Frequentieteller met CTCSS

409-shopDe Chinezen hebben de smaak flink te pakken gekregen. Na de bamiporto kwam de bamimobi. Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid. Nieuw op de menukaart is de frequentieteller met ondersteuning voor het decoderen van CTCSS en DCS. De teller  werkt in het frequentiegebied van 50 tot 2400Mhz. Het bereik ligt tussen de 5 en 8 meter. De RK-560, zo luidt het product, is leverbaar voor circa 35 euro inclusief verzendkosten.

Het apparaat meet 9 bij 6 centimeter, is 2 centimeter dik en weegt 110 gram zonder 9-volt blokbatterij en is verkrijgbaar bij 409shop.

RK-560

5 antwoorden
 1. Jan
  Jan zegt:

  Sinds, gisteren de teller in bezit, beetje raar kastje maar werkt verder goed.
  De display is duidelijk af te lezen, al hoewel er alleen maar een transparant plakkertje voor zit en geen hard plastic raampje.
  De gevoeligheid valt mee, zelfs van een FM omroepband usbstickje geeft hij de frequentie weer als je hem er tegenaan houdt.
  als je de teller aanzet en het knopje even vasthoudt kun je de resolutie kiezen, op 1 kHz of 100 Hz precies.
  Bij Uhf lijkt de teller er soms 1 of 2 kHz naast te zitten, maat ik weet niet of mijn porto wel zo nauwkeurig is.
  Met het usbstickje geeft hij de freq wel goed aan.
  Ook de ctccs codes komen goed op de display, daarvoor moet je wel het signaal wat langer geven.

  Beantwoorden
 2. funboxgirl ,, Kimberley
  funboxgirl ,, Kimberley zegt:

  Sinds vandaag 31-07-2013 heb ik ook de rk-560 teller. het is inderdaad een beetje errug goedkoop uitziend apparaatje maar het werkt. de 1kc afwijking klopt ook bij dit exemplaar..maar ja..er rekening mee houdend heb ik voor die €31 euro inc shipping een makkelijk en zeker werkzaam tellertje.aanrader.. ( nu nog even zien hoe ik dat ding kan ijken LOL )..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!