Nieuwe locatie Amsterdamse repeaters

Gemeente_AmsterdamDe Amsterdamse repeaters PI2ASD en PI3ASD zijn afgelopen weekend verhuist naar een nieuwe locatie. Voorheen stonden deze op de 80-meter hoge Shelltoren aan de rand van het centrum in Amsterdam.

Omdat dit gebouw verkocht is en de gemeente Amsterdam de overdracht per 1 juni jl. had gepland moest een nieuwe locatie gezocht worden door de beheerders. Deze is nu veel zoekwerk in Amsterdam gevonden.

Deze is gevonden in Amsterdam West, langs de ring A10 waar het dak van het World Fashion Center gebruikt wordt. Een van deze gebouwen telt een hoogte van 72 meter en naast een steunzender voor de Amsterdamse lokale omroep Salto geen andere  VHF en UHF-gebruikers het hoog vermogen, waardoor de kans op onderlinge storing minimaal is.

Amsterdam_WFC

De beheerders zullen de repeaters komend weekend eenmalig een ‘Amsterdamse ronde‘ houden vanaf de nieuwe locatie om het bereik te testen. Dit zal komende zondag 8 juni a.s. gebeuren tussen 13.00 en 13.30 uur. Er kan gewerkt worden met de oude call PD6SHELL. De dag ervoor, op zaterdag 7 juni a.s. kan deze call al gehoord worden op diverse simplex frequenties omdat het bereik van de locatie getest gaat worden.

Momenteel staan de repeaters nog uit in verband met een piraat en deze downtime is gebruikt om de repeaters te verhuizen naar de nieuwe locatie. PI6ASD, de transverter met een ingang op 23cm en een uitgang in de 70cm band zal niet terugkeren.

9 antwoorden
  • Rob
   Rob zegt:

   WFC heeft zelf ook 2 repeaters op UHF (Motorola GR300) met een aantal portofoons
   De antennes staan laag omdat voornamelijk binnendekking moet zijn
   (PD3RVZ)

 1. Remco PA4TW
  Remco PA4TW zegt:

  Net buiten de ring bedoel je? het gebouw staat aan de westkant van de ringweg 🙂

  • Repeaters Amsterdam
   Repeaters Amsterdam zegt:

   PI6ASD kan wel terug komen, echter als iemand 153 euro wil betalen, dan kunnen wij een verzoek bij AT indienen voor verhuizing. Als iemand een idee heeft, laat ons weten info AT repeateramsterdam.nl

  • Rob
   Rob zegt:

   Er was ooit een echte 23cm repeater op de Hemweg centrale.
   Misschien staat die nog ergens in een shack te verkommeren?
   Maar het probleem “kosten van de ATOF” dat blijft wel natuurlijk.

   • Repeaters Amsterdam
    Repeaters Amsterdam zegt:

    Een leuk idee Rob! Maar waar hangt die repeater uit? We hebben plaats om zo iets te plaatsen, beste is als we verder zoeken naar een locatie op de Zuid-as, alleen moeten we dan met de pet rond. Na 3 jaar is het gelukkig maar 29 euro per 3 jaar.

    • Rob
     Rob zegt:

     Hij zat op 1298.250 en had de call PI6HEM. Er was onder die call ook een ATV relais en dat is inmiddels verhuisd naar Zaandam en werkt nu onder de call PI6ZDM. Misschien weten de beheerders van dat relais wat er toen met het 23cm relais gebeurd is?
     Er zijn ook geluiden dat het QRV geweest is onder de call PI6ASD maar dat was een andere frekwentie en later was dit ineens een crossband transponder. Dus dat is niet hetzelfde relais.

Reacties zijn gesloten.