Berichten

HyEndFed breidt assortiment uit

hyendlogoDe HyEnd-company, het bedrijf van Rob (PA3EKE) en Ron (PA3RK), hebben onlangs hun assortiment behoorlijk uitgebreid. De HyEnd-companie is begonnen in 2009 met de bouw van eindgevoede antenne voor de 40, 20 en 10-meter band.

Lees meer

Nieuwe antennes bij Hamshop.nl

Screen Shot 2013-12-10 at 11.45.26Hamshop.nl heeft haar assortiment antennes de afgelopen dagen uitgebreid. Nieuw in de webshop zijn Force12 antennes. Deze HF-beam is verkrijgbaar in 3, 4 en 6-bands uitvoering en in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Fritzel beams voorzien deze antennes ook in een antenne voor de 6-meter band.

Lees meer

HyEndFed vs. Wellbrook loop

 PA0LUXEen interessante video die gepost is op zendamateur.com door Eeltje, PA0LUX. Hij gebruikt zowel een HyEndFed alsook een Wellbrook loop antenne. De laatste uiteraard enkel voor ontvangst. Door beiden naast elkaar te zetten laat hij zien hoe goed de Wellbrook loop het doet in ontvangst, en dan met name bij het onderdrukken van lokale storingen die afkomstig zijn van PLC, LED-verlichting en Plasma-televisies. Wonend in Amsterdam, kan Eeltje zeker meepraten over QRN. Kijk en vergelijk.

Lees meer