Berichten

VERON lanceert ‘Techniek Forum’

De VERON heeft een eigen forum gelanceerd. Dit moet een alternatief bieden voor de ‘bewust kwetsende uitspraken in andere online communities’, zo valt te lezen op de website. Leden kunnen zich enkel met de roepletters (of NL-nummer) registreren. Door gebruikers uit de anonimiteit te halen, hoopt VERON op een goede sfeer op het forum. Volgens HB-lid Jean-Paul Suijs is het ook niet meer dan normaal bij een forum over onze hobby: “Net zoals iedereen zich op de amateurbanden kenbaar maakt met zijn/haar roepletters, geldt dat ook voor het Techniek Forum.”

Het forum is enkel voor leden van de VERON toegankelijk. Registratie moet gebeuren met de @veron.nl e-mail alias. Na activatie kan het account gebruikt worden. In het forum kunnen enkel technische zaken besproken worden en kan hulp van de mede-amateur ingeroepen worden. Zo zijn er topics over de HF-banden, maar ook EMC-EMF komt uitgebreid aan bod. Het is de bedoeling dat ‘VERON officials’, zoals leden van commissies en werkgroepen, ook zichtbaar worden op het forum en leden ondersteunen. Ook werkt het forum op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

veron_forum_topics

Het forum heeft ook een afgesloten deel dat enkel voor bestuursleden van de verschillende afdelingen actief is. Hier kunnen afdelingen zaken bespreken over bijvoorbeeld lezingen, maar ook VR-voorstellen die ze willen indienen nader belichten. Dit forum is enkele weken geleden live gegaan en wordt inmiddels actief gebruikt door enkele regionale afdelingen.

Veron Forum: https://forum.veron.nl of het nieuwsbericht op haar website.