LoTW overschrijdt de 1.000.000.000 QSOs

Het elektronische logboek van de ARRL, Logbook of the World (LoTW) heeft de grens van 1 miljard QSO’s overschreden. Al deze QSO’s hebben geresulteerd in ruim 188 miljoen QSL’s van bijna 113.000 verschillende zendamateurs over de wereld.

In tegenstelling tot het eQSL systeem werkt LoTW ‘blind’. Pas bij een match is een QSO als zodanig zichtbaar. Om die reden kunnen LoTW QSL’s wél gebruikt worden voor bijvoorbeeld DXCC en VUCC certificaten.

Beginnen met LoTW is eenvoudig en kost wat tijd en een postzegel e-mail voor registratie. Het systeem werkt aanzienlijk sneller dan conventionele QSL kaarten, waarbij het niet ongebruikelijk is dat kaarten 1,5 tot 2 jaar onderweg zijn. Daarnaast tellen veel exotische DXCC geen QSL-bureau. LoTW is dan een goed alternatief voor de DXCC-score.

1 antwoord
 1. PE5I
  PE5I zegt:

  “… en kost wat tijd en een postzegel voor registratie. ”

  Onzin. Email een foto(copy) van je registratie bewijs en certificaat naar LoTW. Dat is genoeg tegenwoordig. En ik kan het weten want ik maak er gebruik van op die manier sinds een paar maanden. Combineer dat met eQSL en QRZ en je hebt 80% confirmed! QRZ en LoTW werken zowiezo lekker samen. Dus je bent een dief van eigen QSL als je geen LoTW, QRZ en eQSL hebt.

  Hier begint het feest: http://www.arrl.org/quick-start

  Succes en 73!

Reacties zijn gesloten.