Hilversum even zonder PI2NOS

pi2nosZondagavond bereikte ons het bericht dat er problemen zijn met de repeater PI2NOS. Mischa (PA1OKZ) is op hoogte van het probleem en heeft het nodige al geprobeerd van afstand. Echter zonder enige succes.  Wacht rustig af. Ga geen mailtjes sturen.. Het is onder de aandacht en er word gezocht naar een oplossing.

Grappig te melden is wel dat de Ingang nog werkt. En dus een qso maken op de ingang en terug luisteren via Echolink is nog steeds mogelijk. Alles lijkt erop te wijzen dat de uitgang van PI2NOS een probleem heeft.

PI2NOS tijdelijk QRT (bron: PI4UTR)

6 antwoorden
 1. Mischa
  Mischa zegt:

  De repeater is na 26 jaar trouwe dienst inderdaad defect. Alarm melding in de eindtrap, al lijkt deze wel RF af te geven. Dit gebeurt natuurlijk precies als ik in het buitenland ben :o).

  Gelukkig was Paul, PE1RJV, behulpzaam als altijd, hij heeft vandaag de repeater uit de toren gehaald, deze wordt zo spoedig mogelijk op de pijnbank gelegd.

  Mocht het allemaal langer duren dan we hopen dan hangen weer snel de reserve repeater op…

  … Wordt vervolgd 🙂

  Groet,

  Mischa

 2. Pip
  Pip zegt:

  Murphy is en blijft een onaangenaam persoon, en hij blijft je achtervolgen.

  Het voordeel: jullie repeaterboys hebben weer wat te klussen 🙂

  (en dan ga ik nu zeuren over slechte service, duurde wel een hele dag en daarvoor heb ik die club niet gesponsord, ik wil me geld terug, ja echt! 🙂 )

 3. Mischa
  Mischa zegt:

  Remco, heb jij ge doneerd? Dat heb ik even gemist denk Ik?

  NOS inmiddels weer online met reserve praatpaal, zij het beperkt…

  • pip
   pip zegt:

   Jij bent ook op vakantie dus dan mis je dat soort dingen 😉

   Ja, ik hoor de repeater weer uit de speaker knallen, alhoewel wel een paar puntjes zachter, en jouw vrouw doet in enen wel heel veel aan morse ipv aan gewoon de call voorlezen 😉

   Succes met de reparatie!

Reacties zijn gesloten.