Nieuwe QSL sorteermachine DARC

darc-logoHet Duitse DARC heeft sinds kort de beschikking over een nieuwe sorteermachine voor de QSL-kaarten. Momenteel wordt deze ingeregelden het is de bedoeling dat de oude sorteermachine uit 1992 vervangen wordt.

Duitsland telt ruim 70.000 zendamateurs waarvan het overgrote deel lid is van DARC. Handmatig sorteren van de kaarten zou onbegonnen werk zijn. Met de nieuwe sorteermachine hoopt DARC de QSL kaarten nog sneller en beter te kunnen verwerken.

Dat het Duitse QSL bureau veel kaarten te verwerken krijgt blijkt wel uit een foto van de HAMRADIO-beurs in Friedrichshafen, waar zendamateurs 470 kilo, ongeveer 160.000 kaarten ingeleverd hebben bij de DARC-stand. Onderstaand een foto om de indruk te krijgen hoeveel kaarten dit zijn. Het zal snel duidelijk worden dat het handmatig verwerken vele weken zal duren voor een enkel persoon.

DARC_QSL_470kg-na-hamradio

1 antwoord
  1. Marc de Haan
    Marc de Haan zegt:

    Moet er dan een barcode of adressticker of zo op staan, of herkend de machine automatisch de call waar de kaart heen moet? Als iedere kaart anders is en de call ergens anders heeft staan, lijkt me dit lastig sorteren.
    Weet iemand hier meer van? Wordt er in Nederland ook Automatisch gesorteerd?

Reacties zijn gesloten.