Inhoudsopgave Electron september 2015

Electron-09-15-LR-1Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de VERON leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Op de Electron voorpagina
Op zaterdag 5 september wordt door de Surplus Radio Society (SRS) een midzomer rendez-vous in CW en AM gehouden. Deze dag staat weer in het teken van de oude vertrouwde ‘Angry Nine’ GRC-9. In dit weekend is ook de IARU-velddag.

Kleine accukunde
Juist laden is erg belangrijk, maar ook het juiste type cel. Volker van Hoorn PA0VVH gaat daarom in op de eigenschappen van diverse typen cellen en vooral hoe deze geladen moeten worden.

De amateurverenigingen voor 1946
In dit artikel wordt ingegaan op het ontstaan van de bekende vooroorlogse verenigingen. Het tweede artikel van een serie van drie van Remy Denker PA3AGF, in verband met ’70 jaar VERON’.

WSPR met de Ultimate3(S)
WSPR – QRO-afstanden met QRP-vermogen. Een artikel van Ton Rijnen PA1PXL.

De blauwe baksteen in gebruik voor APRS
Ligt uw ‘blauwe baksteen’ (AEG TP9) ergens ongebruikt? Gebruik hem als APRS-ontvanger. Eric Post PE1MIX legt uit hoe dat moet.

En verder…

  • Amateurinstallaties en zonnepanelen
  • DX-peditie Luxemburg 368 MZR (midzomer rendez-vous)
  • QTC van het HB
  • VERON 70 jaar en speciale prefixen
  • Oproep voor redacteur ‘Komt u ook?’
  • Speciale call PA125VVG – Vincent van Gogh
  • Radiozendamateurs in ban WK Beachvolleybal
  • HAM RADIO 2015 in Friedrichshafen (1)

Lid worden van VERON kost € 47,- per jaar. Voor dat geld ontvang je onder andere maandelijks de Electron, kun je gebruik maken van de gratis QSL-service voor leden, afdelingsavonden bezoeken en geniet je als zendamateur van vertegenwoordiging bij de IARU en Agentschap Telecom.

Daarnaast kunnen leden met korting spullen bestellen bij het Service Bureau en met korting naar de Dag voor de Radio Amateur. Ook organiseert de VERON diverse evenementen zoals de jaarlijkse HF-dag en de VHF-dag die gratis toegankelijk is voor leden. Meer informatie is te vinden op de website veron.nl.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.