DKARS Magazine februari 2015

dkars-logoAfgelopen nacht heeft DKARS alweer de achtste uitgave van haar magazine online gezet. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine enkele dagen geleden al in de mailbox hebben ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 54 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen, naast de gebruikelijke zaken als de activiteitenkalender en storingsproblematiek.

  • Meer zendamateurisme en de herintreder
  • WSPR op de Raspberry Pi
  • Winkelen in Japan
  • Getting started with Arduino: morse keyer
  • Snotel on 40.670 MHz

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:

Voor Stichting DKARS is het nieuwe jaar alweer druk begonnen en er wordt hard gewerkt aan diverse zaken rondom onze doelstellingen. Uiteraard komen we op korte termijn met meer mededelingen hierover.

Het Magazine doet het beter en beter zo merken wij, naast de vele duizenden downloads van onze eigen server is het direct na het verschijnen ook op heel veel andere sites te downloaden en wordt het Magazine ook aan collega radio-amateurs doorgestuurd en dat is uiteraard precies zoals we het bedoeld hebben. Zoals ook in deze editie te lezen is zien we steeds weer nieuwe mensen met hun bijdrages komen, dat maakt het blad ook lekker gevarieerd, we kunnen voor ieder wat wils bieden en uit de vele reacties die we maar blijven ontvangen lezen we dan ook dat het zeer gewaardeerd wordt.

In dit nummer, zoals de voorpagina al aangaf, een interessant artikel over een Nederlandse fabrikant van amateurradioapparatuur en wel op een zeer innovatieve manier en absoluut ook tegen amateurprijzen. Het artikel van John, PA0ETE (pagina 8) spreekt voor zich en het is te hopen dat de DVMEGA nu behalve in het buitenland nu ook wat bekender in Nederland kan worden.

Het DKARS Magazine besteedt veel aandacht aan allerlei digitale zaken, ook in dit nummer weer het nodige over de Raspberry Pi en Arduino single board computers. We doen dit bewust om toch een beetje met onze tijd mee te gaan en we zijn ons ervan bewust dat meer en meer jongeren hobbymatig ook al met dit soort technologie bezig zijn en gaan, een ideaal bruggetje naar de radiohobby dus en dat is nou net weer een van de DKARS doelstellingen; het interesseren van de jeugd in radiotechniek.

Maar voor de goede orde de analoge techniek vergeten we zeker niet, want het blijft altijd leuk om analoge bouwprojecten te doen, al of niet gecombineerd met een snufje digitaal. Juul, PE0GJG, onze “herintredende” zendamateur geeft ook in deze editie daar weer 2 mooie voorbeelden van. En zijn serie gaat voorlopig nog een paar afleveringen verder.

De rest van het Magazine spreekt voor zich denk ik, dankzij alle bijdragen van veel enthousiaste mensen is er weer 54 pagina’s aan interessante info vergaard!

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: .magazine@dkars.nl.

73 de Peter de Graaf/PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en eindredacteur.