we HOEVEN niet altijd gelijk te hebben , ik zeker niet , maar ik vind het dermate triest dat we elkaar bijna te lijf gaan , over de VERON en DKARS en VRZA, moeten we niet doen!!!
  Dit werkt alleen maar verschrikkingen in de hand, en we moeten zoals eerder beschreven elkaar helpen om kennis te vergaren.Ook in de zin van bestuurszaken mbt verschillen in opinies voor de verenigingen en de plotseling opgerichte stichting die geen recht van spreken heeft maar dat wel pretendeert.
  Wat mij trots maakt aan jullie ,is dat jullie drieeen de ,,guts,, hebben om erover te discussieren ,te kwalificeren
  en te quantificeren, alleen begrijpen anderen dat niet helemaal.
  vraag elkaars email adres en schrijf er persoonlijk rustig op los.
  kijk op qrz.com en je weet het
  Overigens geloof ik niet in elkaar het leven zuur maken met openbare lezingen , die geen probleemoplossing zijn en worden.
  Zal ik ons viertjes aan de tafel uitnodigen ,met een biertje, kunnen we rustig foeteren tegen elkaar maar met een uitzondering , respect moet er zijn, .dan kunnen we via hamnieuws en de talloze zendamateurs stoppen met persoonlijke zaken waar alleen maar de halve criminelen lol van hebben, en die daarvan proberen door kretelogie zichzelf op een domme manier te manifesteren, doen wij niet toch???.
  gr EEF

 22. Hans
  Hans zegt:

  Eef,

  Je hebt gelijk dat deze discussie nergens toe leid en ik wil hem ook graag stoppen.
  Ik ga ook zeker in op een uitnodiging om onder het genot van een biertje met elkaar deze discussie te stoppen en wellicht voort te zetten op een meer opbouwende manier.
  Ik ben er absoluut niet trots op dat deze discussie zo gelopen is.

  Hopelijk is mijn boodschap duidelijk en kunnen we daar wat met zijn allen wat mee.
  Het is niet zo dat we elkaars mail adres niet kennen, we kennen elkaar goed genoeg. Er is alleen teveel gebeurd om dat zomaar te doen. In het verleden maar ook in de voortgang van de discussie hier.

  Wat mij betreft zal mijn bijdrage aan deze discussie hier stoppen !!

  73 Hans PA0EHG

 23. EEF
  EEF zegt:

  Hans Paul Eric,
  Jullie zijn te allen tijde welkom , betekent dat ik graag met jullie aan de tafel kom te zitten voor een gezellig samenzijn , met een heerlijk zomerbiertje. jullie weten mij te bereiken.

  m vr gr EEF

 24. Eric
  Eric zegt:

  Ik ben niet van plan mijn mond te houden omdat een gefrustreerde radiozendamateur die zijn speeltje 13 cm bedreigd ziet de schuld bij de VERON in de schoenen staat te schuiven in een cut en paste blaadje zonder dat hij dat ook maar een beetje aantoont. Ik zal het wat eenvoudiger formuleren, het is gewoon geklets Hans, niet waar, onzin. Snap je? Ben bang van niet, maar het moet gezegd worden.

  Toon jij nou eens aan waar de VERON jouw speeltje 13 cm in de uitverkoop heeft gedaan, waar haal je het nou toch vandaan?

  Het hele erge aan het stukje is dat je tweespalt probeert te zaaien in de Nederlandse radiozendamateurwereld door te suggereren dat er een vorm van uitruil is tussen 5 MHz en 13 cm. Dat is helemaal niet zo, dat heb je zelf verzonnen. Wel merk je op dat 5 MHz niet interessant is etc. Nee, dat is heel fijn, een amateur die zich boven de amateurs die andere banden dan 13 cm gebruiken stelt en anderen meegeeft dat ze maar een zielig bandje hebben dat we net zo goed niet zouden kunnen hebben. Dat is super arrogant en elitair. Voor de duidelijkheid: de VERON wil 13 cm behouden en 5 MHz erbij. Of we dat allemaal voor elkaar krijgen is weer iets anders, we doen ons uiterste best.

  De VERON in casu het Centraal Bureau en ook HB-leden, Cie voorzitters en secretarissen beantwoorden ELKE dag e-mail en telefoon van leden en belangstellenden. Het is bizar dat je aangeeft dat de VERON niet communiceert terwijl je bij dkars, waarvan niemand weet hoeveel donateurs er zijn, waarvan nog minder mensen weten wat er financieel gebeurt, waarvan ook niemand weet hoe de verbanden zijn tussen huisjes verhuren, autohandel en geldstromen naar externe expertise, waar donateurs, diegenen die betalen, helemaal NIETS te zeggen hebben, dat je die kennelijk wel de moeite waard vindt en als volledig transparant beschouwd.

  Mochten er nog meer niet onderbouwde tendentieuze, rancuneuze, onevenwichtige en onjuiste stukjes van jouw hand verschijnen, op je blog of waar dan ook kun je een gepaste reactie verwachten.

Reacties zijn gesloten.