DKARS magazine augustus 2016

DKARS zal later vandaag de augustus uitgave van haar magazine publiceren. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 42 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Reactie DKARS op een artikel in het AD
  • De 38e landelijke ballonvossenjacht op 11 september
  • De VHF-UHF-SHF Weak Signal dag op 17 september
  • Een portable 4-elements antenne voor de 6 meterband
  • Oplossing voor een verborgen ergernisje
  • VHF/UHF/SHF nieuws en traffic
  • Een verslag van de Dutch Kingdom Contest van 2016

Van de hoofdredacteur

Zo midden in de vakantieperiode valt er bij de DKARS nog best veel activiteit te bespeuren. Zoals al prominent op de voorpagina aangegeven komt DKARS in samenwerking met de stichting CAMRAS met een ‘Weak Signal dag’ te Dwingeloo op 17 september aanstaande.

De afgelopen tijd bleek meer en meer dat een grote groep DX-ers en contesters, die op VHF-UHF-SHF actief zijn, van mening zijn dat er steeds minder aandacht geschonken wordt aan hun stukje van de radiohobby. En minder aandacht leidt ook merkbaar tot minder activiteit en dat is in de praktijk binnen Nederland maar al te goed te merken.

Lees het artikel van Johan, PE9DX maar eens op pagina 27 Van deze editie, de inhoud (qua activiteit) spreekt voor zich.

Door de komst van landelijk dekkende repeaters en goedkope Chinese porto’s ontstaat er weliswaar meer activiteit van veel nieuwe amateurs op VHF/UHF, maar diezelfde groep hoort toch veel te weinig over wat er nog Meer mogelijk is op de hogere banden.

Om eens een voorbeeld te noemen, veel mensen weten niet dat het ook op twee meter mogelijk is om meer dan 100 landen te werken! En dat de ‘weak signal’ amateurs ook de moderne techniek niet schuwen blijkt ook uit de diverse onderwerpen die op deze dag aan de orde zijn. De toegang tot dit evenement is geheel gratis, wel is vanwege de beveiliging van de locatie vooraf aanmelden verplicht. Dus tot ziens op 17 september in Dwingeloo!

Een paar dagen geleden is de Stichting DKARS nog in de pen geklommen om een reactie te geven op een artikel in het Algemeen Dagblad dat op 10 augustus verscheen. Via de social media en de email van DKARS kwamen er vele reacties over de wel uiterst negatieve manier hoe de radioamateur werd neergezet. De reactie van DKARS op dit artikel is te lezen op pagina 5.

Graag herhaal ik nog even een aankondiging van ruim een maand geleden die we al per email hebben verstuurd. Hou het DKARS Amateur Radiopanel goed in de gaten, binnenkort komen we daar met een aantal interessante vragen voor de Nederlandse radiozendamateurs en om het extra interessant te maken zullen we daar een aantal heel mooie prijzen aan verbinden dit keer!

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en hoofdredacteur.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!