Hamshop dealer van Ciro Mazzoni antennes

hamshop-logoHamshop uit Maarssen heeft de Magnetic Loop antennes van Ciro Mazzoni (I3VHF) opgenomen in haar assortiment. Daarmee heeft ook Nederland een dealer voor deze antennes gekregen. Voorheen moesten de antennes uit Duitsland besteld worden en bracht dit gezien zijn afmetingen zeer hoge verzendkosten met zich mee omdat de antenne te groot is voor de reguliere pakketdienst.

Nieuw is dat de fabrikant de antenne heeft voorzien van een nieuwe tuner. Met de nieuwe tuner bestaat er een mogelijkheid om te koppelen met de CAT-interface van de zendontvanger, waardoor de antenne automatisch de zender volgt. Voorheen was dit niet mogelijk. Zendontvangers van Icom, Kenwood, Yaesu en Elecraft worden op dit moment ondersteund. Wel is hier een optionele RS232-interface voor nodig dir 59 euro extra kost.

Gezien de afmetingen van het pakket is het vooralsnog alleen mogelijk de antennes af te halen in Maarssen. De Baby Loop heeft een diameter van 1 meter en werkt van 6,5 tot 30 MHz. De grotere Midi Loop heeft een doorsnee van 2 meter en werkt van 3,5 tot 15 MHz.