Inhoudsopgave Electron augustus 2016

Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de VERON leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Struikelblokken bij de zendexamens (23)
Over transmissiecodering (Electron mei 2016) worden ook eenvoudige examenvragen gesteld. Hoewel ze niet echt tot de struikelblokken kunnen worden gerekend, worden hier twee voorbeelden besproken als aanvulling op het artikel.

Frontend voor 50 en 70 MHz-transceiver
Ondanks dat het amateurgebruik van de 4m en 6m-banden toch alweer enige jaren is toegestaan, blijken er nog veel radioamateurs te zijn die niet op deze banden kunnen uitkomen. Eigenlijk wel jammer, want het zijn twee banden die uitstekend geschikt zijn voor zelfbouw, en ieder hun unieke eigenschappen bezitten. Een artikel van Piet Rens PA0PRG.

Technische notities van PA3FWM
Deze aflevering gaat over meerdere onderwerpen: kwartskristallen, een grote schotelantenne, en een nieuwe digitale mode; maar Pieter-Tjerk de Boer PA3FWM komt ook nog even terug op de verplaatsingsstroom en het Luxemburg-effect uit de vorige aflevering.

En verder…

  • De Kunst van het Weglaten
  • Museum Jan Corver tijdelijk gesloten
  • Uitnodiging weekend Dennenheul 2016
  • Jet-Net Experience Day
  • 48ste Duits-Nederlands Amateur Treffen (DNAT)
  • Verslag eerste periode met PI35ETL
  • Wat bij de Jeugdcommissie binnenkwam…
  • 56ste Dag voor de RadioAmateur 2016

Lid worden van VERON kost € 49,- per jaar. Voor dat geld ontvang je onder andere maandelijks de Electron, kun je gebruik maken van de gratis QSL-service voor leden, afdelingsavonden bezoeken en geniet je als zendamateur van vertegenwoordiging bij de IARU en Agentschap Telecom.

Daarnaast kunnen leden met korting spullen bestellen bij het Service Bureau en met korting naar de Dag voor de Radio Amateur. Ook organiseert de VERON diverse evenementen zoals de jaarlijkse HF-dag en de VHF-dag die gratis toegankelijk is voor leden. Meer informatie is te vinden op de website veron.nl.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.