DKARS magazine augustus 2017

DKARS heeft vandaag de augustus-uitgave van haar magazine uitgebracht. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen. Niet donateurs moeten wachten tot het weekend.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 56 pagina’s. Dat is 16 pagina’s meer dan de Electron! Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Interview met DKARS voorzitter Henk Schanssema, PA2S
  • Herijking N-registratie
  • We hebben een winnaar
  • PEØGJG en z’n grid dippers
  • Write your own logbook(8)
  • VHF/UHF/SHF nieuws en traffic
  • De tweede DKARS/Astron weak signal dag

Van de hoofdredacteur

Midden in de zomervakantie hebben we weer een goed gevuld Magazine. Door de vakantieperikelen hebben we in Juli niets uit kunnen brengen, maar Augustus verschijnt nu lekker aan het begin van de maand en kan iedereen het nog in zijn vakantie doornemen.

Vakantietijd is bij de DKARS geen komkommertijd, in deze uitgave stelt onze nieuwe voorzitter Henk Schanssema, PA2S zich aan u voor via een interview dat eerder ook al op Hamnieuws.nl verscheen. Henk was al even op de achtergrond voor de DKARS actief en heeft daardoor nu snel zijn plek gevonden binnen ons bestuur. Op 23 juli jongstleden hield de DKARS een uiterst zeldzame ‘face to face’ bestuursvergadering in Dwingeloo waar hij de voorzittershamer voor het eerst officieel kon hanteren.

Op onze voorpagina deze maand schittert Peter, PD7PG, de trotse bezitter van een nieuwe Icom IC-7300 die hij als deelnemer van het laatste DKARS Radioamateurpanel heeft gewonnen. De trekking van de prijs vond plaats op 11 juli bij de Radio Club het Gooi, waar de vele aanwezige amateurs hebben kunnen vaststellen dat alles op een eerlijke manier is verlopen. Op pagina 11 van deze uitgave leest u verslag van Peter zelf overigens.

Uiteraard hebben we het Magazine weer op een gevarieerde Manier kunnen vullen en hopen dat we daarmee weer voor Iedereen wat interessants kunnen bieden.

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur