DMR-repeater bij Radiovlooienmarkt

DMRTijdens de 39e Landelijke Radiovlooienmarkt die op 15 maart a.s. tussen 09.00 en 15.30 uur plaatsvindt zal een DMR-repeater geplaatst worden. Door samenwerking tussen enkele zendamateurs en een leverancier kunnen DMR-demonstraties gegeven worden in de Autotron. Het is de bedoeling de repeater aan te sluiten op het landelijke netwerk, zodat van binnen de hal verbindingen naar andere repeaters gemaakt kunnen worden.

De repeater, antenne en duplex-filters komen van Randy (PH4X), de voeding en opstelling worden door Hamshop.nl beschikbaar gesteld. Met dank aan Robert (PD0PVL) kan de frequentie van PI1APD gebruikt worden, zodat portofoons reeds geprogrammeerd zijn. Paul (PE1RJV) zorgt voor een 3G internet-verbinding.

Er wordt gebruik gemaakt van een Hytera RD985 repeater, een Procom 0 dBd antenne die indoor opgetseld staat en 5 Watt uitgangsvermogen. Dit zal genoeg zijn om  een goede dekking te bieden in de hallen van het Autotron. Demonstraties van Hytera apparatuur zijn bij de stand van Hamshop te zien.

Op ToonSlot 1, TalkGroup 9 kunnen lokale verbindingen gemaakt worden, als de internetaansluiting stabiel genoeg is kan ToonSlot 2, TalkGroup 204 gebruikt worden voor verbindingen binnen Nederland.

3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.