Geslaagde Ballonvossenjacht 2014

logo-ballonvossenjachtGisteren vond hét evenement voor Nederlandse zendamateurs plaats: De jaarlijkse Ballonvossenjacht. Veel mensen zetten zich in om dit evenement tot een succes te maken. Dat succes bleek ook dit jaar wel aan de equipes die zich bij de landingsplaats melde. Met 34 teams werd het record van vorig jaar weer overtroffen.

Ook voor de thuisblijvers was er genoeg te doen. Clubstation PI4RCG kon ruim 650 mensen in het log zetten die een verbinding gemaakt hebben met het commandocentrum, dat actief was op de repeaters PI3UTR, PI2NOS en op 7080 kHz op de korte golf.

Om 13.00 uur werd de ballon opgelaten vanaf het K.N.M.I. terrein in De Bilt. Hoewel het er in de ochtend nog op leek dat de ballon richting het zuid-westen zou gaan en ergens onder Rotterdam of in Zeeland te landden, bleek de luchtstroom vanuit het Noorden op grote hoogte wel zo sterk dat de ballon vrijwel uitsluitend zuidwaards ging. Uiteindelijk landde de sonde om 15.15 uur aan de Brierstraat in Heesch bij Oss, gelegen parallel aan de snelweg A59. Remco (PA4TW) heeft een plot gemaakt op Google Maps dia via deze link beschikbaar is.

Voor iedere equipe was een aandenken beschikbaar, voor de eerste drie teams zelfs een beaker. De top 3 werd dit jaar gedomineerd door deelnemers die ervaring opgedaan hadden in de voorgaande jaren, maar ook nieuwe teams hebben zich bij de finish gemeld.

Een van de winnende teams die een beker in ontvangst mog nemen van Mischa, PA1OKZ (Foto: Jeroen Snijders)

Een van de winnende teams die een beker in ontvangst mog nemen van Mischa, PA1OKZ (Foto: Jeroen Snijders)

De bekers gingen naar:
1. Chris Stam (PD2CSD) en Rob Verdoold (PE2RVD)
2. Koen Roes (PA1KR) en Danny Heusingveld (PE1DH) en Tom (QRP)
3. Edwin Verburg (PE5EDW) en Leo van Empel (PA0LEZ)

Een compleet overzicht van alle teams is te vinden op de website ballonvossenjacht.nl.

2 antwoorden
 1. Ron (swl)
  Ron (swl) zegt:

  Het was weer een geslaagd event!
  Alleen jammer dat er weer enkele knijpers zaten te knoeien..
  tipje;..vlgd jaar eens wat peilers op die pipos laten vossen!
  heb je 2 evenementen in 1 ! 😉

  Beantwoorden
 2. Edwin PE5EDW
  Edwin PE5EDW zegt:

  Wij hebben gelukkig geen last gehad van knijpers, alleen van een snelweg A59 die op de verkeerde plek zat (en de vos natuurlijk altijd aan de overkant). Mooie jacht met veel uitdaging en uitstekend georganiseerd. We kijken uit naar volgend jaar!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!