Nederlandse IOTA activiteiten

logo_iotaKomend weekend vindt de jaarlijkse RSGB IOTA contest plaats. Vanuit Nederland zijn er 4 activaties te verwachten van de twee eilandgroepen die ons land rijk is: de Waddeneilanden (EU-038) en Schouwen-Duiveland (EU-146). Het laatste eiland zal door enkele Vlaamse zendamateurs geactiveerd worden omdat België geen eilanden heeft. De IOTA contest vindt plaats van zaterdag 27 juli 12.00 GMT tot en met zondag 28 juni 12.00 GMT.

PG13IOTA – Texel
Vanuit Texel zullen PE1RTH, PD1JFB en PD1AKL samen met een groep SWL’s actief zijn gedurende de hele contest. Zij komen uit van de 80-meter band tot de 10-meter band en waar mogelijk nog even op 30-meter CW en VHF buiten de contest om op vrijdagavond. Er wordt met een enkele antenne en zender gewerkt.

PE3V/P – Ameland
PE3V is een bekende naam tijdens de IOTA contest. Waar de groep, bestaande uit PA3FAL, PE1PKR en PE3V, vorig jaar nog actief was op Texel zullen zij dit jaar actief zijn vanaf Ameland.

PF10C – Schouwen Duiveland
Leden van de WRC en UBA zullen uitkomen met de call PF10C vanuit Schouwen Duiveland. De operators zijn ON4ATW, ON4FE, ON4ON, ON5UT, ON5SY, ON6CX, ON6JM, ON7PO, ON7PQ, ON8LW en PA0LCE.

PA/ON6CQ – Schouwen Duiveland
Ron, ON6CQ zal ook actief zijn vanuit Schouwen Duiveland en alleen opereren. Hij komt uit onder zijn eigen call met de PA-prefix.

6 antwoorden

Reacties zijn gesloten.