Kenwood komt met TM-D710GE

TM-D710GKenwood komt met een nieuwe mobiele VHF en UHF transceiver, de TM-D710GE. Dit is een upgrade van de TM-D710. De belangrijkste nieuwe feature is de ingebouwde (bijgeleverde) GPS-ontvanger.

In combinatie met de ingebouwde TNC (1200 en 9600 baud) is deze zendontvanger zeer geschikt om mobiel te gebruiken met APRS. Daarnaast is de set met een kabel te gebruiken als Echolink node en remote bedienbaar met de juiste software.

Met een verkoopprijs van 639 euro is deze transceiver aanzienlijk duurder dan de uitvoering zonder ingebouwde GPS-ontvanger. Het is te verwachten dat de voorganger in prijs zal gaan zakken.

2 antwoorden
  1. Jan
    Jan zegt:

    Ja; het is een geweldige set. Vooral de ingebouwde GPS werkt heel snel. De software is gratis er is een Nederlandse gebruiksaanwijzing. allemaal +++++ Maar ik heb wel een paar opmerkingen over deze set en daar heeft Kenwood een steekje laten vallen, een gemiste kans.
    Programmeren kan via de display, alleen jammer dat dit alleen kan als hij is aangesloten is op de main unit. En een tweede opmerking: wie gebruikt er nog een SubD connector aansluiting, als je een PC koopt zit hij er niet meer op ! (waarom geen USB).
    Jammer Kenwood, een gemiste kans.

Reacties zijn gesloten.