Icom presenteert de IC-7610

Icom heeft de IC-7610 gepresenteerd op de Tokio Hamfair. Deze opvolger van de IC-7600 krijgt enkele features mee zoals ook gebruikt zijn in de IC-7300 die een jaar geleden aangekondigd is en inmiddels gretig aftrek gevonden heeft bij diverse zendamateurs. De exacte features zijn verder nog niet bekend, alsook de levertijd en introductieprijs die nog moeten volgen. Op de website hamlife.jp is meer informatie te vinden en een video te bekijken.

Op de foto’s is wel te zien dat de IC-7610 een RJ45 aansluiting heeft voor het netwerk. Naar verwachting is de zendontvanger remote te bedienen met de RS-BA1 software zonder dat er een computer in de shack nodig is. Ook zien we twee USB-aansluitingen. Of er ook een transverter aansluiting aanwezig is alsook een aansluiting voor een aparte RX-antenne is op de foto’s van hamlife.jp niet goed te zien. Daarnaast heeft de set twee antenne aansluitingen en een aansluiting voor een monitor via een DVI-connector.

Het is wel de verwachting dat de architectuur opgebouwd is op basis van SDR in plaats van het conventionele dubbel superheterodyne, zoals ook bij de IC-7300 toegepast is. Icom slaat hiermee duidelijk een nieuwe weg in. Ook is meer (Engelstalige) informatie te vinden op de website van Icom UK.

Update: Volgens Hamshop.nl wordt de introductieprijs 3.500 euro en is de set medio juni 2017 leverbaar.

IC-7610

5 antwoorden
 1. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Interessant !
  Dubbele antenne aansluiting lijkt me al een vooruitgang en verder lijkt het wat op de 7300 ,ook het formaat van de rig voor zover je het kunt zien is middelgroot.
  Ben benieuwd naar de latere details!

 2. Fred
  Fred zegt:

  Het valt mij op dat steeds meer transceivers van Yaesu en Icom worden gemaakt met de afstemknop aan de rechter zijde duidelijk voor rechtshandige.

  • Dennis PD4DAM
   Dennis PD4DAM zegt:

   is het wellicht geen touchscreen? want dan kan zowel de links- als rechtshandige makkelijk swypen lijkt me. Misschien vervalt daardoor in de toekomst de afstemknop wel totaal, wie zal het zeggen.

 3. richardrsb
  richardrsb zegt:

  Bij mijn weten heeft de IC7300 juist geen conventionele dubbel superheterodyne. Dus dat klopt niet…

Reacties zijn gesloten.