Echte DX via je webbrowser

RemoteHamRadidio-logoDe website RemoteHamRadio.com heeft een nieuwe dienst gelanceerd. Voorheen kon je verbinding maken met diverse DX sites die rijkelijk uitgerust waren van diverse antennes via een K3 en RemoteRIg interface.

De nieuwe website biedt dezelfde mogelijkheden via een webbrowser onder de naam WebDX. Meer dan een laptop, internet en webbrowser is niet nodig in verbindingen te maken in SSB.

Onder de noemer ‘Een Big Gun zonder antenne‘ schreef Hamnieuws.nl al eerder over de diensten van RemoteHamRadio.com. Een dienst die enthousiast ontvangen werd door veel zendamateurs die zelf kleiner behuist waren zonder ruimte voor grote antenne-installaties.

De ontwikkelingen hebben echter niet stilgestaan. Op de achtergrond is druk gewerkt om het product laagdrempelig en betaalbaar te maken. Instappen is nu mogelijk door een eenmalige betaling van $99.- waarna vervolgens per minuut gebruik afgerekend wordt. Een K3/0 en RemoteRig interface zijn niet meer noodzakelijk.

Momenteel is het aantal sites dat beschikbaar is voor deze dienst beperkt tot drie stations in de Verenigde Staten. De echt grote sites met full-size 4-square antennes voor de 80-meter en 160-meter band blijven uitsluitend beschikbaar voor deelnemers aan het PremiumDX programma.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0Xlc4juU53o]

Meer informatie over de dienst en de sites is te vinden op de website RemoteHamRadio.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!