Berichten

PI4VRZ/A weer op eigen benen

PI4VRZADe uitzendingen van het verenigingsstation van de VRZA zullen weer uitgezonden worden vanaf de watertoren in Radio Kootwijk. De afgelopen drie maand heeft het station repeater PI3UTR gebruikt om haar programma te verspreiden. Dit omdat de watertoren tijdelijk verlaten moest worden wegens onderhoudswerkzaamheden.

Lees meer

Monumentendag bij Radio Kootwijk

openmonumentendag2014-1Monumenten leven door de VRZA, de Vereniging van Radiozendamateurs. Alweer zes jaar zijn de Radiozendamateurs van de VRZA actief vanuit Radio Kootwijk. Zij hebben hiermee het voormalig PTT zendstation een (bescheiden) zendfunctie teruggegeven.

Vanaf deze locatie is, gedurende de open monumentendagen op 13 en 14 september 2014, het verenigingszendstation PI4VRZ/A opengesteld.

Lees meer

Verbinding met Indië in ere hersteld

PI90PCGGisteren was het precies 90 jaar geleden dat de radiotelegrafieverbinding tussen Nederland en voormalig Nederlands Oost-Indië werd gelegd. Destijds nog op de lange golf. In Radio Kootwijk werd deze gebeurtenis gisteren herdacht, door opnieuw een verbinding te leggen. Met hulp van zendamateurs werd onder toeziend ook van de media een telegrafie verbinding gemaakt op de 15-meter band. Om 14.00 uur ’s middags klonk het  precies als 90 jaar geleden, toen Bandung  hetzelfde telegram verstuurde als in 1923, toen Koningin Moeder Emma Radio Kootwijk opende.

Lees meer