Einde van 10-meter repeater PI6TEN

Het experiment van PI6TEN komt op korte termijn ten einde. Vanwege diverse redenen kan de beheerder de repeater niet langer in de lucht houden. De meest belangrijke: PI6TEN zeer weinig gebruikt, terwijl er flink wat amateurs de repeater per se in de lucht wilden hebben. Maar er is meer. Ook donateurs laten het afweten.

“We hebben wel in het begin wat sponsoring ontvangen van Hamnieuws, stichting Scoop Hobbyfonds en een handjevol amateurs. Zo konden we de repeater opbouwen. Echter om een repeater te laten draaien is er een vaste geldstroom nodig voor huur, onderhoud, machtiging en stroomkosten. Dit geld is er niet. We hebben welgeteld de afgelopen jaren slechts 1 donateur gehad die elk jaar een klein bedrag overmaakte. Daar kan de repeater niet van leven.”, vertelt beheerder Maarten (PE7M) tegen Hamnieuws.

Verder zijn er klachten van bewoners van de flat over de antenne (windgeruis), en veroorzaakt de zender ook storing op het ATV relais van PI6HVS, welke in de zelfde ruimte staat. Dit alles heeft doen besluiten om een einde te maken aan dit experiment. Om PI6TEN alsnog in de lucht te houden zou er een andere locatie moeten worden gevonden waar de zender kan staan. Op de huidige locatie kan deze niet blijven.

De ontvangstlocaties worden beheerd door stichting Scoop Hobbyfonds dus dat zou in overleg zo behouden kunnen worden. De machtiging loopt nog een jaartje dus als iemand dit experiment over wil nemen om er mee verder te gaan dan kan dat. “Graag zou ik zien dat het relais in de lucht blijft dus ik geef alle medewerking aan diegene die het serieus over wil nemen. Mailen kan op PE7M@veron.nl”, sluit Maarten af.

7 antwoorden
 1. PA3FQN
  PA3FQN zegt:

  Ik zou er graag over willenwerken maar een subtone is vereist en dat heb ik niet op mijn oudere kenwood en mijn omgebouwde 11 meterdoos noch op mijn dump transceiver. Jammer hoor.

 2. PA3FQN
  PA3FQN zegt:

  Maar bedankt voor een ieder die zich hiervoor heeft ingezet om de zaak in de lucht te krijgen en te behouden! Chappeau.

 3. hoek
  hoek zegt:

  Over een paar jaar zullen de condities op de hogere HF banden beter worden. Als 10 meter dan ook weer te gebruiken is dan zal er meer belangstelling zijn voor deze repeater verwacht ik. Dus bewaar de spullen en bouw het tegen die tijd weer op.

  • Paul
   Paul zegt:

   Dat heeft geen zin, je wordt vanuit Hilversum over het algemeen wel gehoord door de WRLP repeater, alleen de repeater zelf is onhoorbaar in Hilversum. Dus dan zouden ze eerst een zender in het Gooi moeten plaatsen.

Reacties zijn gesloten.