Elecraft KXPA100 HF Amplifier

elecraft-logoElecraft heeft gisteren foto’s vrijgegeven van de nieuwe KXPA100 eindversterker. Hoewel deze versterker specifiek is ontwikkeld voor de  KX3-transceiver kan hij ook met andere QRP-dozen overweg zoals de Yaesu FT-817 of de Icom IC-703. Bij circa 4 Watt insturen levert de KXPA100 ongeveer 100 Watt vermogen op de uitgang. De versterker is passief gekoeld en bevat geen draaiende onderdelen of ventilatoren. De voeding geschiedt met 12 Volt.

De generieke specificaties zijn weinig schokkend. Wat deze eindversterker echter bijzonder maakt is de extra toegevoegde functionaliteit en – zoals we can Elecraft kennen – de mogelijkheid om hem als kit te bestellen en zelf te bouwen. Daarnaast is er extra aandacht besteedt aan de schakelsnelheid tussen zenden en ontvangen, zodat de versterker prima met QSK gebruikt kan worden.

Elecraft_KXPA100_01

Elecraft_KXPA100_02

Elecraft_KXPA100_03

De prijs en levertijd zijn op het moment van schrijven onbekend. Naar verwachting wordt de aankondiging gedaan op de Dayton Hamvention en wellicht is de unit te bekijken op de International exhibition in Friedrichshafen, waar Elecraft als standhouder aanwezig zal zijn. Meer informatie is te vinden op worldwidedxforum.com.