DXcluster 2.0: DXHeat.com

dxheat-logoEen veelvoorkomend probleem met spots op een DXcluster is dat je niet kunt filteren in je logboek-software. De website DXheat.com brengt daar verandering in met een uitgebreide collectie aan filters, zodat je enkel spots ziet die vanuit Europa hoorbaar zijn.

DXheat-heatmapDe website werkt zichzelf bij op de achtergrond en kan prima filteren op basis van calls. Actuele DXpedities worden apart vermeldt, zoals ook het FT5ZM het geval is. Via een zogenoemde heatmap wordt aangegeven welk continent op welke band actief is volgens de spotters op het DXcluster.

Daarnaast is er een koppeling verwerkt naar de WebSDR van de Universiteit in Twente wanneer er op een call geklikt wordt. De WebSDR springt daarbij vanzelf op de juiste frequentie en mode, erg handig om snel te luisteren hoe sterk het signaal is alvorens je antenne te draaien.

De website is ontwikkeld door DH1TW en is responsive, dat wil zeggen dat deze zich automatisch aanpast aan de breedte van een scherm waardoor deze ook goed werkt op tablets en mobiele telefoons. Bezoeken (en toevoegen aan de favorieten) kan op: www.dxheat.com/dxc

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!