Mogelijk grote storm op komst

Op diverse weerfora en -sites wordt druk gespeculeerd over een grote storm die aanstaande is. Deze zou donderdag boven Nederland komen. Daarbij wordt volgens sommige weermodellen van windstoten van ruim 100 kilometer per uur verwacht. Zeer zeldzaam voor Nederland en die, zeker boven steden en in het binnenland, ook nog eens tot levensgevaarlijke situaties kunnen leiden.

Zendamateurs hebben de nodige antennes in gebruik. Het is dus spannend voor velen. Op social media worden al diverse meldingen gemaakt. Sommige zendamateurs verwijderen tijdelijk niet gebruikte antennes. Anderen doen nog een extra inspectie.

Meer informatie op Weerplaza.

12 antwoorden
 1. Ron
  Ron zegt:

  Bij de laatste storm werd er in herwijnen ( vlak bij Brakel mijn qth ) een windstoot gemeten van 124 km/h. Is toch echt ruim boven de 100 km/h. Vooral weerplaza voorspelt deze storm…… Het kan heftig zijn maar ik denk dat het wel los gaat lopen. Nog 2 dagen voor het losbarst…..

  Beantwoorden
 2. Jeroen
  Jeroen zegt:

  In Utrecht rond 2 januari ook dik over de 120km/h. Hele voorgevels en dakkapellen lagen op de grond, evenals complete schuren. Dus dat was best serieus.

  Beantwoorden
 3. MPX
  MPX zegt:

  Mogelijk grote storm op komst?
  Zware storm is minimaal windkracht 10 en niet af en toe een rukwind van 120km/u.
  Hoger dan 8 gaat het niet worden, altijd nog genoeg om je mastje te doen knakken -)

  Beantwoorden
 4. Ron PA3GBY
  Ron PA3GBY zegt:

  Ik houd alle keren m’n hart weer vast. Zit in Den Helder en m’n G5RV antenne hangt hoog en heeft “uitzicht” op zee. De G5RV heeft de vorige zware storm ook overleefd. Hopelijk gaat het deze keer ook weer goed. Voor m’n 2 m/70 cm vertical op het balkon ben ik niet bang.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!