N1MM komt met Logger+

N1MM-logoN1MM logger. De ene gebruiker vindt het een draak van een pakket, maar de doorgewinterde contesters zullen erbij zweren. Een logbook dat doet wat het moet doen zonder de omslachtigheid van een muis en in staat om prima Calibro output te genereren. De ontwikkelaars achter de software hebben een nieuw pakket gelanceerd: Logger+.

Logger+ is ontstaan door technologische noodzaak. De reguliere N1MM logger is geschreven in Visual Basic 6 en moest vanaf de grond opnieuw opgebouwd worden omdat de oude code niet eeuwig gepatcht kon worden. De nieuwe versie maakt gebruik van Microsofts .NET framework. In totaal zijn er meer dan 250.000 regels code opnieuw geschreven. In totaal is er bijna een jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe software. De nieuwe versie bevat bijna 100 uitbreidingen vergeleken met de vorige versie. Momenteel wordt er nog actief gewerkt aan de code, waarna de documentatie zal volgen.

N1MM_Logger_plus

De ontwikkelaars van de software bieden een makkelijke mogelijkheid om te migreren naar de nieuwe versie. De enige voorwaarde is dat de reguliere N1MM logger eerst bijgewerkt wordt naar tenminste versie 14, zodat het database-schema bijgewerkt wordt. Daarna kan er probleemloos overgestapt worden op de nieuwe Logger+ software. Qua uiterlijk is er weinig veranderd aan het programma. Doordat de look-and-feel hetzelfde is gebleven kunnen gebruikers makkelijk werken met de vernieuwde versie van de logboek software.

7 antwoorden
 1. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  beter zou het zijn geweest als men het cross platform had geschreven. Gemiste kans 😉

  Oh en ja, een draak van een programma. Ja het werkt, maar de user interface… (ik ga maar niet nog een keer herhalen wat ik er van denk…)

  Wine/parallels/fusion/virtualbox/workstation/etc — nah lamaar. Voor die ene keer dan maar de dual boot mogelijkheid misbruiken.

  Beantwoorden
 2. Stan PA8C
  Stan PA8C zegt:

  Een kwestie van wennen. Ik heb er vele jaren grote contesten mee gelogd. Geen enkel probleem! Maar ja, dan wel RTFM hé?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!