Berichten

FlexRadio komt met een iPhone- en iPad client

De Flexradio zal binnenkort ook vanaf de iPhone of iPad te bedienen zijn. Dat laat FlexRadio Systems weten via een persbericht. De SDR-fabrikant heeft hiertoe een samenwerking opgezet met de Duitse applicatie-ontwikkelaar Marcus Roskosch (DL8MRE). De applicatie kan ook buiten de deur gebruikt worden als er een VPN-tunnel opgebouwd wordt. Uitsluitend de nieuwe series SDR, (6300, 6500 en 6700) worden ondersteund.

Meer informatie is te vinden op de website van FlexRadio Systems. Of er ook een applicaties komen voor andere platformen zoals Android is op het dit moment niet bekend.

Je iPhone als portofoon – een vervolg

Alianza_DxB_iPhoneEerder schreef Hamnieuws al over de Alianza DxB, een iPhone case die je telefoon omtovert tot een dual-band telefoon. Hoewel het bij de oorspronkelijke crowdfunding niet gelukt is om voldoende geld in te zamelen om met de productie te starten hebben de ontwikkelaars niet stil gezeten. Over een tweetal weken zal een officieële aankondiging volgen waarin een single-band ‘one fits all’ case gepresenteerd wordt.

Lees meer

Gratis repeaterapp voor de telefoon

ZBM2_repeater_iphoneOnderweg, zeker in het buitenland is het niet altijd even makkelijk om te kijken welke repeaters in de buurt zitten. ZBM2 software heeft een handige, gratis applicatie uitgebracht die werkt op de iPhone en Android toestellen. Met deze applicatie is het vinden van repeaters een stuk eenvoudiger geworden.

Deze handige app is weer up-to-date met de laatste repeater gegevens. band, afstand, mode, CTCSS, afstand en richting en bepaald de eigen locatie met GPS.

Lees meer

QRZ.com app voor de iPhone

qrz.comNeil Kutchera (K4FV), een van de mensen achter QRZ.com, heft een iPhone applicatie ontwikkeld. Dit in navolging van een Android app die eerder al gelanceerd is. Daarmee wordt het mogelijk om verschillende calls op te zoeken vanaf je telefoon. Handig, als je bijvoorbeeld eens onderweg bent.

Lees meer