DKARS magazine juni 2015

dkars-logoIn de nacht van vrijdag op zaterdag geeft DKARS met de twaalfde uitgave van haar magazine uit. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine reeds in de mailbox hebben ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 57 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de twaalfde uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Het DKARS-Radioamateurpanel
  • June 6 and 7 the Dutch Kingdom Contest
  • N1MM Logger+ DKC User Defined Contest (UDC)-file
  • Review three-band HyEndFed antenna
  • De € 20,00 paalprater
  • Een reactie op de ‘Dodelijke radiosignalen’.
  • dPMR, a new digital mode for VHF and UHF
  • Handmatig SMD solderen

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur

Veel ‘breaking news’ deze maand en dat leidde wederom tot een goed gevuld nummer, de twaalfde alweer. Allereerst is er leuk nieuws uit de amateurwereld te melden waar ook een onderdeel van Nederland (Bonaire) een rol in speelt; op 6 mei jongstleden wist Dave, PJ4VHF ‘amateur geschiedenis’ te schrijven door op de twee meterband voor het eerst zonder tussenkomst van actieve of passieve repeaters een signaal van een baken te decoderen dat op het Amerikaanse continent van over de Atlantische Oceaan kwam. Hij wist via een Tropo opening een baken uit Kaapverdië (D4) te ontvangen en op pagina 41 meldt hij alle details. Gefeliciteerd Dave met deze fantastische primeur!

Onze voorpagina doet vermoeden dat er een EME Expeditieverhaal uit Malawi in dit Magazine staat, hiervoor nog even geduld, de expeditieleden (waaronder de DKARS-voorzitter) zijn net terug en het uitgebreide verslag kunnen we volgende maand verwachten, wel al een korte samenvatting van de resultaten van deze geslaagde expeditie in de EME-rubriek op pagina 39.

En dan het DKARS Radioamateurpanel (zie volgende pagina), het antwoord van een ‘ondemocratische stichting’ waarmee we alle radioamateurs die zich voor dit panel registreren de kans geven om hun mening over een bepaald onderwerp te geven. Let wel, dit wordt geen forum! Op een volstrekt anonieme manier kan men zich registreren en uitspreken over bepaalde radioamateur issues. De stichting DKARS garandeert een objectief forum en zal de mening van de achterban meenemen in onder andere gesprekken met de overheid. Ons inziens een snelle en actuele manier om te peilen wat er speelt onder de Nederlandse radioamateurs. Vanaf nu kunnen mensen zich via een email aanmelden (panel@dkars.nl) en binnenkort, zodra er zich qua aantallen een representatieve groep heeft gevormd zullen wij de aanmelders via de email vragen om zich op onze site te registreren, zodat we later op de ‘objectieve manier’ de peilingen kunnen houden. Over de manier waarop komen we absoluut nog terug zodat een ieder in alle openheid kan vaststellen dat DKARS de boel niet manipuleert!

En last but not least, de Dutch Kingdom Contest komt er nu echt aan! Op zes en zeven juni van 15:00 UTC tot 15:00 UTC loopt de eerste editie. In dit magazine heel veel aanvullende informatie, waarbij ook de introductie van een ‘User Defined Contest’(UDC)- file voor de DKC binnen het grootste (en gratis) contest logprogramma N1MM Logger+ .

Tot werkens in de contest dan! Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: magazine@dkars.nl.

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en eindredacteur.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.