Nieuwe filters voor PI2GOR

PI2GORAl eerder schreven we over de nieuwe stadsrepeater in Gorinchem. Gisteren ontvingen we een e-mail met een update. De beheerders hebben de filters van de repeater afgelopen week vervangen waardoor de dekking aanzienlijk beter geworden is.

In de oude situatie trad er een demping op van 6.6 dB naar 1.3 dB doorlaatdemping. Om dit uit te drukken in zendvermogen: Voorheen stuurde de zender 23,7 Watt in om tot 4 Watt PEP te komen op de antennes, nu is dit terug gebracht naar 4,6 Watt PEP. Met zulke verschillen kun je bedenken dat de repeater ook best wat doof was door de filtering.

Het nieuwe filter is beschikbaar gesteld door Paul (PE1RJV), een van de beheerders van PI3UTR. Voorheen was dit filter in gebruik bij het UHF-relais in Utrecht. Met de hulp van John (PE1GHG) is het filter afgeregeld op de nieuwe frequentie. Daarnaast hebben de beheerders de audio van de repeater opnieuw afgeregeld en daarbij omliggende repeaters als uitgangspunt genomen. Daardoor is de audio die over de steunzender komt nu harder.

Door diverse tests en diverse ‘zwakke’ punten in de omgeving uit te meten, hebben wij gisteravond gelukkig mogen constateren, dat de omzetter PI2GOR een stuk beter werkt. Zowel in ontvangst- als in zendkwaliteit zijn wij vooruit gegaan. Daarbij is de ontvangst met name enorm toegenomen, zo schrijven Johan (PD0IJY) en Gert (PA9F) op de website.

PI2GOR zend uit op 430.0125 Mhz en gebruikt CTCSS-code 8,5.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!