Nieuwsbrief Radiozendamateurs en hun zendmasten

Het Antennebureau, een onderdeel van Agentschap Telecom, heeft vandaag een nieuwsbrief met de titel ‘Radiozendamateurs en hun zendmasten’ op de website gepubliceerd. Deze nieuwsbrief heeft een informeel karakter en is gemaakt om klagers op weg te helpen. Het Antennebureau ontvangt namelijk met regelmaat vragen over antenne installaties in de buurt, waaronder ook die van radiozendamateurs.

De experimenten van radiozendamateurs hebben zo’n 100 jaar geleden de basis gelegd voor de moderne radio- en telecommunicatie. Nederland telt nu 12.500 radiozendamateurs.

“Het Antennebureau krijgt regelmatig vragen over en van radiozendamateurs. Wat is een radiozendamateur? Welke regels gelden er? Zorgen radiozendamateurs voor storingen? En hoe zit het met de gezondheid en veiligheid? In deze nieuwsbrief leest u het antwoord op die vragen.”

5 antwoorden
 1. Peer
  Peer zegt:

  Met belangstelling het artikel over het antenneregister gelezen. Het valt mij op dat de metingen die gedaan zijn in het artikel niet laten zien dat er op amateur frequenties is uitgezonden tijdens de test. Zou het weer een klacht van iemand geweest zijn die water zag branden? Ik dacht dat het antenne register onder het Agentschap Telecom valt maar ik kon op de website van Telecom niets vinden, door het linkje in het artikel op Hamnieuws aan te klikken kwam ik uiteindelijk op de website van het antenne register.

 2. Ray
  Ray zegt:

  Veroorzaakt inferieure apparatuur storing bij de zendamateurs lijkt mij een relevantere vraag. Andersom zal dit best meevallen en is meestal toe te schrijven aan de apparatuur of technische onkunde (b.v. te lange kabels/snoeren) van de klager.

 3. MPX
  MPX zegt:

  Daar maakt toch niemand zich druk om, dat is amper 1/10% van de bevolking die daar last van zou kunnen hebben.
  Dus die China troep en andere ellende blijft gewoon gebruikt worden, steeds meer……..

  • Ray
   Ray zegt:

   Daar ben ik ook bang voor. Voor de handhavende instanties is het dweilen met de kraan open.

 4. John
  John zegt:

  Nederland is gewoon te vol en daarom heeft alles en iedereen last van elkaar. En de arrogantie van zendamateurs is natuurlijk hartstikke made in Volendam …. pfff, wat een zielig volkje toch daar achter die dijken.

Reacties zijn gesloten.