Inhoudsopgave Electron februari 2016

Electron 02-16 LR-1Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de VERON leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Op de Electron voorpagina
Ook deze maand worden er in de rubriek ‘VHF en hoger’ weer veel onderwerpen besproken.

Voor het te laat is
AM-omroep op de middengolf gaat verdwijnen. Bouw met Geert Paulides PA7ZEE nog snel een kristalontvanger.

Struikelblokken bij de zendexamens (18)
Deze keer gaat het over stabilisatieschakelingen met zenerdiodes. De examenvraag leidt weer tot nadere bespiegelingen, want hoe goed werkt deze schakeling en hoe zit het met de dissipatie?

Noodcommunicatie en bijdrage DARES in noodsituaties
Een introductie over noodcommunicatie en de rol die DARES daarbij speelt. Dit is een eerste artikel in een reeks van artikelen over noodcommunicatie, die DARES hierover zal publiceren.

Kristaltester
Snel een onbekend of bekend kristal testen en de frequentie meten? Het kan met een heel eenvoudig apparaatje. Een artikel van Jacob Reiding PE2CJ.

En verder…

 • 70 jaar VERON plus 70 jaar surplus radio (deel 1)
 • 38ste Friese Radio Markt Beetsterzwaag
 • Correctie uitslag Vonkenboerwedstrijd
 • Radio-amateur noodnet
 • Eerste ervaringen op 60m
 • Het 51ste VERON PinksterKamp
 • Herfstvakantie bij Jonge Onderzoekers Groningen

Lid worden van VERON kost € 49,- per jaar. Voor dat geld ontvang je onder andere maandelijks de Electron, kun je gebruik maken van de gratis QSL-service voor leden, afdelingsavonden bezoeken en geniet je als zendamateur van vertegenwoordiging bij de IARU en Agentschap Telecom.

Daarnaast kunnen leden met korting spullen bestellen bij het Service Bureau en met korting naar de Dag voor de Radio Amateur. Ook organiseert de VERON diverse evenementen zoals de jaarlijkse HF-dag en de VHF-dag die gratis toegankelijk is voor leden. Meer informatie is te vinden op de website veron.nl.

10 antwoorden
 1. Bert bruin
  Bert bruin zegt:

  Hoop geld 49 euro om lid te zijn van de veron, terwijl er nog een aardig bedrag in kas is bij de veron volgens mij. Tijdschriften zijn niet meer van deze tyd, papoer verspilling want iedereen zit met berg tijdschriften na verloop van tyd. Hoop dat de veron aan het milieu gaat denken en alleen online de electron gaat uitgeven zodat die 49 euro fors omlaag kan.

  Beantwoorden
  • Bert Schaap
   Bert Schaap zegt:

   Is toch leuk voor sommige mensen, zo’n mooi tijdschrift. Als je zo begaan bent met milieu in het algemeen, stel ik voor dat je ogenblikkelijk de stekkers uit je zend en ontvangapparaten trekt. Totaal nutteloos stroomverbruik, behalve voor je plezier. Zoiets als dat tijdschrift dus.

   Beantwoorden
 2. Adriaan PE2K
  Adriaan PE2K zegt:

  Elke maand kijk ik weer uit naar het Electron. Een tijdschrift dat geen copie is van het internet. En dat mag best wat geld kosten.

  Beantwoorden
 3. Peter
  Peter zegt:

  Electron, het hamnieuws van 2 maanden geleden. Alleen dan aangekleed met oude buizenbakken, houten seinsleutels en oude mannen in niet passende joggingpakken. En elke maand dezelfde 5 mensen op 4 pagina’s over vossenjagen. Mij kan het gestolen worden. Ik kijk hier elke dag wel.

  Beantwoorden
 4. Richard
  Richard zegt:

  Laat het blad op papier blijven. Lest veel beter dan via een scherm. VRZA is ook van een papieren blad afgestapt en ik vind dit hopeloos. Lees het nu niet meer via de PC. Erg jammer. Wil graag meer contributie betalen voor een papieren uitgave.

  Beantwoorden
 5. Eric
  Eric zegt:

  Electron is een verenigingsblad, voor snel nieuws is de website van de VERON geschikter. De meerderheid van de VERON leden wil een blad op papier.

  Beantwoorden
 6. nl12386
  nl12386 zegt:

  Ben Veron lid, gaat mij echter alleen om de qsl post, en de gezellige bijeenkomsten van gelijk gestemden, het blad tja staan soms aardige dingen in maar vaker niet dan wel.

  Beantwoorden
 7. Sjaak
  Sjaak zegt:

  het blad word hier altijd gelezen en netjes gearchiveerd. is altijd weer leuk om te krijgen via de post aan het einde van de maand

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!