Nieuwe spectrum analyzers van Rigol

RIGOL-logo-80x80Rigol legt opnieuw de lat hoger met de toevoeging van twee nieuwe High-End Spectrum Analyzers aan de DSA800 familie. Dat meldt AR Benelux op haar website. Met de DSA832 en DSA875 breidt Rigol de serie uit met een 3.2 GHz en 7.5 GHz spectrum analyzer. Niet alleen is de bandbreedte flink verhoogd, ook zijn de specificaties van de nieuwe modellen sterk verbeterd. Een opvolger voor de populaire en zeer goed betaalbare DSA815 is echter nog niet aangekondigd.

Zo is de SSB faseruis verbeterd tot -98 dBc/Hz bij 10 KHz offset en is de Resolutie Bandbreedte (RBW) verlaagd naar 10 Hz.  Met de optionele Pre Amplifier bedraagt de typical DANL (Displayed Average Noise Level) -161 dBm (genormaliseerd naar 1 Hz). De Amplitude onzekerheid bedraagt 0.8 dB over de het hele frequentie gebied.

De nieuwe 7.5 GHz SDA875 leent zicht uitstekend voor het debuggen van 2.4 GHz wireless standaarden, zoals WiFi. Met de 7.5 GHz bandbreedte kan de derde harmonische prima gemeten worden, terwijl  de 3.2 GHz DSA832 meer geschikt is voor basis metingen aan 2.4 GHz signalen.

Beide modellen zijn leverbaar met interne tracking generator voor het meten van bijvoorbeeld antennes, filters, versterkers, etc.  VSWR metingen kunnen uitgevoerd worden met de nieuwe 4 GHz VB1040 of 8 GHz VB1080 VSWR bruggen. Speciaal voor 75 Ohm CATV netwerken is een CATV kit beschikbaar. Voor hoogvermogen RF toepassingen is tenslotte een serie coaxiale RF verzwakkers leverbaar. Daarnaast zijn diverse accessoires beschikbaar, zoals een RF Adapter Kit, tassen, etc.