Berichten

Elecraft presenteert de K3S

elecraft-logoElecraft komt met een opvolger van de K3 transceiver, de K3S. De verbeterde versie van de K3 bevat onder andere een nieuwe synthesizer die enkele weken geleden aangekondigd werd. Qua uiterlijk is enkel het LCD-scherm gewijzigd. De grote veranderingen zitten met name in het binnenwerk.

Daarnaast is de seriële poort vervangen door een USB poort en bevat deze ook een ingebouwde geluidskaart. Ook is er een pre-amp toegevoegd voor de 12, 10 en 6-meter band die nu intern zit.

Lees meer

Upgrade voor Elecraft K3

elecraft-logoElecraft heeft een nieuwe Synthesizer module uitgebracht voor de befaamde K3. De module met typenummer KSYN3A is vanaf april leverbaar vanaf $190 (excl. sales tax, shipping en douane). Bij de Europese reseller QRP-Project kost de module 244 euro exclusief portokosten.

Met de nieuwe synthesizer krijgt de K3 ondersteuning voor de 500 kHz (600-meter) band en neemt de ruisvloer af tot -139 dB. Daarmee kan de K3 zich weer meten met nieuw uitgebrachte zendontvangers in het topsegment.

Lees meer

Elecraft KX3 krijgt 4-meter module

elecraft-logoElecraft lijkt een 4-meter module te ontwikkelen voor zijn KX3 transceiver. Op Youtube is een film opgedoken van G0PEP die een QSO maakt met een andere Engelse zendamateur, waarbij hij gebruik maakt van de Elecraft KX3.

Eerder al kwam Elecraft met de KX3-2M module waardoor functionaliteit voor de 2-meter band werd toegevoegd aan deze portable transceiver. Zijn grote broer, de K3 desktop transceiver beschikte al over deze optie.

Lees meer

Nieuwe remote head voor de K3

elecraft-logoElecraft zal een nieuwe remote head voor de K3 presenteren op de Hamvention, die komend weekend plaatsvindt in de Verenigde Staten. Het betreft een ‘mini’ uitvoering van de reeds bestaande K3/0. De K3/0 is een complete K3 transceiver alleen zijn alle HF en DSP-componenten weggelaten. Zo  kun je je K3 remote bedienen, maar wel de look en feel van een echte transceiver behouden.  Eerder schreven we al hoe Remotehamradio.com deze oplossing gebruikt.

Lees meer